galakty 3 332 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Są gdzieś oficjalne dane tego SoC? Nie mogę nic znaleźć, same plotki i przecieki Ciekawi mnie jak Nintendo ustawiło przy dwójce taktowania, bo na pierwszy rzut oka wydaje się całkiem sporo, może poprawili chłodzenie?
galakty 3 332 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Szkoda że znowu zaniżają RAM... Akurat tutaj taktowanie niewiele zmienia pobór prądu, a z racji że to SoC to taktowanie RAMu daje spore zyski, no cóż. 1
Phoenix. 4 730 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Technologiczie bedzie przepasc, 256 cuda na 1500 cuda przeskok
Jaycob 1 934 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Jaka to jest moc, do czego można porównać? Wow, 2 rdzenie na RT. Myślicie, że N będzie reklamowało gry z RT?
galakty 3 332 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Docked ma 3 TFLOPS, najbliżej będzie chyba Xbox Series S - 4 TFLOPS, PS4 - 4.2 TFLOPS
Lexmati 2 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia W trybie przenośnym wydajność porównywalna z PS4 (1,74 tflops), w trybie zadokowanym poziom PS4 Pro, Xbox series s (3 tflops). Aczkolwiek nowocześniejsza architektura powinna zadziałać na korzyść Switcha 2, zwłaszcza w konfrontacji z poprzednią generacją Sony. 1
Spychcio 802 Opublikowano 15 Stycznia Autor Opublikowano 15 Stycznia (edytowane) W trybie przenośnym spokojnie ogarnie poziom bazowego PS4 zwłaszcza, że gry będą natywnie w 540p/720p i dopiero wtedy upscalowane do ekranu 1080p. Czyli graficznie przepaść w stosunku do Switcha1 bo na PS4 śmigają przecież takie gry jak RDR2, TLOU2, GOW Ragnarok, Horizony, Residenty... Będzie dobrze:) Edytowane 15 Stycznia przez Spychcio 1
galakty 3 332 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Do tego optymalizacja, przecież na jedynce działa Wiedźmin 3
Jaycob 1 934 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia No to już będzie konkretny sprzęt (jak na N). Nie mogę się doczekać nowej Zeldy, Mariana czy innych gier 1-party, ile z tego wycisną. 1
Barosz 47 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Skoro gpu od nvdia to myślicie, że będzie można ręcznie włączyć DLSS ?
Reddzik 2 776 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia (edytowane) Nie, zapewne zostanie zaimplementowane w grze odpowiednia opcja, tj jakość/balans i zależnie od tego czy gramy w wersji przenośnej czy w stacjonarnej. Edytowane 15 Stycznia przez Reddzik
galakty 3 332 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia To konsolka "dla dzieci", nie będziesz miał wpływu na ustawienia A na pewno nie bez modów.
Kris194 4 720 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia (edytowane) 7 godzin temu, Reddzik napisał(a): Moc GPU nawet w trybie Handheld będzie wyraźnie większa niż w PS4 biorąc pod uwagę architekturę, problem może być z przepustowością pamięci Edytowane 15 Stycznia przez Kris194 1
Jaycob 1 934 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 5 godzin temu, Barosz napisał(a): Skoro gpu od nvdia to myślicie, że będzie można ręcznie włączyć DLSS ? Mam nadzieję, że nie. Niech konsola pozostanie konsolą. Chcę włożyć kartridż i grać, a nie się zastanawiać jakie opcje graficzne wybrać. 4
Kszyrztow 59 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Specka jak na Nintendo i tak niezła. W praniu powinno wyjść jeszcze trochę lepiej niż na papierze plus DLSS. To będzie też fajny rok dla starego Switcha - Donkey Kong Country Returns HD, Xenoblade Chronicles X: Definitive Edition, Pokemon Legends: Z-A, Metroid Prime 4: Beyond. Nieźle jak na takiego sztrucla. 3
Tankietka 218 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia (edytowane) Niby o 20:30 zapowiedź zapowiedzi. Czekamy xd EDIT: Znowu w chuja zaleciano xd Edytowane 15 Stycznia przez Tankietka
Kris194 4 720 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Tylko czy oni w sumie trailer Switcha w 2017 też zapowiadali czy po prostu wrzucili?
Jaycob 1 934 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 57 minut temu, Kszyrztow napisał(a): Metroid Prime 4: Beyond Te Metroidy to są wszystko kontynuacje czy można ogrywać nieznając poprzedniczek?
Kszyrztow 59 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Kontynuacje w myśl tej zasady, że każda kolejna odsłona dzieje się po poprzedniej i to jest taka prosta linia fabularna. Mimo wszystko koneksje między częściami nie są tak ogromne, aby koniecznie znać je wszystkie by dobrze się bawić. 2
TheMr. 2 606 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Super tanie LPDDR5X, GPU to mieszanka Ampere z Ada, kosztowo wyjdzie pewnie taniej niż jakikolwiek inny chip od AMD. Konsola wewnątrz na karku będzie miała 5 lat, a ma mieć support pewnie na najbliższe 6 lat. Nintendo zarobi kupę kasy na każdej sprzedanej konsoli, a później wydoi za bardzo drogie exclusive które co roku są tym samym. Nigdy nie zrozumiem fenomenu Nintendo i ich konsol, chociaż jedynym światłem w tuneli było Wii. Pewnie się sprzeda bardzo dobrze, zwłaszcza z zapewnionym supportem z 1 gen. Pytanie jak będzie działało DLSS.
galakty 3 332 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Też nie rozumiałem, ale mam jedynkę od niedawna i tak się wgryzłem w świat Mario że sam jestem w szoku Takie Odessey jest świetne, a nigdy nie lubiłem platformówek i gier zręcznościowych! Jeszcze Zelda na mnie czeka, która też jest chwalona.
Rekomendowane odpowiedzi