Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to dobry temat, ale zapytam : jak to jest ze zwrotami zakupów z aliexpres? Kupiłem szlifierkę bez baterii, a chciałem z baterią i chciałbym odesłać tą co dostałem. Czy istnieje taka możliwość i jak to ogarnąć w ogóle?

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem od jakiegoś kogoś procek na olx - ryża 2700. Cena jak za komplet z ori chłodzeniem niezła, 2 stówki - mówię, czemu nie.

No to przyszedł :E pudełko w pudełku, w środku wszystko lata jak opętane - co gorsza sprzedający włożył w blister procesor do góry nogami i wszystkie nóżki do prostowania na brzegach :E to już któryś taki, no ludziki nie potrafią nawet procesora dobrze w blisterze osadzić :/ pokolenie idiotów.

Niemniej po prostowaniu działa, ale co się nawqrwiałem to moje.

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano
W dniu 4.03.2025 o 11:52, Astec napisał(a):

Nie wiem czy to dobry temat, ale zapytam : jak to jest ze zwrotami zakupów z aliexpres? Kupiłem szlifierkę bez baterii, a chciałem z baterią i chciałbym odesłać tą co dostałem. Czy istnieje taka możliwość i jak to ogarnąć w ogóle?

Musisz zgłosić spór i postępować zgodnie z instrukcją :) 

Opublikowano
W dniu 4.03.2025 o 11:52, Astec napisał(a):

Jak wyżej, w opcjach transakcji trzeba znaleźć przycisk z otworzeniem sporu i tam są rubryki do wyboru, na czym polega problem. Mnie raz przesłano 50% z zamówionego towaru i po zgłoszeniu i rozpatrzeniu sporu zdecydowano się oddać mi pieniądze na konto (tak było w wiadomości). A zamiast tego dali jakiś :kupa: bon na wykorzystanie przy kolejnych zakupach.

Opublikowano
W dniu 6.03.2025 o 20:38, Keleris napisał(a):

Ostatnio na olx trafiłem uczciwego sprzedawcę, kupuję starocie za małe kwoty więc wszystkiego można się spodziewać, a tutaj taka miła niespodzianka.

Screenshot_20250306-183349.thumb.png.0f228cd4cb1fad90707483020e5ba341.png

moze sprzedał na miejscu - ja mialem to samo rteraz ze niby bledny adres nadania kuriera i wysytawi jeszcze raz jak zmieni adres, minał tydzien i gosc sie nawet nie logował na olx

• Upvote 1
Opublikowano

Oczywiście, że nie :E

Sam sprzedaję mocny zasilacz i jeśli już mi ktoś pisze to w co drugim przypadku jest "propozycja cenowa" czyli połowa tego ile chcę, a druga połowa, że on może mieć nowy taniej... no tylko z połową mocy albo nawet nie :E

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Mar_s napisał(a):

Chyba zmienili coś z widocznością ofert z Lokalnego na "głównym", jakoś wybiórczo je pokazują.

Coś o tym słyszałem właśnie, miałoby sens bo serio nawet spamerów już nie ma... 

Czyżby chcieli żebym zapłacił za promowanie? Albo przejdę na OLX i tyle. 

Opublikowano

No powiem szczerze że na Lokalnym sprzedawałem kartę to zainteresowanie było mierne, na OLX sprzedała się w godzinę  :)

Jedyny minus to ten ich system 24h, w rezultacie pieniądze dostajemy z opóźnieniem, no ale z drugiej przynajmniej nie kradną nam 5%  ;) 

• Like 1
Opublikowano

lokalnie to chyba ma jakis randomowy skrypt do pokazywania ofert - sprzedaje na nim od grudnia dopiero ale zauwazylem cos takiego:

3-4 dni moze 5-6 sprzedaja sie rzeczy a potem znowu tyle samo dni cisza, BA, NIKT nawet nie pyta

niektore itemy wiszą np od grudnia - i nagle 2-3 osoby zainteresowane o niego pytaja i w ciagu 48h i tak ktos randomowy kupuje 

OLX nie ma sensu - co z tego ze nie placisz 5% jak kupujacy placi prowizje + wysylke ktora sumarycznie wychodzi podobnie, do  tego na olx cos padnie po 24h i mozna miec to w d... a na allegro jak bedziesz fikał to ci konto zablokuja

Opublikowano

Obecnie oferty na allegro lokalnie już się nie wyświetlają na allegro - z wyjątkiem jednego ogłoszenia na końcu wyszukiwania z linkiem "zobacz więcej" prowadzącym do pozostałych wyników wyszukiwania na allegro lokalnie. Więc może być tak, że faktycznie Twoje oferty co jakiś czas pojawiają się w wynikach wyszukiwania na allegro, a potem znikają.

Od czasu wprowadzenia tych zmian nic nie sprzedawałem na allegro lokalnie, ale podejrzewam, że jednak w ten sposób allegro ubiło większość ruchu na portalu. Chyba trzeba się będzie przeprosić z OLX.

• Upvote 2
Opublikowano
16 minut temu, duniek napisał(a):

OLX nie ma sensu - co z tego ze nie placisz 5% jak kupujacy placi prowizje + wysylke ktora sumarycznie wychodzi podobnie, do  tego na olx cos padnie po 24h i mozna miec to w d... a na allegro jak bedziesz fikał to ci konto zablokuja

No to co nie ma sensu?  :E 

Z punktu widzenia sprzedawcy idealna platforma!  :P 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, duniek napisał(a):

Wysyłka jest za 4-6 zł. Przynajmniej z Inpostu.

Edytowane przez Áltair
Opublikowano

Znalezione na FB

Uwaga na tego sprzedawcę!

UWAŻAJCIE na tego "sprzedawcę". Auto z rozwalonym silnikiem, niechętnie pozwolił na podpięcie naszego komputera, po skasowaniu błędów, jak silnik przestał chodzić na mapie uśrednionej, zaczął się dławić! Cały zalany olejem! Każda szyba inne numery. Na komputerze problemy z rozrządem.

Ale nie to najważniejsze!

Ten chlopak po usłyszeniu, że silnik jest poprostu zepsuty, zalany i nie jesteśmy zainteresowani zakupem, usłyszeliśmy cytuje " to wyjazd!" zaczął się odgrażać! Zaczął na mnie krzyczeć! Do mojego męża leciał z "łapami„ NIEADEKWATNA REAKCJA do sytuacji! To jest osoba, którą trzeba unikać z daleka. Na siłę chciał nam wciskać auto, bez sprawdzenia go, a jak wyszło, że jest popsuty, kazał nam cyt. wypierdalać"

Sytuacja miała miejsce pod lasem, pod jego domem, gdzie było jeszcze kilku jego kolegów.

Uważajcie na tego sprzedawcę!

Chcieliśmy kupić synowi pierwsze auto. Na darmo zrobiliśmy 250km.

https://m.olx.pl/d/oferta/bmw-e46-compact-1-8-lpg-niski-przebieg-CID5-ID151U03.html?reason=seller_listing|normal

https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/vJC8F/?tab=ads#990468107

Opublikowano
W dniu 20.03.2025 o 11:14, duniek napisał(a):

Jak nie ma sensu, wysyłka i opłata serwisowa (kupujący żadnej prowizji nie płaci), najczęściej wychodzą znacznie mniej niż prowizja na Allegro Lokalnie, jeśli nie sprzedajemy jakiejś drobnicy. Przez lata siedziałem tu i tu, obecnie już tylko OLX, bo schodzi od ręki, na Allegro marnuję czas na wystawianie.

Do tego na OLX masz element humorystyczny w postaci ziomów, co chcą za pół ceny lub będą odbierać prywatnie, ale wtedy trzeba ze 300 stówy opuścić, bo ich Paserati pali 15l na 100. :E

Opublikowano (edytowane)

Mam wystawiony rower ale nie jako sprzedam tylko zamienię. W opisie jasno zaznaczone , że chodzi o wymianę. Mimo to już kilka osób pytało o cenę. Na początku kulturalnie wyjaśniałem, że nie ma ceny bo to ogłoszenie wymiany. Teraz podaje swoją cenę i oczywiście jest trochę zaporowa ale jak im tak zależy to niech biorą. Na ten moment żaden nawet nie odpisał 😂

Edytowane przez lokiju