zdunzdun 200 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) Uff, mam nadzieję, że w porę zajrzałem, aczkolwiek i tak jest już to na nieco zbyt zaawansowanym stadium. Będzie sporo pracy, której nie brałem pod uwagę Fakt, że stała tam woda i kompletnie przesiąknięte piankowe wyciszenie wskazuje na dodatkowe babranie się z odpływami... No i strach trochę odkrywać ten bitum 😉 Edytowane 27 Marca przez zdunzdun 1
marko 714 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) 6 minut temu, zdunzdun napisał(a): Uff, mam nadzieję, że w porę zajrzałem, aczkolwiek i tak jest już to na nieco zbyt zaawansowanym stadium. Będzie sporo pracy, której nie brałem pod uwagę Fakt, że stała tam woda i kompletnie przesiąknięte piankowe wyciszenie wskazuje na dodatkowe babranie się z odpływami... No i strach trochę odkrywać ten bitum 😉 4 godziny temu, Katystopej napisał(a): Heftnąć drewnianą elektrodą, ewentualnie wzmocnić poxipolem Powinno pomóc! Edytowane 27 Marca przez marko 1
zdunzdun 200 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) @markotak na serio to mam spory dylemat. Najlepiej byłoby wypruć całe wnętrze i pojechać po całości piaskiem. Opcja najpewniejsza, ale weź teraz wszystko wyciągaj, dosłownie wszystko. Generalnie spora część jest zdemontowana i na całe szczęście u pasażera jest nieskazitelnie. Nie widzi mi się jednak totalny demontaż, bo plastiki w tych autach są dosłownie tak kruche jak wafelki. Kupić później jakikolwiek element akurat w tym kolorze też jest niesamowicie ciężko. Trudny temat... @markonoo z tymi konwerterami rdzy to jest bardzo różnie. Niby działają, a po czasie i tak ruda potrafi przebijać się dokładnie z tych miejsc, gdzie były używane. Zostało mi jeszcze sporo transpoxy masterbonda, a on może być używany na gorzej przygotowane nawierzchnie, mimo wszystko chciałbym oczyścić to w miarę możliwości do stanu totalnie idealnego. Przy szlifowaniu itp zazwyczaj zawsze coś zostaje, a sama blacha jest gładka i przyczepność epoksydu spada. Na bank muszę "rozbić" ten bitum i sprawdzić jak wygląda blacha pod nim. Oby nie było niespodzianki na wylot 😅 Generalnie po uporaniu się z rdzą na bank wywalę ori wygłuszenie, bo choć jest naprawdę grube, ciężkie i porządne to pianka nie jest zbyt fortunnym materiałem w tym miejscu. Wykleje to butylem i powinno być lepiej. Samo wygłuszenie również fatalnie od dołu wyglądało (od góry jest guma) Edytowane 27 Marca przez zdunzdun
marko 714 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Przecież to jest jak wanna. Wyczyść mechanicznie, a potem zalej reaktywatorem do rdzy. 1
trepek 1 345 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Do usuwania rdzy najlepsze włosy murzyna: Link
Katystopej 984 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Spłoniesz na stosie za ten rasizm. Razem z resztą czarnuchów. 4
trepek 1 345 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca No ok, przepraszam. Niech będą loczki afroamerykanina
trepek 1 345 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) 17 godzin temu, bergercs napisał(a): Kurczaki - jak będą dalej szli w tym kierunku, to może się okazać, że "Rumunii" będą jednymi z niewielu mogącymi konkurować z Chińczykami. Podoba mnie się ten stalowy rumak. Patrząc po portfolio koncernu to Renault chyba najlepiej się odnajduje w bieżącej rzeczywistości wśród europejskich koncernów motoryzacyjnych. Dacia z samochodów nijakich stała się "nie ma wstydu, jest ok" a Renault ma bardzo ciekawą ofertę. Wystarczy popatrzeć na Rafale czy Espace. Fajne hybrydy (tylko szkoda, że sparowane z 1.2T, tutaj przydałoby się coś większego). Z drugiej strony Dacia Bigster ma hybrydę z wolnossącą jednostką 1.8. Coś pięknego. Już Duster ze słabszą hybrydą zbiera bardzo pozytywne opinie, Bigster może być tylko lepszy. W sumie to Dacia mogłaby się pokusić jeszcze o jakiegoś większego SUVa klasy D, z trzeba isofixami z tyłu. Edytowane 28 Marca przez trepek 1
marko 714 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) Dziwnie lekkie to auto. 1400kg Renault ma taką samą ofertę jak Peugeot. Ładnie wygląda, tylko problem leży w szczegółach Siedzę właśnie w pociągu. Zachciało się wyjazdu na północ, nawet nie wiem czy dobry bilet kupiłem No i sobie jadę, obok siedzi jakiś Anglik i nagle "o shiiit!", wyciąga telefon i zaczyna nagrywać widok przez okno. Wiecie co nagrywał? Ogródki działkowe. Czy on myślałeś, że w tych domkach mieszkają ludzie? No i jakaś siksa koło 16-17 lat siedzi z chłopakiem i ciągle na mnie spogląda. Chwilę myślałem, że może brudny na twarzy jestem czy coś. Ale nie... uśmiecha się co jakiś czas. 10 lat temu jeszcze to rozumiałem, teraz jak człowiek łysieje to nie Edytowane 28 Marca przez marko 1
trepek 1 345 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 25 minut temu, marko napisał(a): Ale nie... uśmiecha się co jakiś czas. Może szuka "tatuśka"
marko 714 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) Nie mam drogich rzeczy na sobie Szkoda mi tego chłopaka Edytowane 28 Marca przez marko 1
DjXbeat 488 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 39 minut temu, trepek napisał(a): Może szuka "tatuśka" Teraz się mówi "Papasitooo" 1 2
larry.bigl 452 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Well, ja ostatnio będąc w delegacji byłem podrywany w barze przez na oko 22-24 latkę (mam 35 i chyba źle nie wyglądam) Z jednej strony creepy z drugiej jakos tak zwyczajnie miło się zrobiło, że ładna dziewczyna w takim wieku podbija i nie byla nachalna ani jakaś podejrzana
marko 714 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) Teraz nikomu nie można ufać. Pokazuj dowód, jaką płeć masz wpisaną! O. Kontrola. Bilet jednak dobry! Edytowane 28 Marca przez marko
Katystopej 984 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Co Ci po dowodzie, jak w majtach może być kinder niespodzianka
marko 714 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Dużo. A) masz wiek, a przy aktualnych makijażach bardzo łatwo źle oszacować B) wydaje mi się, że faceci częściej zmieniają płeć niż kobiety. A z papierologią nie jest tak łatwo. Więc w miarę można ufać wpisowi w dowodzie
huudyy 2 837 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 56 minut temu, larry.bigl napisał(a): Well, ja ostatnio będąc w delegacji byłem podrywany w barze przez na oko 22-24 latkę (mam 35 i chyba źle nie wyglądam) Z jednej strony creepy z drugiej jakos tak zwyczajnie miło się zrobiło, że ładna dziewczyna w takim wieku podbija i nie byla nachalna ani jakaś podejrzana byle nie przekroczyć punktu krytycznego z równania creepera - Twój wiek dzielony na 2 + 7 1
Dratwa 19 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 53 minuty temu, Katystopej napisał(a): Co Ci po dowodzie, jak w majtach może być kinder niespodzianka To nawet lepiej 1
larry.bigl 452 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 13 minut temu, huudyy napisał(a): byle nie przekroczyć punktu krytycznego z równania creepera - Twój wiek dzielony na 2 + 7 Widze pewne doświadczenie u Ciebie
serwal4 162 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 3 godziny temu, DjXbeat napisał(a): Teraz się mówi "Papasitooo" Jakoś od razu mi się skojarzyło #NSFW(ife): https://www.youtube.com/watch?v=gUV2tXoyc9k "In Colombia we don't say Daddy... In Colombia we say... PAPASITO" 1
Katystopej 984 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Dla tego wędki trzymam w piwnicy, tam żona nie wchodzi bo się boi myszy i pająków 1 1
Rekomendowane odpowiedzi