Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak sprytnie zapobiegł refundom, że zapomniał usunąć opcję do skipowania dialogów :lol2: Skipnąłem wszystkie cutscenki, dialogi i w przeciągu godziny wiedziałem czy zostawiam grę czy robię zwrot.

Edytowane przez DITMD
  • Haha 1
Opublikowano

W grze na razie ok 18 godz, zbliża się już klasycznie moment gdzie zacznę dawkować bo zaczynam się nudzić jak to w ac bywa ( ale na pewno gra mi się przyjemniej niż w valhalli, tu walka na plus) , dodam od siebie obrazek, może nie było. Murzyn mi tam nie pasuje już nie chodzi mi o samą historię , a to taki żelbetonowy kloc że masakra, ma atut taki że można nim zrobić szybko rozp*** na zamku, alternatywa do skradania Naoe, ale fakt że nie może wskoczyć na niektore punkty widokowe jest tak głupi :E w efekcie trzeba zmienić postać żeby zaliczyć jakiś point view, brawo ubi kolejna przemyślana rzecz :E

Messenger_creation_DE8F08EE-32B3-4752-9589-08B18BDD6AD1.jpeg

• Haha 2
  • Confused 2
Opublikowano

Widzę, że nie tylko ja zwróciłem uwagę  na przeciągnięty Prolog i w ciul przerywników.

Ps5 Pro, tryb wydajności. Ktoś gra i spotkał się z problemem/zamierzony działaniem, że jak biegamy po "Bazie" to spada wydajność??

Opublikowano
1 minutę temu, Bardak napisał(a):

Widzę, że nie tylko ja zwróciłem uwagę  na przeciągnięty Prolog i w ciul przerywników.

Ps5 Pro, tryb wydajności. Ktoś gra i spotkał się z problemem/zamierzony działaniem, że jak biegamy po "Bazie" to spada wydajność??

Tak koleś mi o tym pisał , ale on gra na zwykłym prosiaki bez pro 

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

To, że Ubisoft chwali się liczbą graczy, niekoniecznie musi iść w parze ze stwierdzeniem, że gra będzie sukcesem finansowym.

Dzis kolejny dzien, a jednak 3mln sie nie pochwalili..

• Like 1
Opublikowano

Brawo UBI!

Myślę, że te 7 mln pyknie w ciągu paru miesięcy. Nie chciałbym, żeby Assassyny zaczął robić jakiś miłośnik soulslikeów.

Gdyby w Sekiro mechanika walk była tak fajna jak w przypadku Naoe w AC: Shadows, skończyłbym grę, za którą przecież zapłaciłem. Niestety bramkarz Genichiro zatrzymał mnie na wieży i nie puścił dalej. Co więcej, nie chcieli mi też zwrócić pieniędzy za Sekiro, bo miałem już 70 godzin za sobą.

• Haha 7
  • Confused 1
Opublikowano
23 minuty temu, tgolik napisał(a):

Brawo UBI!

Myślę, że te 7 mln pyknie w ciągu paru miesięcy. Nie chciałbym, żeby Assassyny zaczął robić jakiś miłośnik soulslikeów.

Gdyby w Sekiro mechanika walk była tak fajna jak w przypadku Naoe w AC: Shadows, skończyłbym grę, za którą przecież zapłaciłem. Niestety bramkarz Genichiro zatrzymał mnie na wieży i nie puścił dalej. Co więcej, nie chcieli mi też zwrócić pieniędzy za Sekiro, bo miałem już 70 godzin za sobą.

Ja liczę na 20 mln, a potem na ponad 70 mln pobiją RDR2. :wariat:

• Upvote 2
Opublikowano
31 minut temu, tgolik napisał(a):

Nie chciałbym, żeby Assassyny zaczął robić jakiś miłośnik soulslikeów.

Czasem mam problem odróżnić trolling od pisania na poważnie. 😆 Nikt by Sekiro nie kupił z taką płytką, uproszczoną mechaniką walki. Nie tego oczekuje target tej gry. Ty nie jesteś targetem tej gry. Bardzo dobrze, że nie ma opcji zwrotu, może się następnym razem zastanowisz dwa razy przed zakupem.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Powiem szczerze że chciałem kupić grę jednak bez przeszy za Assassin’s Creed Shadows nie zapłce 319 zł.:boink:

Za 319 zł kupię o wiele lepszą grę jak Kingdom Come Deliverance II.

Patrzałem na fimiki i powiem szczerze gra nie jest warta 319zł. Powiem szczerze że Ubisoft mydli ludzią oczy pokaując ile graczy gra w grę a gdzie informacja o sprzedaży gry.

Co mnie irytuje to w Assassin's Creed Shadows to zerżnięte mechaniki gry z Valhalli a tekstury zmienione do klimatu Japoni. Sorry ale sama premiera gry to totalny cyrk na kułkach.

Tyle w temacie co mysłę o nawym Assassin's Creed Shadows. 

Opublikowano
W dniu 22.03.2025 o 03:04, AndrzejTrg napisał(a):

Tak z ciekawości co daje te grabienie, oprócz śmieci jak to zawsze było w AC :) ? Mi się nawet guzika nie chciało wciskać aby pozyskać jakieś tam bezwartościowe śmieci ;) 

nie wiem jak bylo zawsze bo nigdy nie gralem w AC, ale z tego co wiem, zazwyczaj w grach zbieranie lootu pomaga w craftowaniu, zdobywaniu pieniedzy oraz broni. 

poczytaj tutaj:

https://en.wikipedia.org/wiki/Loot_(video_games)#:~:text=In video games%2C loot is,items that can be purchased.

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, JeanPepin napisał(a):

W grze na razie ok 18 godz, zbliża się już klasycznie moment gdzie zacznę dawkować bo zaczynam się nudzić jak to w ac bywa ( ale na pewno gra mi się przyjemniej niż w valhalli, tu walka na plus) , dodam od siebie obrazek, może nie było. Murzyn mi tam nie pasuje już nie chodzi mi o samą historię , a to taki żelbetonowy kloc że masakra, ma atut taki że można nim zrobić szybko rozp*** na zamku, alternatywa do skradania Naoe, ale fakt że nie może wskoczyć na niektore punkty widokowe jest tak głupi :E w efekcie trzeba zmienić postać żeby zaliczyć jakiś point view, brawo ubi kolejna przemyślana rzecz :E

Messenger_creation_DE8F08EE-32B3-4752-9589-08B18BDD6AD1.jpeg

moja mama, nie chciala by widziec tej walki, jest bardzo religijna..

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, caleb59 napisał(a):

Ktoś w temacie wcześniej pisał, że miał problem z zegarami GPU w tej grze, no to pozdro od Nvidii...

@zozolek miałeś chyba ten problem?

Tak, starsze sterowniki rozwiązuja problem.

W dniu 22.03.2025 o 20:34, Zas napisał(a):

Zwykle tak, ale tutaj ewakuacja kapitału ma miejsce od dawna, ktoś czekał z wyjściem do premiery by... zwiększyć straty? No nie, jeśli czekano, to w tym wypadku jednak na odbicie po dobrym info. Na razie odbicia nie widać....

Korekta właśnie wpada. Rynek patrzy globalnie a globalnie sa dobre oceny i generalnie odbiór gry dużo lepszy od np Dragon Age.

Edytowane przez zozolek
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Po 35 godzinach czyszczenia na 100% sa pierwsze oznaki znuzenia. 

Przejde i napisze swoja mini recke. Gra ma duzo plusow, duzo minusow ale przedewszystkim zmarnowany potencjal. Widac ze fundament gry byl robiony pod skradanie, sa niesamowite szczegoly jak  np w zime jak chodzisz po dachu i sopel lodu spadnie na ziemie to straznicy na to reaguja. Cos pieknego

Murzyna wcisnieto na sile, widac to po mechanikach gry.

Co do innych ciekawostek to podczas deszczu z dachu woda plynie rynienkami, jak rynieka sie rozdwaja to dwa strumienie wody leca na ziemie. 

W tej grze sa szczegoly godne RDR2 jednoczesnie jednoczesnie zawalajac fundamenty gamplaju. 

Gra pelna kontrastu, zdobywanie zamkow jest przepiekne. Mozna planowac pokolei asasynacje przeciwnikow jeden po drugim. Chowac sie w krzakach, plynac pod woda jednoczesnie oddychajac przez slomke itp

Zdolnosci specjalne sa widowiskowe, dekapitacja mega, lokacje wizualnie poziom RDR2 mimo recyklingu asetow itp

Z innej strony mamy  IA przeciwnikow to zart, murzyn wcisniety na sile, podroz koniem to mordega, steruje sie nim jak bym prowadzil tira z trzema naczepami. Ogolnie podroz jest spiepszona. Pod gore nie mozna normalnie sie wspiac. Wiele innych minusow

Gra ma olbrzymi zmarnowany potencjal. Nadal jest to dobra gra i nie zdziwie sie jak dobrze sie sprzeda ale szkoda tej zmarnowanej szansy...i tego murzyna wcisnietego na sile.

Aha, no i na koniec jeszcze dopisze ze fabula i dialogi to poziom serialu brazyliskiego. Troche przychylam sie do zdania UV i nie wiem czy to nie bedzie moj ostatni assasyn. Ten asasyn ktorego pokochalem mial zawsze ciekawa fabule. Tutaj jest tragicznie

Edytowane przez Roman_PCMR
  • Like 2
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Vulc napisał(a):

Zaraz, czy ja dobrze widzę? To o czym sporo ludzi pisało, nagle jednak nie jest bullshitem niegrających? 🤭 Co za niespodzianka. Żodyn się nie spodziewał. Żodyn.

A znasz jakiś openworld który nie nudzi jak się robi wszystko? Bo ja nie.

• Like 4
  • Confused 1
Opublikowano
13 minut temu, Vulc napisał(a):

Zaraz, czy ja dobrze widzę? To o czym sporo ludzi pisało, nagle jednak nie jest bullshitem niegrających? 🤭 Co za niespodzianka. Żodyn się nie spodziewał. Żodyn.

Z mojego wpisu wziales same negatywy, olales pozytywy, olales to ze napisalem ze to nadal dobra gra i piszesz ze gra jest hu*&^

Zagraj i sam ocenisz. 

• Like 1