Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, slafec napisał(a):

Tylko że na reddicie (i pewnie nie tylko tam) jest narracja, że zmiana OLEDa na LCD to plus.

Co więcej, naczytałem się już komentarzy że HDR na tym ekraniku jest spoko. I że przestańcie narzekać bo wogule LCD dziś robi się znacznie lepsze niż kiedyś.

Widocznie dzisiejsze LCD przebiły się przez ograniczenia swojej technologii. ;)

58 minut temu, galakty napisał(a):

I to chyba jedyna zaleta, LCD grany na TV OLED z upscalingiem. Bo handheld porażka z takim śmiesznym ekranikiem. Telefon za 800 zł ma lepszy xD 

Ja nawet nie sądzę, że Nintendo nie dało OLEDa, bo konsola musiałaby być droższa (olaboga +50zł, bo wątpię że więcej ich to by w hurcie wyniosło :E). Jestem więcej niż pewien że zrobili to tylko dlatego, żeby za parę lat móc sprzedać konsolę jeszcze raz.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Jaycob napisał(a):

I po co było to całe narzekanie na dostępność? Ciesz się, będziesz miał jako pierwszy na tym forum. :P 

Dostępność jest do bani, dostałem zaproszenie od Amazona, bo mam tam 3 aktywne subskrypcje, konto od ponad 15 lat, a w zeszłym roku kupiłem... ponad 300 produktów :D 

Ale to seryjnie pierwszy zakup od dawna, który mnie nie cieszy. Rodzina chce - spoko - ale gry po $79 niech kupują babcie, bo ja nie będę. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

Lista darmowych na ten moment apgrejdów pod Switcha 2:

ARMS

Captain Toad: Treasure Tracker

Super Mario Odyssey

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics

The Legend of Zelda: Link's Awakening

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom

Game Builder Garage

New Super Mario Bros U Deluxe

Pokémon Scarlet and Violet

Big Brain Academy: Brain vs. Brain

Opublikowano
5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Pewnie 60fps dla każdej z tych gier.

Nie jest jednoznacznie określone:

Cytat

By connecting your Nintendo Switch 2 to the internet, you can download free updates that may improve performance or add support for features such as GameShare in select games. The contents of these free updates will differ depending on the game.

Czemu Zelda ma płatne ulepszenia, a Mario Odyseja już darmowe. 

Opublikowano

60fps, wyższa rozdziałka, powiększone FOV, zablokowanie dynamicznej rozdzielczości, powiększone Level of detail - czyli to samo co na emulatorach. Przecież na emu te całe "mody" to tak naprawdę tylko skrypty i cheat-table odblokowujące to, co w tych grach już jest - 10 modów do XCX co mam zajmuje łącznie 9kb ;) 

1 minutę temu, Jaycob napisał(a):

Czemu Zelda ma płatne ulepszenia, a Mario Odyseja już darmowe. 

Bo jak można zarobić na jeleniach, to czemu tego nie robić? Ktoś wyliczył że to im się opłaci i tyle. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Jak dowalili ~40% cła na Wietnam, a przenosili tam "produkcję", aby zredukować ewentualne cła to nic dziwnego że się wstrzymali. :E 
Ale wygląda na to że to zagrywka pod wymuszenie negocjacji ze strony USA, aby interesanci sami do nich płynęli i oferowali redukcję swoich ceł w zamian za nie wprowadzenie aż takich.
Coś tam Wietnam ponoć już dogaduje się, ale szkoda mi czasu na ten cyrk. Za parę tygodni będzie to już ustalone. 

Edytowane przez musichunter1x
literówka
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Gonzo3211 napisał(a):

Ja poczekam na premierę, testy i jak się wszystko rozwinie (sprzedaże gier, konsol, nowe gry itd).

Na premierę choćbym chciał to nie ma mowy o kupnie 

Podobnie, do tego niech się określą czy można będzie z 1ki przerzucić dane (gry, głównie sejvy itd) i  czy pro controller1 będzie kompatybilny z 2ką.

PPE dalej w formie https://www.ppe.pl/news/367012/nintendo-switch-2-porownany-z-nintendo-switch-gracze-chwala-next-gena-to-jak-noc-i-dzien.html :E

Edytowane przez Elvis79
Opublikowano

Wygląda to na jakąś poronioną odmianę hero shootera. Rozumiem chęć wyjścia poza ramy klasycznej formuły, która ma już swoje lata, ale po co się tak mocno pchać w multi, nie mam pojęcia. Jeszcze coop w Nightreign ma trochę sensu i to byłby lepszy kierunek. 

Opublikowano

Jakby ktoś chciał wydusić wszystko co wiemy o Duskbloods... FS chce poeksperymentować, gdzie gracze mają bawić się w roleplay oraz być "surowcem". Jest 10 postaci do wybory i modyfikacji. Coś ciekawego może z tego wyjść, ale nie jest to kolejny wieli, główny tytuł. 

Opublikowano

Nie dość, że podnoszą ceny, to jeszcze chcą częściowo zaorać rynek wtórny. Czuję tu powtórkę ze startu ps3. PS2 też sprzedało się wybitnie, oczekiwania wobec PS3 też były ogromne, gracze byli wygłodniali i nie było opcji, że się nie sprzeda. Czytam gafa i erę i jest sroga gownoburza o ceny a hype stopniał dość poważnie.