Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na razie nie ma żadnych konkretnych info, żeby Nintendo planowało blokować odsprzedaż gier. Potwierdzili też, że te "klucze" nie będą przypisywane do konta, więc spokojnie, odsprzedaż fizycznych gierek jest bezpieczna... może na następną generację to się zmieni. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Ulepszenia, które nie mają dodatkowej zawartości są bezpłatne. 

W moim przypadku (i podejrzewam, że większość też tak ma) największy dramat to brak OLED-a. Cenę konsoli da się przełknąć - w końcu to jednorazowy wydatek na lata. A gry? To problem dla tych, co kolekcjonują pudełka i kurz. :E  Ja przechodzę i lecą z powrotem do obiegu.

No dobra, jakies tam gry maja je miec bo jest lista, ale co to oznacza ? Ze bedzie FHD przynajmniej i 60 klatek czy jak ? Bo jesli tak to czemu te do zeldy dajace tylko wiekszy komfort grania z racji mocniejszego sprzetu maja byc platne, chyba nie przez ta aplikacje do tel dodatkowa lol ?

Kij z tym Oledem, najnowszy ROG Ally bodaj tez nie ma Oleda i placzu nie ma

Edytowane przez Amphilyon
Opublikowano
6 minut temu, Amphilyon napisał(a):

chyba nie przez ta aplikacje do tel dodatkowa lol ?

Wygląda na to, że tak - to ma być aplikacja na telefon. :E  Rozdzielczość wyższa i 60 fps. Nie ma też żadnej informacji, czy będzie zawierać DLC.

11 minut temu, Amphilyon napisał(a):

Ze bedzie FHD przynajmniej i 60 klatek czy jak ?

Właśnie nie doprecyzowali. Teoretycznie powinna być wyższa rozdzielczość i 60 klatek, ale na stronie Nintendo: https://www.nintendo.com/us/gaming-systems/switch-2/transfer-guide/games-with-free-updates/?srsltid=AfmBOooYbZAgAFu5-QYI9m5Vtd8A9kbOh3jA3ere7NCuErAU0zt49o3N

jest wyraźnie napisane: 

Cytat

By connecting your Nintendo Switch 2 to the internet, you can download free updates that may improve performance or add support for features such as GameShare in select games. The contents of these free updates will differ depending on the game.

Jak dla mnie to: "may/or" oznacza, że darmowe ulepszenia niekoniecznie będą zawierać poprawioną wydajność. W niektórych przypadkach możesz zobaczyć lepszą grafikę czy płynność, ale w innych aktualizacje mogą oferować tylko nowe funkcje SW2, jak gamechat.  Wszystko zależeć będzie od danej gry i decyzji jej twórców.

Opublikowano
1 godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Na razie nie ma żadnych konkretnych info, żeby Nintendo planowało blokować odsprzedaż gier. Potwierdzili też, że te "klucze" nie będą przypisywane do konta, więc spokojnie, odsprzedaż fizycznych gierek jest bezpieczna... może na następną generację to się zmieni. 

Mi właśnie chodzi o następną, chociaż to będzie niezły strzał w stopę bo wiele osób takiej konsoli nie kupi po prostu. 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Amphilyon napisał(a):

Jak myslicie, na premiere konsola chociaz troche flopnie ?

Flopnie, ponieważ jest poprzednik, który ma się dobrze, a bardziej wymagający mają inne handheldy. Switch 1 trafił na błękitny ocena dla takiej konsoli.
Będzie WiiU 2.0, chyba że pójdą za tym świetne gry lub ich specjalne wydania starych gier na konsolę, które nie będą drogie oraz cena zostanie obniżona bliżej japońskiej wersji.
Sam rozważam kupienie już nawet używanego Switch Lite do nadrabiania paru starszych gierek, które nawet tam działają w 60fps. :E 
Choć mógłbym dopłacić ~600 zł, zaoszczędzić na grach i przy okazji mieć dostęp do wszystkich Resident Evil i MGS oraz Yakuz w handheldzie. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

No to zobaczymy jak mocna jest miłość fanów Nintendo, kiedy firma czuje się najwyraźniej uskrzydlona popularnością Switcha 1 i próbuje z tej sytuacji wyciągnąć tyle ile się tylko da. Co tam wyciągnąć, wydoić. :E Przejrzałem wątek i uzasadnianie braku Oleda czym innym niż chęcią puszczenia Oled wersji za kilka lat i drugi raz skasowania za to samo - doprawdy urocze. Zwłaszcza w 2025 roku i w tej cenie sprzętu. A jeszcze teksty, że powrót do LCD jest w sumie dobrym pomysłem, bo technologia się rozwinęła... cyrk. :hihot:

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Tankietka napisał(a):

Ktoś tutaj zamawia preordera? 

Ja będę zamawiać ale dopiero jak dystrybutor potwierdzi ceny i będzie faktyczny dostęp do towaru.

Obecnie polskie sklepy które odpaliły preordery sprzedają wirtualne konsole. 

Identyczna sytuacja jak z PS5.

Opublikowano (edytowane)

Na Ultimie było znowu przez jakiś czas 10zł taniej ; ) I wysyłka pobraniowa. Jak gdzieś wyskoczy lepsza oferta można anulować (chyba przez e-mail, ziomek pisał, że nie można automatycznie anulować) lub nie odbierać. Nie mrozimy kasy.

No ale:

Cytat

Ilości na premierę niepotwierdzone przez dystrybutora, zamówienia będa realizowane według kolejności składania, prosimy mieć to na uwadze. 

EDIT: W Media Expert było ale też się zmyło. Jak ktoś ma konto w ING może sobie wygenerować kod -50zł na zakup np. Switcha 2.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano

Skill Up (od 03:13) mówi: "Na początku LCD mnie rozczarował - OLED jest lepszy. Ale po testach? Świetny ekran - jasny, wyraźny i nie sprawia wrażenia, że tęsknisz za OLED-em. 120 Hz, VRR i G-Sync robią swoje - gry działają płynnie i bez rwania.”

I polecam resztę tego materiału:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

OLED ma taką "wadę" że gry w niskim FPS odczuwa się gorzej, niż na LCD, od biedy może do CRT shaders lepiej sprawdza się i planują ich użyć do emulacji staroci?
W jasnym otoczeniu OLED nie robi takiej różnicy, ponieważ akomodacja oka robi swoje. ;) 
W montażu i produkcji był na pewno tańszy i to jest główny powód jego wyboru, no chyba że w tym przypadku pobierał mniej energii niż OLED.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

No jasne, targowe oświetlenie potrafi zamaskować wady LCD, więc to mogło trochę wpłynąć na ocenę Skill Upa. Ale jego zachwyt to raczej nie tylko kwestia oświetlenia - wysoka jasność, ostry obraz i bajery typu 120 Hz, VRR, HDR czy G-Sync pokazują, że ten LCD naprawdę daje radę, szczególnie w dynamicznych grach i jasnym otoczeniu... choć umówmy się - to nadal nie OLED.;)

11 godzin temu, slafec napisał(a):

Niech pogra dłużej i najlepiej nie w kolorowe Mario Kart.

Ciężko będzie przypadku gier Nintendo. :E Grał w MP4, CP77, MKW, Zeldę i DK. Ale nie wiem jak długo i czy był akurat w ciemnych pomieszczeniach. 

Koleś pojechał na targi, pograł kilka godzin, a potem forumowi eksperci go zjedli, bo przecież nie testował w sterylnym laboratorium NASA. :E