Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zero zaskoczenia, dla mnie w ogóle ogrywanie gier pokroju Wiedźmina 3 czy C2077 na takim handheldzie, kompletnie mija się z celem. Wszystko co ograłem na pierwszym Switchu do produkcje Nintendo, exy i jakieś małe popierdółki, które wpadły na storze za grosze. Do gier AAA non-Nintendo są inne platformy.

Edytowane przez Vulc
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
W dniu 17.06.2025 o 17:03, Stjepan napisał(a):

To ładnie odleciało Nintendo. :E Nawet niektóre gry na S2, mają na karcie wersję od S1 i tylko ciągną aktualizację, a ceną jest większa za tą samą zawartość plików...
Nie sądziłem że będzie tylko 7 gier z darmową aktualizacją do lepszej wersji, a nawet płatnych jest niewiele, szczególnie wśród indyków.

Muszę się zastanowić czy nie przytwierdzić monitora do małej obudowy z uchwytami i zabierać sobie ten zestaw na leżak... W ramach protestu oczywiście emulując S1 oraz Gamecube w jakości lepszej niż S2. :E Meh, czas ignorować Nintendo jak EA... Niech jeszcze ta nowa małpa okaże się lipą to już zupełnie się zatracili. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No, biedny ten chłop.

Nie żeby coś, ale na pudełku od Tears of the Kingdom w wersji na NS2 jest info o tym, że produkt zawiera wersję gry na pierwszego Switcha i upgrade w postaci osobnego bytu. To jest napisane tam niżej na froncie:

71994469_l.jpg

Te aktualizacje to ogólnie trochę śmiech. Większość z nich IMO powinna być za free jeśli chodzi o tytuły od Nintendo, nawet jeśli niektóre oferują jakąś tam nową zawartość. Ale to firma jak każda inna i doi ile może. Do reszty ciężko się odnieść poważnie. Przecież te ulepszenia zależą od dobrej woli wydawców i producentów, przecież Nintendo Ci nie zrobi nagle aktualizacji do każdej dostępnej na NS2 produkcji czy każdego indyka. Kto chce, to tak uczyni. I tak sporym plusem jest to, że te gierki bez żadnej dodatkowej ingerencji potrafią po prostu lepiej działać na nowej konsoli. 

Edytowane przez Kszyrztow
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Kszyrztow napisał(a):

Nie żeby coś, ale na pudełku od Tears of the Kingdom w wersji na NS2 jest info o tym, że produkt zawiera wersję gry na pierwszego Switcha i upgrade w postaci osobnego bytu. 

Sam zapomniałem, że już o tym wcześniej słyszałem, ale po ujawnieniu ceny, emulacyjnego stanu gier ze S1 oraz lichej implementacji Gamecuba to już nie mam dobrej woli, aby wybaczyć Nintendo tą pogoń za zyskiem. Jeśli chcą drogo, to niech zrobią perfekcyjnie, z pełnym potencjałem, a nie takie badziewie.

Gry które były na S1, mają dane od niego tylko dlatego, bo nie muszą nic przestawiać we fabrykach... Wydrukują nowy papierek oraz dodadzą linijkę kodu, aby tylko S2 wykrył klucz do aktualizacji i mogą sprzedawać za więcej to samo.

Przecież gry z S1 na S2 mogą wyglądać nawet gorzej, bo emulacja pewnie dalej jest w rozdzielczość S1, przez co dochodzi skalowanie...

Na Sony i Fromsoftware psioczy się, bo nie dodali trybu 60fps do Bloodborne na PS5, a Nintendo już jest okej, bo stara gra indie działa w stabilnych 30fps. :E

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)

Bieda totalna z tymi upgrade'ami. Z całej kolekcji syna tylko Scarlet/Violet i Mario Odyssey ją dostało. Jakby to naprawdę był jakiś problem żeby wrzucić fixa na 60fps, skrypt w Yuzu to raptem kilka linijek... Xenoblade Chronicles X ma nawet w plikach zapisane ustawienia na 60fps (odkryto przy premierze gry na S1), ale nikt nic z tym nie robi. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galakty napisał(a):

Jesteście zdani na łaskę pana, widziały gały co brały :E 

W takich chwilach popieram scenę moderską. 

Scena moderska już działa i "wiadomo co" nadchodzi. 

Najgorsze jest to, że na emulatorach te wszystkie największe gry mają to wszystko od dawna zrobione - 60fps, podbite rozdziałki, ulepszone tekstury, czasy wczytywania itd. bo to wszystko jest w plikach. Tu nic dodatkowo nie trzeba robić, tylko odblokować. Jak widać to nadal zbyt wiele pracy.

Opublikowano (edytowane)

Na X tydzień temu jakieś francuskie "źródło" wrzuciło info, że cała trylogia Xeno dostanie upgrade packi zimą (ponoć coś więcej niż tylko standardowe ulepszenia), ale nikt inny tego nie potwierdził ani nie podjął dyskusji w temacie, choć na redditach ludzie ciągle pytają. Xeno 2 (które miało najbardziej zwalony silnik z całej trylogii) dopiero parę miesięcy temu dostało na emu patch, który pozwala na w miarę stabilne 60fps. Poprzednie waliły się niemiłosiernie. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

Gry które były na S1, mają dane od niego tylko dlatego, bo nie muszą nic przestawiać we fabrykach... Wydrukują nowy papierek oraz dodadzą linijkę kodu, aby tylko S2 wykrył klucz do aktualizacji i mogą sprzedawać za więcej to samo.

Przecież gry z S1 na S2 mogą wyglądać nawet gorzej, bo emulacja pewnie dalej jest w rozdzielczość S1, przez co dochodzi skalowanie...

Na Sony i Fromsoftware psioczy się, bo nie dodali trybu 60fps do Bloodborne na PS5, a Nintendo już jest okej, bo stara gra indie działa w stabilnych 30fps. :E

No dopłacasz w wybranych tytułach za upgrade. Jeśli masz starą wersję na pierwszego Switcha to możesz dokupić te ulepszenie osobno w eShopie. Jeśli gry wcześniej nie miałeś, to kupujesz coś takiego jak pokazane wcześniej, czyli wersję na NS1 razem z tym ich śmiesznym pakietem przygotowaną pod NS2. Możesz kupić to w cyfrze, albo w pudle. Z tego co widzę to te info jest na każdej grze od Nintendo wydanej w ten sposób w pudełku czy w ich cyfrowym sklepie, tam nikt niczego przed nikim nie ukrywa. Dlatego śmieszy mnie ta drama tego Pana z filmu wyżej. Ale spoko, rozumiem, taki płacz jak widać się lepiej klika po prostu.

Ja tych ulepszeń nie bronię bo jak wcześniej pisałem dla mnie to jest trochę śmiech. Ale mając taką Zeldę Tears of the Kingdom ze starej konsoli to mnie ta aktualizacja będzie kosztować z tego co widzę 10 dolarów albo będę to mieć za "darmo" w pakiecie Expansion Pack do NSO.  Dla mnie i tak ciągle za drogo. 

Kto pisze, że jest "okej"? :lol2: Po prostu jak stara gierka się dusiła na pierwszym Pstryku i jak miała np. locka na 30 klatek i je gubiła, to na NS2 wielce prawdopodobnym jest, że będzie miała te klatki stabilne, tyle. Na Switchu co drugi tytuł działał często ja kupa, więc to jest progres jednak :E 

Edytowane przez Kszyrztow
  • Upvote 1
Opublikowano

Kolejny Nintendo Direct już niedługo, mają na nim ogłosić:

- Metaphor ReFantazio

- Nowa gra NSO - GameCube (Pokemon Colosseum)

- Death Stranding: Director's Cut S

- Witcher 3: Nintendo Switch 2 Edition

- Metroid Prime 4 z datą premiery

- "One More thing" - Animal Crossing 2026?

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Bieda totalna z tymi upgrade'ami. Z całej kolekcji syna tylko Scarlet/Violet i Mario Odyssey ją dostało. Jakby to naprawdę był jakiś problem żeby wrzucić fixa na 60fps, skrypt w Yuzu to raptem kilka linijek... Xenoblade Chronicles X ma nawet w plikach zapisane ustawienia na 60fps (odkryto przy premierze gry na S1), ale nikt nic z tym nie robi. 

Zeldy BOTW i TOTK po upgrejdach całkiem fajnie wyglądają (po pierwszych filmach na YT z lupą było widać różnice, a jednak) i działają;) też miałem plan że S2 do TV a S1 do łapy tylko, ale S1 zgoniłem gdyż nie lubię w łapie grać ;)

Dobrze rozumiem, jeśli wezmę switch online + expansion to upgrejdy Zeld są za darmo ale tylko na czas trwania abonamentu?

Edytowane przez Elvis79
Opublikowano

Kurde dzieciak mi truje że chciałby switcha 2, dzisiaj na dzień ojca dostałem piękną laurkę i jeszcze ma urodziny za 17 dni :E

Problem jest taki, że nie widzę żadnego powodu, żeby kupić tę konsolę. Mario kart world nie wygląda jakoś wspaniale w porównaniu z mk8 deluxe, bananza  mnie jakoś nie kupuje. Metroid prime 4 wygląda ok ale to nie jest dla mnie system seller. Niestety żadna gra, która by była dla mnie system sellerem nie jest nawet zapowiedziana i do tego ten średni ekran LCD :/

Napiszcie mi proszę, jak Mario kart world prezentuje się na dużym tv 65-77". Poza tym jeszcze interesuje mnie jak chodzą gry, które nie dostały żadnego patcha. Czy np w Xenoblade Chronicles 2 nie ma już dropów FPS i spadków do 360p?

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 21.06.2025 o 20:49, Elvis79 napisał(a):

Dobrze rozumiem, jeśli wezmę switch online + expansion to upgrejdy Zeld są za darmo ale tylko na czas trwania abonamentu?

Tak, standardowo jak w każdym abo - dopóki płacisz, dopóty posiadasz. 

3 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

PC i PS5 Pro poszly w odstawke. Bawie sie jak za dzieciaka emulatorami w expansion pack. Gram rownolegle w Zelde The Wind Waker i serie Metroid 😍

Metroid Fusion ogólnie kozak. Tym bardziej biorąc pod uwagę fakt, że to gierka z 2002 roku. W tamtym czasie grając w to na takim Game Boy'u Advance to się człowiek musiał czuć pewnie jak król wszechświata. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Kurde dzieciak mi truje że chciałby switcha 2, dzisiaj na dzień ojca dostałem piękną laurkę i jeszcze ma urodziny za 17 dni :E

Problem jest taki, że nie widzę żadnego powodu, żeby kupić tę konsolę.

Ah_Shit,_Here_We_Go_Again.jpg

Kup mu kota... 8:E 

Opublikowano
19 minut temu, Tankietka napisał(a):

No bez jaj, większy blur niż na switch V1 :E

Ciekawe gdzie teraz są geniusze które jeszcze niedawno pisały, że LCD jest lepszy od OLED. 

10 minut temu, Gonzo3211 napisał(a):

Ah_Shit,_Here_We_Go_Again.jpg

Kup mu kota... 8:E 

Nie przejdzie, mamy dwa psy. Myśliwskie.