huudyy 3 036 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Gordon, święta idą, dałbyś już sobie siana. Pojechałem dziś do rodziców po świeżą partię pierogów z nudów jechałem wioskami, 100% czasu zgodnie z przepisami - masakra ilu kretynów na drodze nie może wytrzymać by wy nie wyprzedzić. Na odcinku 60km 2 typów wyprzedziło mnie na pasach, jeden na podwójnej ciągłej szkoda, że kamerki nie mam. Edytowane 17 godzin temu przez huudyy
GordonLameman 9 002 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 1 minutę temu, huudyy napisał(a): Gordon, święta idą, dałbyś już sobie siana. Nope! 1 minutę temu, huudyy napisał(a): Pojechałem dziś do rodziców po świeżą partię pierogów z nudów jechałem wioskami, 100% czasu zgodnie z przepisami - masakra ilu kretynów na drodze nie może wytrzymać by wy nie wyprzedzić. Na odcinku 60km 2 typów wyprzedziło mnie na pasach, jeden na podwójnej ciągłej szkoda, że kamerki nie mam. Jak można nie mieć kamerki? Dla mnie to must have. Ja często mam takie akcje bo jadę zgodnie z ograniczeniami. Tyle że zza mnie to niewiele widać
DjXbeat 582 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) 12 godzin temu, GordonLameman napisał(a): Tyle że zza mnie to niewiele widać Jak "Kombajnem" jeździsz to nic dziwnego 13 godzin temu, huudyy napisał(a): Na odcinku 60km 2 typów wyprzedziło mnie na pasach, jeden na podwójnej ciągłej szkoda, że kamerki nie mam. Ostatnio takiego nagrałem gdzie ruszyliśmy ze skrzyżowania jedno auto za drugim i dosłownie za 150m od skrzyżowania są pasy na których dochodzi bardzo często do wypadków. Oczywiście podwójna ciągła a ten wyprzedza bezpośrednio przed pasami i zrównał się ze mną na pasach. Trąbiłem na gamonia i jak tylko mnie wyprzedził ruszyłem za nim i w ciągu 2 sekund miałem "czytelne tablice" razem z całym nagraniem z 6 kamer Gamoniowi nie odpuszczę bo go kojarzę. Wielokrotnie szalał na tej drodze. Może przyczynie się do poprawy bezpieczeństwa poprzez eliminację takich osobników z drogi. 2025-11-28_05-19-51-back.mp4 2025-11-28_05-19-51-front.mp4 Edytowane 4 godziny temu przez DjXbeat 2 1
marko 809 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) 9 godzin temu, huudyy napisał(a): Gordon, święta idą, dałbyś już sobie siana. Pojechałem dziś do rodziców po świeżą partię pierogów z nudów jechałem wioskami, 100% czasu zgodnie z przepisami - masakra ilu kretynów na drodze nie może wytrzymać by wy nie wyprzedzić. Na odcinku 60km 2 typów wyprzedziło mnie na pasach, jeden na podwójnej ciągłej szkoda, że kamerki nie mam. A mnie straszą, że raz w roku na jarmark strach iść Weekend wyjęty z życia. Nowa aranżacja pokoju dziecięcego. Pierwszy test haka z przyczepką zaliczony. Nic nie odpadło. No i miałem okazję przytargać z piwnicy trochę sprzętu (narzędzi), który skrzętnie zbieram. Dopiero jak w pokoju to zobaczyłem, to sam stwierdziłem, że no kurde chyba przesadziłem Edytowane 8 godzin temu przez marko 1
galakty 3 599 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 9 godzin temu, huudyy napisał(a): Pojechałem dziś do rodziców po świeżą partię pierogów z nudów jechałem wioskami, 100% czasu zgodnie z przepisami - masakra ilu kretynów na drodze nie może wytrzymać by wy nie wyprzedzić. Na odcinku 60km 2 typów wyprzedziło mnie na pasach, jeden na podwójnej ciągłej szkoda, że kamerki nie mam. A potem stoisz za nimi na światłach.... Piękne. Wyprzedzanie to ma sens jedynie w długich trasach i na drogach szybkiego ruchu. Jak na krajówce wyprzedzisz 4 auta to niczego to nie zmienia bo zaraz czerwone będzie. 2
larry.bigl 479 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Po odroczeniu zakupu Santa Fe nadal bujam się z wyborem czegoś tańszego, ale nadal nie starego. I serio nie wiem co kupić żeby nie było starym trupem a zarazem nie kosztowało krocie. Tak 30-40k, dojazdy do rodziców i ewentualnie po mieście dzieciaki. Automat byłby idealny ale ciężko coś sensownego znaleźć. Mam wrażenie że motoryzacja po pewnym roku to jedna wielka mina. Priorytet to ma być tanio ale nie kosztem jazdy na taczce. Raczej benzyna chyba że super bezproblemowy klekot. Jazz? Edytowane 6 godzin temu przez larry.bigl
larry.bigl 479 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Myślałem o Clio ale siedząc w środku jakoś strasznie ciasno mi było (jechałem poprzednia generacja). Ogólnie masz rację, nie było do czego się przyczepić.
marko 809 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Fabia? Chociaż w ogóle nie orientuje się w cenach Edytowane 6 godzin temu przez marko
galakty 3 599 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Ale ma być ten automat czy nie? I ma być w miarę trwały? Bo jak tak to będzie ciężko... Tak naprawdę jedyny spokój dałby Auris w hybrydzie, bo reszta będzie miała albo dwusprzęgłówki albo jakieś PowerShifty i inne badziewie A z większych aut to chyba Laguna w 2.0T, niestety rocznik swoje robi.
Gang 356 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 22 minuty temu, larry.bigl napisał(a): Po odroczeniu zakupu Santa Fe nadal bujam się z wyborem czegoś tańszego, ale nadal nie starego. I serio nie wiem co kupić żeby nie było starym trupem a zarazem nie kosztowało krocie. Tak 30-40k, dojazdy do rodziców i ewentualnie po mieście dzieciaki. Automat byłby idealny ale ciężko coś sensownego znaleźć. Mam wrażenie że motoryzacja po pewnym roku to jedna wielka mina. Priorytet to ma być tanio ale nie kosztem jazdy na taczce. Raczej benzyna chyba że super bezproblemowy klekot. Jazz? JAZZ!!! My powoli dorastamy do zmiany auta i sam się waham Civic czy Jazz Uwielbiałem to auto! 1
trepek 1 503 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Hybrydowy Yaris III Gen z końcówki produkcji. Wolnossące 4 cyl 1.5 z pośrednim wtryskiem paliwa, bez GPFa i innych cudów. Średnio spala ok 4-4.5l. 1 1
TheMr. 2 765 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 34 minuty temu, larry.bigl napisał(a): Po odroczeniu zakupu Santa Fe nadal bujam się z wyborem czegoś tańszego, ale nadal nie starego. I serio nie wiem co kupić żeby nie było starym trupem a zarazem nie kosztowało krocie. Tak 30-40k, dojazdy do rodziców i ewentualnie po mieście dzieciaki. Automat byłby idealny ale ciężko coś sensownego znaleźć. Mam wrażenie że motoryzacja po pewnym roku to jedna wielka mina. Priorytet to ma być tanio ale nie kosztem jazdy na taczce. Raczej benzyna chyba że super bezproblemowy klekot. Jazz? Hyundai i30, Civic, Toyota Auris/Yaris. VW Polo V (1.2/1.4). 1
larry.bigl 479 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu No właśnie Jazza kompletnie bym się nie obawiał. Ale tam o automat relatywnie ciężko. Nie musi być ale miło by było żeby był. Jedyny minus Jazza to rocznik, relatywnie chyba starszy niż właśnie Clio itp. Szczerze? Mi zależy żeby to było auto jak najmniej problematyczne bo zmartwień mam dość na ten moment. Właśnie z mamą na onkologii wylądowałem. Rehabilitacja idzie w miarę ok ale nie dopuścili jej do chemioterapii ze względu na za słaby organizm. A każdy dzień to strata czasu w tej nierównej walce. I tu zastanawiałem się nad czymś wyższym żeby w razie co mamie łatwiej było wsiadać jak już będzie "na chodzie". Ale to pewnie tata prędzej wymieni auto..
Katystopej 1 140 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 51 minut temu, larry.bigl napisał(a): chyba że super bezproblemowy klekot. Civic 9 1.6cdti. Super pojemny, super bezawaryjny. 3
galakty 3 599 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 29 minut temu, trepek napisał(a): Hybrydowy Yaris III Gen z końcówki produkcji. Wolnossące 4 cyl 1.5 z pośrednim wtryskiem paliwa, bez GPFa i innych cudów. Średnio spala ok 4-4.5l. Clio za małe, a Yaris będzie ok?
IceMan 107 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 2 godziny temu, larry.bigl napisał(a): Jazz? Civic 9gen, 1.8 + automat (hydrokinetyk). Jeśli auto było regularnie serwisowane to nie do zabicia.
KiloKush 684 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 godziny temu, larry.bigl napisał(a): Po odroczeniu zakupu Santa Fe nadal bujam się z wyborem czegoś tańszego, ale nadal nie starego. I serio nie wiem co kupić żeby nie było starym trupem a zarazem nie kosztowało krocie. Tak 30-40k, dojazdy do rodziców i ewentualnie po mieście dzieciaki. Automat byłby idealny ale ciężko coś sensownego znaleźć. Mam wrażenie że motoryzacja po pewnym roku to jedna wielka mina. Priorytet to ma być tanio ale nie kosztem jazdy na taczce. Raczej benzyna chyba że super bezproblemowy klekot. Jazz? Takie samo mam wrażenie. Hyundai i40 w sumie podobnie do i30 kosztuje. Talismana i Meganke można mieć też tanio z niedużym przebiegiem
galakty 3 599 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Talismana nie bez powodu można mieć tanio
KiloKush 684 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 8 minut temu, galakty napisał(a): Talismana nie bez powodu można mieć tanio W Renault są silniki które trzeba omijać no i 4WS to zawsze bomba. Ale zwykły Talisman bez udziwnień w manualu? No nie wiem czy jest tak źle z nim jak mu konkurencja zrobiła opinię w prasie.
galakty 3 599 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu A elektryka i inne ustrojstwa? Stabilne jakoś specjalnie to to nie jest. Poza tym który to zwykły Talisman? Wszystkie mają TCe, nie wiem czy bym diesla nie wolał w tym przypadku.
trepek 1 503 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 44 minuty temu, KiloKush napisał(a): Takie samo mam wrażenie. Bardziej to już wydziwianie spowodowane szukaniem złotego gralla oraz hipotetyzowanie co się może w danym samochodzie zepsuć. Są samochody podwyższonego ryzyka, których się unika, i tyle. Reszta hula po drogach.
LYCONE 176 Opublikowano 35 minut temu Opublikowano 35 minut temu Najpierw wpadłem do Żabki na niezłe promo alko: A teraz: Wnioski wyciągnijcie sami... 1
GordonLameman 9 002 Opublikowano 15 minut temu Opublikowano 15 minut temu Whisky u mnie więcej nie trza, bo mam pewnie z 20 butelek (w tym kilka pełnoletnich!), ale Gin by się przydał
Rekomendowane odpowiedzi