Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Dziś czytałem o drugiej wymianie skrzyni w nowym Passacie. Pierwsza przy 15k km, druga przy 32k km :) 

Superb IV też sporo problemów - chyba jeszcze więcej niż Octavia IV. 

Kiepsko :) 

Wyświetlają nam się te same posty na fb :E

Mamy jednego MG ZS 1.0 110km, tak na próbę wzięty na jesień zeszłego roku, obecnie 30kkm nalatane, kompletnie nic sie z tym autem nie dzieje a jest tyrany po budowach.

• Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Dziś czytałem o drugiej wymianie skrzyni w nowym Passacie. Pierwsza przy 15k km, druga przy 32k km :) 

Superb IV też sporo problemów - chyba jeszcze więcej niż Octavia IV. 

Kiepsko :) 

z komentarzy pod tym postem

Cytat

Mi wymieniali 4 razy. Kolejno 9 tys, 12 tys, 18 tys, 26 tys i w końcu przy 32 tys stwierdził, ze winowajcą było podobno oprogramowanie (brak kompatybilnosci wybieraka z mechstronika). Aktualnie mam juz 41 tys i jeszcze dziala. Pozdrawiam posiadaczy tej samej kupki nieszczęścia co ja - 1.5 eTsi.

• Haha 1
Opublikowano

Jakość europejska, ekologia, normy, myślenie że niemieckie marki są najlepsze od 50 lat - mamy efekt. 

A najgorsze jest to że Polska gospodarka mocno bazuje na niemieckiej motoryzacji, jak się nie ogarniemy to możemy zapłakać przy zalaniu rynku chińczykami. 

Opublikowano
45 minut temu, bleidd napisał(a):

U mojego ojca wymieniali skrzynie po 600 km :D I trwało to miesiąc. Ja na razie 20kkm i bez problemów, zobaczymy jak długo.

Oba 1.5 TSI z DSG DQ200

O. Ojciec ma to w Octavii :E

A w 2.0 TDI też była DSG DQ200? Bo przez 4 lata nie miałem rpoblemów :E 

Opublikowano

Ja mam dq250 i 275k km. Jeździ. Był wymieniany jakiś tam zawór sprzęgłowy który nic nie zmienił w pracy skrzyni, a objaw mam taki, że auto jedzie pierwszy bieg jakby na półsprzęgle. Sugerowałem wtedy, że może sprzęgła, że może trzeba zrobić regeneracje, ale mechanik mnie zignorował i stwierdził, że według niego wszystko ok, a ja jestem pi€®d0lnięty :E 

• Haha 1
Opublikowano

Jeśli ktoś remontuje to w OBI promocja na gładź Knaufa: 28kg poniżej 65zł (cztery kupiłem, chyba w sobotę jeszcze podjadę dokupić). A jak już o promocjach to w Lidlu wszystkie butelkowe 8 w cenie 4 , wrzucę z kaucyjnego:

4 minuty temu, bergercs napisał(a):

Byłem teraz po Miłosława Bezalkoholowego IPA (normalna cena 5-5,50) w Lidlu - okazało się, że na wszystkie butelkowe jest promo: 8 w cenie 4, więc zamiast 2 wziąłem 8, za które zapłaciłem 21zł. Lidl do tego piwa nie dolicza kaucji. A najlepsze - w Kauflandzie (sam najczęściej zakupy robię właśnie w Kulfonie, żona woli Lidla), gdzie takową kaucję doliczają, ich automat za te 8 butelek zwróci mi jeszcze 4 zeta :E /nie trzeba żadnego paragonu/.

W Kulfonie od poniedziałku (ale chyba tylko do dzisiaj) Jurajska (u mnie druga po Cisowiance) 1.5l była po 0,99 .

Opublikowano

Najlepsze jest mruganie długimi jak 140 na liczniku wyprzedasz sznur aut na autostradzie, albo jak zwolnisz bo przed Toba wyprzedza 120 to Tobie mrugają. Ja tylko jak mam trochę miejsca zjeżdżam na prawy, niech mnie wyprzedzają szybsi, ale nie będę się w lukę na 10m wciskal bo idiota chce 160 jechac:)

Mnie kusi kamery zamontowac i zglaszac na psy takich:)

Wyobraźni nie ma bo jak zahamuje przy 140 to bedac na zderzaku samym w dupe mi wpadnie jak nie zauwazy:)

• Upvote 2
Opublikowano
18 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Mnie kusi kamery zamontowac i zglaszac na psy takich:)

Hahahaha, bo oni coś zrobią :E Jakby wyzywali Owsiaka to już by prokuratura wszczęła śledztwo, ale bandyci na drogach? Pfff panie, daj pan spokój ;) 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, galakty napisał(a):

Jakby wyzywali Owsiaka to już by prokuratura wszczęła śledztwo, ale bandyci na drogach? Pfff panie, daj pan spokój ;) 

Owsiakowi grożono śmiercią, więc w odpuść sobie takie debilne komentarze.  Dla pisowców, śmierć kolejnego dobrego człowieka po Adamowiczu to koszt jaki są gotowi ponieść bez mrugnięcia okiem, żeby móc pluć na wszystko co nie po ich myśli, ale ja akurat takiego debilstwa nie znoszę.

Edytowane przez bergercs
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

LG z serii V700 /obecnie chyba linia 750/ - spojrzę tylko, czy jest coś w budżecie.

Szedłbym w to - sam mam wyższy model /F2DV9S8H2E/ i super sprawa - cichutka /chyba, że trafi się z serii z wadliwymi odważnikami, ale to raczej modele 2022/23/, oszczędna /klasa D dotyczy suszenia nie prania/. Masz od razu "dwa w jednym" - pralko-suszarka: od czasu do czasu suszarka się przydaje.

Najlepiej kupić właśnie przez LG (te same ceny co w sklepach AGD) - za rejestrację zakupu 50zł zniżki na następny zakup,  dostawa gratis i oddając starą pralkę 10% rabatu na tą.

Jeśli ma być jakaś tańsza to na niektóre modele mam w razie czego kody rabatowe od 150 do 400zł /łączy się to z rabatem na 10% za zwrot starej/ - przy nich cena wyższa niż w promo w marketach, ale po rabatach wyjdzie taniej.

Przykładowo: F2D9552YW

EURO AG: cena w promocji 2300

LG 2700zł - kupon 300 zł - 10% i poniżej 2200 wychodzi.

W międzyczasie doczytałem o "stawianiu suszarki na pralce" - najlepsze suszarki jak dla mnie robi LG, ale nie robią w slim, więc w tym wypadku do częstego korzystania z suszarki trzeba przemyśleć czy pełnowymiarowa pralka się nie zmieści.

Jeszcze przeglądając - z pralko suszarek F2D95521W lub F2D9552YW.

Teraz przyglądam się co tam w samych pralkach: F2W9S721W lub F2W9S72YW

Edytowane przez bergercs
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, bergercs napisał(a):

Owsiakowi grożono śmiercią, więc w odpuść sobie takie debilne komentarze.  Dla pisowców, śmierć kolejnego dobrego człowieka po Adamowiczu to koszt jaki są gotowi ponieść bez mrugnięcia okiem, żeby móc pluć na wszystko co nie po ich myśli, ale ja akurat takiego debilstwa nie znoszę.

Mhm, akurat takie zachowania na drogach to też próba zabójstwa, ale w PL traktuje się z przymrużeniem oka. 

• Upvote 3