Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fenomenem Nintendo są świetne gry i to że są exclusive, czyli coś co Microsoft porzucił praktycznie całkowicie, a Sony mocno olewało na początku PS5 wydając remastery rijmejków. Nie sama wydajność platformy świadczy o tym że będzie dobra.

Switch ma dodatkowo tą zaletę że jest konsolą mobilną i do tego ma sporo możliwości za sprawą zastosowania joy conów. Sam się o tym przekonałem jak wielokrotnie uczestniczyłem w 'kanapowym graniu' ze znajomymi.

Opublikowano

Odnośnie Joycon'ów to jeszcze się nie przekonałem. Poza tym, że szlag mnie trafiał, jak musiałem w BOTW za pomocą ruchu przesuwać jakieś kulki, aby wpadły do odpowiedniego miejsca podczas łamigłówki. :E Tak samo z Super Mario Oddysey. Rzucanie czapką było świetne, ale lepsze tricki niestety można było robić tylko za pomocą ruchu Joycon'ów. To nie dla mnie. IMO gracz powinien mieć zawsze 2 opcję, czy chce coś robić "klasycznie", czy za pomocą tych padów.  

Opublikowano
46 minut temu, Isharoth napisał(a):

kanapowym graniu

Też to doceniam teraz, mam chwilę przerwy albo dość PC, to biorę Switcha na kanapę i ogrywam coś. A exclusivy są naprawdę fajne.

Przy dwójce to już nawet AAA i podpięcie pod TV będzie miało sens.

Opublikowano
11 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Super tanie LPDDR5X, GPU to mieszanka Ampere z Ada, kosztowo wyjdzie pewnie taniej niż jakikolwiek inny chip od AMD. Konsola wewnątrz na karku będzie miała 5 lat, a ma mieć support pewnie na najbliższe 6 lat. Nintendo zarobi kupę kasy na każdej sprzedanej konsoli, a później wydoi za bardzo drogie exclusive które co roku są tym samym. Nigdy nie zrozumiem fenomenu Nintendo i ich konsol, chociaż jedynym światłem w tuneli było Wii. Pewnie się sprzeda bardzo dobrze, zwłaszcza z zapewnionym supportem z 1 gen. Pytanie jak będzie działało DLSS. 

Oczywiście, że się sprzeda. Nowego sztrucla kupuje nawet Ja a moje ostatnie nintendo to pegasus :rotfl: Ja się już zwyczajnie nie mogę doczekać. Łykam day one

Opublikowano
51 minut temu, Jaycob napisał(a):

Odnośnie Joycon'ów to jeszcze się nie przekonałem. Poza tym, że szlag mnie trafiał, jak musiałem w BOTW za pomocą ruchu przesuwać jakieś kulki, aby wpadły do odpowiedniego miejsca podczas łamigłówki. :E Tak samo z Super Mario Oddysey

W singleplayer sam ich nie używam. ;) Ale fakt ze możesz po prostu odpiąć 2 joycony od ekranu, włożyc go do docka pod TV, wziąć 2 dodatkowe joycony i grać w 4 ze znajomymi - to jest super. A można grać nawet w 8. W grach typu Mario Party czy Mario Kart takie rozwiązanie jest mega. 

• Like 1
Opublikowano

Wy dajecie radę grać odpiętymi joyconami? Przecież to ma rozmiar dla 7 latków :E 

Ja musiałem sobie dokupić kontroler, wtedy Mobapad zostaje w docku i mam wygodę. A druga osoba gra podpiętymi do tego śmiesznego "pada" oryginalnego.

Opublikowano (edytowane)

Pewnie chcieli pokazać po raz pierwszy w kwietniu na tym Direkcie, ale było tyle przecieków, że na teraz wrzucili gówno prezentację na szybko. Oby się im to nie zemściło, bo prezentacja jak jakiejś przystawki czy modelu pro a nie nowej konsoli która ma rozbić bank 150 milionów i być straszliwą potęgą. WiiU się przypomina.

Edytowane przez Tankietka