marko 999 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 (edytowane) Dokładnie. Klikasz sobie przepis jaki Cię interesuje i prowadzi za rączkę. Moja akurat chciała Lidlomixa, bo nie widziała sensu dopłaty do TM i po 4 latach nadal nie widzi sensu dopłaty. Jeśli ktoś uważa, że robi dokładnie to samo co zwykły robot kuchenny, to jest w błędzie BTW. mam małą wagę kuchenną, ale większe paczki ważę na Lidlomixie. Stawiam na garnek i wiem, jaką paczkę mam wybrać u kuriera Edytowane 17 Grudnia 2025 przez marko 1
galakty 4 187 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 3 minuty temu, marko napisał(a): Klikasz sobie przepis jaki Cię interesuje i prowadzi za rączkę. To tak samo jak tutaj! https://aniagotuje.pl/ 1
marko 999 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 (edytowane) 2 minuty temu, galakty napisał(a): To tak samo jak tutaj! https://aniagotuje.pl/ Krok 1: Wymieszaj sypkie składniki Edytowane 17 Grudnia 2025 przez marko
GordonLameman 9 556 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 (edytowane) 8 minut temu, galakty napisał(a): To tak samo jak tutaj! https://aniagotuje.pl/ Niby tak, ale nie do końca Przepisy na TM są zoptymalizowane pod TM - prawie nie musisz mieć nic dodatkowego. Edytowane 17 Grudnia 2025 przez GordonLameman
galakty 4 187 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Nie no ja rozumiem, ale dla mnie TM to totalny kaprys i niepotrzebny gadżet. Koleżanki mojej w pracy jej nasrały do bani jakie to super i potrzebne, a ja tylko rzuciłem "daj mi przepis z TM którego nie zrobię w domu" i wyszło że one gotują totalne bzdury
Krzysiak 2 349 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 (edytowane) 4 minuty temu, galakty napisał(a): Nie no ja rozumiem, ale dla mnie TM to totalny kaprys i niepotrzebny gadżet. Dla mnie też, często gotuję (przynajmniej 2 razy w tygodniu) gdy mam wolne i nigdy nie skorzystałem mimo że stoi na blacie, ale rozumiem iż inni z tego korzystają na każdym kroku...jak pisałem wyżej, u niektórych bez niego co najwyżej kanapki są do jedzenia Edytowane 17 Grudnia 2025 przez Krzysiak 1
GordonLameman 9 556 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Może, ja nie jestem jakimś gigantycznym fanem, ale trochę to nie zasługuje na hejt jaki dostaje Jak popatrzysz na to urządzenie jak na SUMA(TABLET Z PRZEPISAMI/ROBOT PLANETARNY/WAGA/BLENDER/MULTICOOKER) to będzie dość akuratne spostrzezenie
galakty 4 187 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 3 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Może, ja nie jestem jakimś gigantycznym fanem, ale trochę to nie zasługuje na hejt jaki dostaje Jak popatrzysz na to urządzenie jak na SUMA(TABLET Z PRZEPISAMI/ROBOT PLANETARNY/WAGA/BLENDER/MULTICOOKER) to będzie dość akuratne spostrzezenie Gdyby kosztował max 3k to zgoda, ale nie tyle ile sobie życzą. To jak jakaś Roomba itp, płącisz za lans i markę, a potem marka ogłasza bankructwo bo inni robią to samo za 1/4 ceny. 1
GordonLameman 9 556 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Teraz, galakty napisał(a): Gdyby kosztował max 3k to zgoda, ale nie tyle ile sobie życzą. To jak jakaś Roomba itp, płącisz za lans i markę, a potem marka ogłasza bankructwo bo inni robią to samo za 1/4 ceny. No jednak to nei to samo. Lidlomix jest ze 2 razy większy? To taki brzydki klocek A roborock faktycznie był lepszy niż roomba. 3 minuty temu, bergercs napisał(a): Jak porównasz cenę do Lidlomixa (1800 a w black week 1600) to chyba jednak zasluguje. Porsche też zasługuje na hejt za cenę?
galakty 4 187 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Lidlomix jest ze 2 razy większy? To taki brzydki klocek Czyli dopłacasz za wygląd i lans, wszystko jasne 2
GordonLameman 9 556 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Teraz, galakty napisał(a): Czyli dopłacasz za wygląd i lans, wszystko jasne Robiłeś kuchnię niedawno, nie przyzwyczaiłeś się?
marko 999 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Zapomnieliście, że w TM trzeba jeszcze bulić za nowe przepisy.
huudyy 3 285 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 10 minut temu, GordonLameman napisał(a): Porsche też zasługuje na hejt za cenę? Porsche to ma problemy finansowe i znów jest na skraju upadłości, więc odpowiedz sobie sam 1
galakty 4 187 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 13 minut temu, GordonLameman napisał(a): Robiłeś kuchnię niedawno, nie przyzwyczaiłeś się? Ja? Nie
GordonLameman 9 556 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 17 minut temu, marko napisał(a): Zapomnieliście, że w TM trzeba jeszcze bulić za nowe przepisy. a to fakt. Jeszcze teraz jak chcesz zmieniać ilość porcji to musisz mieć jakiś wyższy abonament, za to należy im się kij w wiecie co A w ogóle - nie podobają mi się wasze argumenty, zaraz was wszystkich pozgłaszam i się skończy! 2
lesiu155 289 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 (edytowane) Godzinę temu, bergercs napisał(a): Czyli jednak glówny argument - uruchamiam i wsystko robi sam, można iść w tym czasie w pizdu, jest tak samo prawdziwe, jak to, że Prawo I Sprawiedliwość się zwzięlo od prawa i sprawiedliwości. Tak jak pisalem - im więcej czytam argumentów, tym bardziej się umacniam, że większość ludzi, którzy to kupili próbują teraz zaklinać rzeczywistość. Ale spoko - też kupuję sporo gadżetów "impulsowo", jedyna różnica że nikomu nie wciskam, że potrafią więcej niż w rzeczywistości. Ale ja nikomu niczego nie wciskam - sam uważałem, że TM jest dla osób, które totalnie nie umieją gotować. Ale kiedy teściowa sobie wzięła, zacząłem używać to widzę jego zalety. Stąd decyzja o zakupie. Wady też ma, chociażby to co wymieniłeś ale bez przesady - wymagać od robota zupełnie wszystkiego, począwszy od przygotowania składników to jak wymagać od samochodu, żeby sobie sam olej wymieniał. Nie przesadzajmy. Ma swoje zalety, ma swoje wady. A argument o kupowaniu nowych przepisów jest totalnie z doopy, cookido kosztuje tyle co netflix. I możesz podzielić na 5, bez blokady regionalnej. Ale nawet bez tego, 2 paczki fajek (chociaż nie wiem czy nie 1 teraz, nie palę to nie wiem) miesięcznie to nie jest oszałamiający koszt. I co ciekawe - przepisy z TM można zrobić na normalnej kuchni! Nikt tego nie sprawdza, serio. I 7 jest zdecydowanie lepsza od 6, teściowa chyba trochę żałuje, że kupiła tę 6 z pół roku temu. Ale kto wiedział, że wypuszczą nową wersję. I nie, nie trzeba umawiać prezentacji, żeby kupić, ja kupiłem normalnie na allegro i to dużo taniej niż normalnie. 9 minut temu, GordonLameman napisał(a): Jeszcze teraz jak chcesz zmieniać ilość porcji to musisz mieć jakiś wyższy abonament, za to należy im się kij w wiecie co Jest coś takiego? Nie widziałem takiej opcji - w sensie poziomu abo. Edytowane 17 Grudnia 2025 przez lesiu155
KiloKush 804 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 (edytowane) 37 minut temu, GordonLameman napisał(a): No jednak to nei to samo. Lidlomix jest ze 2 razy większy? To taki brzydki klocek A roborock faktycznie był lepszy niż roomba. Porsche też zasługuje na hejt za cenę? No ale Porsche nikt nie wciska w formie MLMu i prezentacjach w domu. Dla mnie czego by nie sprzedawali to nie akceptuję takiego modelu sprzedaży. Sam parę rzeczy z Amway mogę polecić bo są po prostu dobre i nie drogie ale cała machina palcowania jaka za tym stoi już mnie zniechęca. Edit: Miało być pajacowania z pokazami w domu Edytowane 17 Grudnia 2025 przez KiloKush 2
huudyy 3 285 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 8 minut temu, GordonLameman napisał(a): to fakt. Jeszcze teraz jak chcesz zmieniać ilość porcji to musisz mieć jakiś wyższy abonament, za to należy im się kij w wiecie co Kolejny argument, żeby tego gówna nie kupować. Płacić worek siana i potem dopłacać za MOŻLIWOŚĆ ZMIANY ILOŚCI PORCJI? Ojp, co za syf. 9 minut temu, bergercs napisał(a): No nie wiem czy to takie piękne i stylowe. 7 już o niebo lepiej, ale ci co kupili ostatnie 6 generacji to doplacali za co? Lidlomix: Ten Lidlomix imo ładniejszy ale to kwestia gustu 6 minut temu, lesiu155 napisał(a): argument o kupowaniu nowych przepisów jest totalnie z doopy, cookido kosztuje tyle co netflix. Ile kosztują przepisy w Lidlomixie? 7 minut temu, lesiu155 napisał(a): Ale nawet bez tego, 2 paczki fajek (chociaż nie wiem czy nie 1 teraz, nie palę to nie wiem) miesięcznie to nie jest oszałamiający koszt. W dalszym ciągu to ebanie klienta w bambuko (moim zdaniem) 1
lesiu155 289 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 10 minut temu, huudyy napisał(a): Ile kosztują przepisy w Lidlomixie? Nie wiem, pewnie 0. A ile ich jest i ile jest w TM? W ogóle tutaj ta dyskusja nie ma sensu bo to już gadanie o gustach, jeden lubi fiołki, a drugi jak mu nogi śmierdzą. Każdy zainteresowany wie, co każdy sprzęt oferuje i jakie konsekwencje idą za jego kupnem. I albo się na to godzi, albo nie. Ja mogę tylko dodać, że kupowanie TM bez cookido mija się z celem.
GordonLameman 9 556 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Godzinę temu, bergercs napisał(a): Jeśli będzie droższe ponad trzykrotnie od samochodu: o takich samych osiągach, mocy, jakości i trwalości to tak. Czyli europejskie vs chinczyki według niektórych Godzinę temu, bergercs napisał(a): I przypominam, że poprzednia generacja TM wyglądala tak: No nie wiem czy to takie piękne i stylowe. 7 już o niebo lepiej, ale ci co kupili ostatnie 6 generacji to doplacali za co? Lidlomix: A widziałeś jaka piękna kuchnia? Godzinę temu, bergercs napisał(a): Zapomnialeś jeszcze wspomnieć, że jesteś prawnikiem Nie mam tego w sygnaturce? Godzinę temu, lesiu155 napisał(a): Jest coś takiego? Nie widziałem takiej opcji - w sensie poziomu abo. Racja - było przez moment. Ja miałem stary abonament, więc mogłem przejśc na wyszą cenę alboi zachować cene bez m. in. tej funkcji. 54 minuty temu, KiloKush napisał(a): No ale Porsche nikt nie wciska w formie MLMu i prezentacjach w domu. Dla mnie czego by nie sprzedawali to nie akceptuję takiego modelu sprzedaży. Sam parę rzeczy z Amway mogę polecić bo są po prostu dobre i nie drogie ale cała machina palcowania jaka za tym stoi już mnie zniechęca. Edit: Miało być pajacowania z pokazami w domu https://allegro.pl/oferty-produktu/robot-kuchenny-thermomix-tm7-2000-w-czarny-afda7785-002c-4d17-a3f9-127112d0290f 54 minuty temu, huudyy napisał(a): Kolejny argument, żeby tego gówna nie kupować. Płacić worek siana i potem dopłacać za MOŻLIWOŚĆ ZMIANY ILOŚCI PORCJI? Ojp, co za syf. Jednak nieco inaczej było - wyjaśniłem wyżej.
trepek 1 714 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 3 godziny temu, bergercs napisał(a): Powiedz mi, jak jednocześnie na nim robisz zupę, gotujesz ziemniaki (lub smażysz frytki) smażysz schabowego i surówkę z marchewki z jablkiem. Bo może po prostu nie ogarniam, że się nie da. W termomixie, podobnie jak w żadnym garnku, nie da się smażyć. Po drugie smażenie nie jest zdrowe, lepiej coś w airfryerze przyrządzić. Ale można zrobić kilka rzeczy bo jest funkcja gotowania na parze. Więc bez problemu da się zrobić zupę/sos, warzywa i mięso.
galakty 4 187 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 37 minut temu, lesiu155 napisał(a): Nie wiem, pewnie 0. A ile ich jest i ile jest w TM? Miliony z czego użyjesz 5% bo na resztę nie ma czasu ani składników.
trepek 1 714 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Lidlomix ma dokładnie 207 preinstalowanych przepisów i 554 live.
LYCONE 204 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 (edytowane) 5 godzin temu, bergercs napisał(a): Podobnie robot - przy schodach możesz sobie w d..ę wsadzić robota. Nie no robot to mistrzostwo świata. Mam od czasu Roomby, gdzie chińczyków jeszcze nie było Teraz mam dwa, jeden na dole, drugi na piętrze + bezprzewodowy do schodów i jest to zestaw idealny Karcher w garażu do zadań specjalnych też jest w razie czego. Zresztą nawet jakbym miał te schody przetrzeć szmatką to roboty i tak robią ROBOTĘ Edytowane 17 Grudnia 2025 przez LYCONE 1
lesiu155 289 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 (edytowane) Ale to jest licytowanie się kto ma większego, a nie o to w tym chodzi Erfrajery fajne sprzęty gdyby nie.... PTFE. To już dla mnie dyskwalifikuje. Edytowane 17 Grudnia 2025 przez lesiu155
Rekomendowane odpowiedzi