Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ma przełożenie na wszystko. Na temperaturę układu, czas pracy na baterii itp. Może to dla niektórych będzie wielkie zaskoczenie, ale tam wbrew pozorom nie pracują idioci.

Trochę śmieszy mnie te narzekanie na speckę czy ekran. Przecież to Nintendo, oni dają niezbędne minimum jeśli chodzi o bebechy (od czasu Wii). A teraz wielkie zdziwienie, że ekran taki czy siaki czy tego mało. Switch też bestią nie był, nawet w dniu debiutu było średnio, a gierki ma genialne. Jeśli będzie podobnie w przypadku jego następcy, to ja wielkiego problemu nie widzę. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Raczej się szykuje budżetówka ; d Coraz więcej dokładniejszych przecieków. Takie zagęszczenie zazwyczaj zwiastowało oficjalną prezentację w niedługim czasie. Styczeń to pewniak moim zdaniem.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano
9 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Jakie macie oczekiwania względem następcy? 

Żeby podczas prezentacji oficjalnej (premiera Switch 2) zaskoczyli z jakąś funkcją, dodatkiem itd.
Bo póki co po przeciekach mamy kopiuj - wklej Switch 1 na sterydach.
Dlatego liczę na jakiś "game-changer", gdyż na razie widzę to tak: Wii -> WiiU, teraz  Switch -> SwitchU (Switch 2).

Opublikowano

A u mnie zupełnie na odwrót. Nie chcę żadnych "game changerów". Wystarczyłyby mi mocniejsze bebechy, aby te gry były w standardzie 60fps, może jakiś upscaler, większy dysk, lepsze Joycony, wsteczna i OLED. :P  Spolszczony, niezamulający e-shop też. :E 

• Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, Kszyrztow napisał(a):

To ma przełożenie na wszystko. Na temperaturę układu, czas pracy na baterii itp

W docku to faktycznie temperatury i bateria mają znaczenie ;) 

W trybie handheld nigdy wentylator mi się nie włączył. Chciałbym po prostu mieć wybór, czy chcę wydajność, czy baterię. Ale wiadomo, jestem PCMR, a nie jakimś plebsem konsolowym który dziękuje za to co dostaje :E 

9 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Wystarczyłyby mi mocniejsze bebechy, aby te gry były w standardzie 60fps, może jakiś upscaler, większy dysk, lepsze Joycony, wsteczna i OLED. :P  Spolszczony, niezamulający e-shop też. :E

Dokładnie, OLED, 60 FPS, upscaler (będzie) i kontrolery z prawdziwego zdarzenia, ale tu na szczęście można dokupić na własny koszt. 

Opublikowano

Nakręciłem się na tego switcha nieźle.

Ilość gierek to dla mnie rok jak nie dwa zabawy.

Panel lcd trąci już bezczelnoscia, ale konkurenta nie ma żadnego.

Polityka Nintendo jest najlepsza w branży - sony powinno wziąć przykład ..

Opublikowano
12 godzin temu, kanon7 napisał(a):

Żeby podczas prezentacji oficjalnej (premiera Switch 2) zaskoczyli z jakąś funkcją, dodatkiem itd.
Bo póki co po przeciekach mamy kopiuj - wklej Switch 1 na sterydach.
Dlatego liczę na jakiś "game-changer", gdyż na razie widzę to tak: Wii -> WiiU, teraz  Switch -> SwitchU (Switch 2).

Też się tego trochę obawiam, bo tutaj nie będzie już żadnego efektu "wow". Po prostu więcej, lepiej. Sporo będzie zależeć od dobrego i przemyślanego marketingu, a Nintendo niestety na tym polu potrafi się wyłożyć. Zobaczymy.

Tyle już tego po necie lata - zdjęcia, PCB, rendery. Zaraz dostaniemy pełny teardown przed oficjalną prezentacją :E Na dniach pewnie jakieś oficjalne info o prezentacji, bo ile można udawać głupa.

Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

W docku to faktycznie temperatury i bateria mają znaczenie ;) 

W trybie handheld nigdy wentylator mi się nie włączył. Chciałbym po prostu mieć wybór, czy chcę wydajność, czy baterię. Ale wiadomo, jestem PCMR, a nie jakimś plebsem konsolowym który dziękuje za to co dostaje :E 

No nie włączył się pewnie z tego powodu, że układ ma odpowiedni kaganiec i zapas mocy, aby uniknąć throttlingu. 

Już stary Switch w docku renderuje gierki w wyższej rozdzielczości. Żałosnej, ale wyższej. Przy następcy na bank będzie to samo, do tego wsparte DLSS. Nie wiem czego tu więcej oczekiwać. Dobry skaler zrobi wiele. Przecież nie dowalą Ci nagle lepszych detali w trybie stacjonarnym, aby zrobić z tego tabletu małego wyjca jak mu się wentylator załączy. A jak Cię najdzie ochota wyciągnąć to ustrojstwo nagle z docka, to weźmiesz w łapę gorącą cegłę i zmienisz detale w opcjach? :E 

Wszystko się rozchodzi o TDP i odprowadzanie ciepła. Jak z ciebie taki kozak PCMR, to nie wiem czego szukasz na konsoli Nintendo. Kup sobie ROG-a Ally, odpal coś wymagającego i patrz jak wskaźnik baterii zaczyna spadać. Godzinka dobrej zabawy gwarantowana :E 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Tylko Ty dalej nie rozumiesz, że Switch jest w stanie wykręcić lepsze wyniki w docku i wypluć lepszą rozdzielczość lub więcej Hz. Wystarczy emulacja i magiczne bariery znikają... Podkręcanie to już inny temat. 

Ale Ty myślisz, że ja o tym nie wiem czy co? :heu: Ja się bawię tym sprzętem prawie od premiery, a Ty się zachowujesz tak, jakbyś obwieszczał jakąś magiczną i tajemną wiedzę. Ja Ci tylko łopatologicznie tłumaczę, że te ograniczenia są zastosowane z jakiegoś konkretnego powodu. Serio chłopie Ty się marnujesz na tym forum. Wyślij CV albo chociaż maila do inżynierów Nintendo albo speców od Nvidii. Bo najwidoczniej czegoś głąby nie wiedzą.

52 minuty temu, galakty napisał(a):

Konsolowców to nigdy się nie przekona, własna bańka :E 

Jak Wam wydadzą Switch 2 LCD za 2000 zł to też będzie obrona, najlepsza marka pod Słońcem :E 

Wskaż chociaż jeden post, gdzie ktoś ich bronił czy cokolwiek innego. Ty masz jakieś dziwne przekonanie, że jak ktoś sprzętu nie gnoi, to nie wiem, nie zna jego wad czy ograniczeń? Albo nie widzi tego, co jest zrobione źle, albo mogłoby być zrobione lepiej? 

To Ty masz jakieś dziwne oczekiwania od firmy, która od prawie dwudziestu lat wpycha do swoich konsol przestarzałe bebechy nie idąc w wydajność i nagle oczekujesz, że to Ci 4K wypluje? I kto tu w bańce siedzi? :E 

Edytowane przez Kszyrztow
Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Konsolowców to nigdy się nie przekona, własna bańka :E 

Jak Wam wydadzą Switch 2 LCD za 2000 zł to też będzie obrona, najlepsza marka pod Słońcem :E 

Myślisz, że będzie poniżej 2k ?? xD

• Haha 1
  • Upvote 1