Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie dalej zaskakuje czemu ten dock to taki badziew? Plastik tragiczny i jedyne co robi to można ładować + używać HDMI, na tym koniec.

Aż się prosi o dodatkowe funkcje np. ładowanie joyconów gdy nie są podłączone do konsoli, albo dodatkowy układ który by wspomógł 4K (może być Deck Pro wtedy).

Opublikowano
Godzinę temu, michaelius33 napisał(a):

Ciekawe co oni odwalili, że w docku nie będzie

VRR po HDMI to inny standard niż po DisplayPort. Wiele adapterów HDMI tego nie obsługuje.

Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Mnie dalej zaskakuje czemu ten dock to taki badziew? Plastik tragiczny i jedyne co robi to można ładować + używać HDMI, na tym koniec.

Aż się prosi o dodatkowe funkcje np. ładowanie joyconów gdy nie są podłączone do konsoli, albo dodatkowy układ który by wspomógł 4K (może być Deck Pro wtedy).

Nowy dock do switcha 2 ma wbudowany uklad chodzenia i w nim switch zostanie uwolniony z kajdanow 10w z trybu handheld, prawda ze wiesz ?

Opublikowano (edytowane)

Hahaha, powinni na serio zrobić to w oficjalnym nagraniu, byłby z tego darmowy marketing. :E

Ostatnio trochę poprzeglądałem wydajność starszych kart i taki steam deck to niby gtx1050, który jest na poziomie hd7970 / gtx680 / gtx960, tylko gry muszą obsługiwać "asynchronous compute", co ładnie widać choćby w Control, o ile przepustowość pamięci nie jest ograniczeniem. 
Jestem bardzo ciekaw co Nintendo wyciśnie ze Switch 2 przy swojej optymalizacji, chyba że odwali im i będą celować we wysokie rozdzielczości. Niby skupiają się na rozgrywce, a obecna generacja konsol o tym praktycznie zapomniała... Ciekawe czy dostaniemy port Half Life 3 na Switcha 2.

Ooo, właśnie zrobił nagranie :E 

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

W końcu ktoś powiedział, że ekran jest gorszy niż w switch OLED. 

Nikt przecież tak nie twierdził. Wszyscy zgadzają się, że OLED wypada lepiej, ale to nie zmienia faktu, że ten LCD też prezentuje się świetnie.

Opublikowano

Nikt? :E

Wejdź na YouTube i poczytaj komentarze pod różnymi filmami o switch 2. Mnóstwo ludzi pisze, że technologia LCD poszła do przodu a w oledzie jest stary ekran i że nie ma HDR, jest ciemny blablabla. Ludzie dosłownie piszą, że w końcu w Switchu będzie dobry ekran. Poziom zidiocenia widzów jutuba jest kosmiczny. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

LCD może być wystarczająco dobry, ale nadal jest gorszy od OLED. PWM przeważnie jest liche na OLED oraz odczucia przy niskim FPS są lepsze na LCD, przez dłuższą retencję obrazu, więc od biedy Nintendo może sobie to uzasadnić, co nie zmienia faktu, że oszczędzili kilkanaście dolarów znacznie obniżając wartość urządzenia dla użytkownika...

W sumie wysokie ceny gier na S2 mają swój plus... W końcu przysiadłbym na dłużej do gier, zamiast lecieć do następnych.

Edytowane przez musichunter1x
  • Upvote 2
Opublikowano

Niech robią co chcą, ale obrona ich decyzji i chwalenie LCD pod niebiosa to przesada. Wady są oczywiste i nie ma co dorabiać do tego ideologii bo ta jest prosta - zarobić kilkukrotnie na fanach. Albo się akceptuje albo nie, ale irytuje święta trójca broniąca giga korpo jakby ich zycie od tego zależało :E 

VRR na pewno będzie zaletą, ALE wycięcie tego z TV 4K zaboli, bo jednak LCD wielu ludzi kupi ze względu na TV właśnie. A tu zong. 

• Upvote 1
Opublikowano

Brak vrr to już w ogóle lipa na całego. Taki cyberpunk ma działać w 1080p@40 tylko co mi teraz z 40fps na oledzie 120hz bez vrr jak i tak będzie straszny stuttering. Coś czuję, że do Switcha 2 OLED będę grać na pierwszym Switchu, zresztą mam jeszcze mnóstwo gier do ogrania na nim. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nikt? :E

Wejdź na YouTube i poczytaj komentarze pod różnymi filmami o switch 2.

A to nie wiem, nie czytałem komentarzy pod tym filmikami. Wrzuciłeś klip influencera, to myślałem, że pijesz do innych - a z tych, których oglądałem, nikt nie twierdził, że LCD lepszy od OLED-a. Raczej, że jak na LCD to parametry ma naprawdę spoko.

1 godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

W sumie wysokie ceny gier na S2 mają swój plus... W końcu przysiadłbym na dłużej do gier, zamiast lecieć do następnych.

Przy odsprzedaży gier to i tak nic nie zmienia - dalej można skakać z tytułu na tytuł bez problemu. :P 

45 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Coś czuję, że do Switcha 2 OLED będę grać na pierwszym Switchu, zresztą mam jeszcze mnóstwo gier do ogrania na nim. 

Też mam taki dylemat. Mam jeszcze masę gier do ogrania na Switchu, ale coraz bardziej kusi mnie, żeby ograć to wszystko w 60 fpsach i lepszej rozdzielczości. Nie wytrzymam kilku lat na OLED-a. :E 

Opublikowano

Ja myślę, że wytrzymam. Mam kilkadziesiąt gier, które czekają na ukończenie :E Na obecnej wyprzedaży wydałem już ponad 4 stówy :E  i chyba jeszcze coś dołożę. Jestem osobą z która kończy wszystkie zakupione gry które mam. Aktualnie na Switchu ogrywam thps 1+2 I nie czuję, żebym potrzebował lepszej grafiki. Naprawdę świetnie to wygląda na ekranie OLED 😅 i nie wyobrażam sobie, żebym w to grał na LCD. Np centrum handlowe z pierwszego thps jest bardzo ciemne, na LCD czerń zamieniłaby się w szarość, poza tym barwy są bardzo żywe. 

A tak swoją drogą to jest świetna gra. W handheldzie wkręciła mnie o wiele bardziej niż na tv, super się w to gra. Na początku miałem kiepskie wyniki na joy conach, ale po paru godzinach wykręcam po 250k bez większego problemu. Polecam, ta gra została stworzona żeby tak w nią grać. 

Opublikowano
20 godzin temu, dawidoxx napisał(a):

Ja wziąłem z hiszpańskiego Amazona i wyszło jakieś 506 euro  za wersję z mario 

Screenshot_20250418_221340_Amazon Shopping.jpg

Ja mam za pobraniem w Ultimie ale jeszcze będę polował za taniej na np. francuskim Amazonie lub Media Expert (kupon -50zł). Co jest przez chwilę dostępne to nie ma mnie przy kompie/komórce ; )

Opublikowano
11 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Switchu ogrywam thps 1+2 I nie czuję, żebym potrzebował lepszej grafiki. Naprawdę świetnie to wygląda na ekranie OLED 😅 i nie wyobrażam sobie, żebym w to grał na LCD. Np centrum handlowe z pierwszego thps jest bardzo ciemne, na LCD czerń zamieniłaby się w szarość, poza tym barwy są bardzo żywe. 

Ja kiedyś, za dzieciaka, na klawiaturze kręciłem po kilkaset tysięcy punktów, ale w tym remake’u na padzie nie potrafiłem się nawet zbliżyć do kilkudziesięciu. Nie wiem, co zrobili, ale coś jest chyba nie tak - albo ze mną, albo z grą.

Ze Switcha 2 zostaje jeszcze opcja podłączenia pod TV OLED.:D Tylko pytanie, jak to będzie wyglądać.

:hmm: