Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Koło 2k. Na grach odbiją...

Nie u mnie. Będę jechał na używkach. :E 

Przynajmniej nie ma czytników kartridży do kupienia osobno. :E 

Data premiery na 11 lipca.:(  

3 minuty temu, michaelius33 napisał(a):

Pewnie jakieś Labo i inne papierowe gówienka czy inne wynalazki :E

Pewnie tak. Nie wyobrażam sobie, aby główne hity jak Zelda, Mario czy Xeno nie miałyby mieć wstecznej.  Mnie jeszcze ciekawi jak długo będą jeszcze ciągnąć na crosgenach. 

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Jaycob napisał(a):

Nie u mnie. Będę jechał na używkach. :E 

Przynajmniej nie ma czytników kartridży do kupienia osobno. :E 

Data premiery na 11 lipca.:(  

Pewnie tak. Nie wyobrażam sobie, aby główne hity jak Zelda, Mario czy Xeno nie miałyby mieć wstecznej.  Mnie jeszcze ciekawi jak długo będą jeszcze ciągnąć na crosgenach. 

Nie panikuj. Wszystkie normalne gry będą działać. Na NSW1 jest też pierdylion śmieciowych gierek więc dla bezpieczeństwa muszą napisać że coś tam może się krzaczyć.

Edytowane przez bourne2008
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, TheMr. napisał(a):

No jeśli nie teraz zapowiedź, to zapowiedzieliby w kwietniu, z premierą na maj-czerwiec. A jeśli by chcieli czekać na większą ilość gier i zrobić premierę z pompą no to wychodzi że 2026. Bo ze mała ilość gier dostała wizualny upgrade jest prawie pewny. 

a kogo interesuje upgrade gier i granie w to co było ? ja czekam na nowe gry ewww remaki tego co powinno się jeszcze znaleźć na Switchu pierwszym, a znajac ich to nie wyplują tej konsoli w maju-czerwcu bez przynajmniej 2 nowych must-have'ów + ze 2-3 innych większych gier + remaków do konca roku, na co mi upgrady, żeby grać znowu w Zelde ?

btw: marzeniem byłby remake HeartGold & SoulSilver chociaż na miarę grafiki z Let's GO (nie pełne 3D jak te nowsze guana) tylko z normalnymi pełnoprawnymi walkami i wszystkim co było w oryginale, bez głupot z nowych odsłon w stylu Z-moves, jakieś mega ewolucje i inny syf i bym kupował w dniu premiery limitke jak by taka była 

Edytowane przez Amphilyon
Opublikowano
2 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Np., mnie. Sporo mam nieogranych tytułów i chętnie bym ograł TOTK w 60fps.

jak przebolałeś zwykłą Zelde to i tam dasz rade, bo te wszelkie przycinki i lagowania w tych grach to też są na wyrost pisane z jednej/dwóch lokacji na krzyż gdzie spędza się chwile, no chyba że ktoś się przesiada z PC 90fps+ to zawsze będzie psioczył

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Jest wsteczna kompatybilnosc, jest impreza, biere !

Oł je :pozdro: 

- nie wszystkie będą działać 

- brak upgrade’u 

- brak trybu boost 

:E 
PS. Pisali oficjalnie czy nowe gry na Switch 2 korzystają 1:1 z tego samego slotu co karty Switch 1? 
Czy tam będą dwa sloty na gry? 

2 godziny temu, Amphilyon napisał(a):

to wiecznie leaki i wszystko wiadomo na dlugo przed premiera czegokolwiek...

Czekam co leaki wyciągnęli w sprawie GTA VI? :E  Nic! :E 

1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

A skad sobie wziales ta date? 

Gry beda realnie gotowe na polowe roku

Rozumiem że to oficjalna informacja Nintendo, lub Ty jako ich oficjalny rzecznik? :E 

1 godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Bo pewnie to crossgen. :E 

To zamiast Switch 2 powinno się nazywać Nintendo Switch Pro Big Frames :E 

Edytowane przez kanon7
Opublikowano
1 minutę temu, Amphilyon napisał(a):

jak przebolałeś zwykłą Zelde to i tam dasz rade, bo te wszelkie przycinki i lagowania w tych grach to też są na wyrost pisane z jednej/dwóch lokacji na krzyż gdzie spędza się chwile, no chyba że ktoś się przesiada z PC 90fps+ to zawsze będzie psioczył

Przebolałem, fajnie mi się grało. Słyszałem tylko, że dwójka gorzej chodzi. 

Opublikowano
6 minut temu, daerragh napisał(a):

A jak myslicie? Ile jeszcze Switch 1 pozyje? W sensie jak dlugo bedzie wydawanych duzo gier na niego?

I czy wiadomo cos o Switch 2 Lite?

Myślę, że długo. Nie porzucą tak szybko ~140 mln bazy.   Będzie podobnie jak w przypadku crossgenów PS5. 

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli te same kartridże pasują do Switch 1/2 to gry będą wychodzić tak samo jak na Xbox’a - jedna płytka do Xbox One/Series o w zależności do jakiej konsoli ją wczytamy, taka wersja (czyt. takie tekstury się władują). 
Ekslusivy Nintendo (Pokemony, Mario, Zelda itd) myślę że będą wychodzić równocześnie jeszcze przez 5-6 lat minimum na Switch 1. 
Opakowanie gry Switch 1/2 -> kupujesz na Switcha 1 z ceną gry jak na Switch 2 :E 

Edytowane przez kanon7
Opublikowano
52 minuty temu, Amphilyon napisał(a):

to w takim razie bzdura, wcale gorzej nie chodzi 

Tak czy siak jeśli za kilka msc. ma wyjść następca z mocniejszymi bebechami to już wolałbym ograć w 60 ramkach (i może lepszej jakości?), a listę gier z N mam dość długą. 

• Upvote 1
Opublikowano

Zeldę BotW nie skończyłem, i chyba zostawię ją na nowego Switcha 2, TotK tak samo, sprawdziłem jak działa i zabrałem się za inne gierki, ogram coś nie coś do premiery dwójki, ale te hiciory które mam zostawię dla dwójki, powinno się lepiej w nie grać.

Jestem też ciekaw Pokemonów Violet czy dostaną jakiś upgrade, bo na Switchu to wygląda i działa kiepsko, jedna chyba z gorszych gier z jakimi miałem styczność.

Opublikowano

Podobno ten LCD nie jest taki straszny. Mówią ludzie to ten sam ekran co ma Portal, a ten ponoć wygląda dobrze i ma zbliżoną jakość do OLEDa. Ale to tylko PODOBNO, osobiście nie widziałem ekranu z Portala.