trepek 1 528 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Napadało trochę śniegu, były dzisiaj pierwsze sanki z młodą 1
Krzysiak 1 984 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 U mnie ledwie zapruszyło na biało...ale na weekend niby zapowiadają opady.
Katystopej 1 240 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 U mnie można pozjeżdżać na sankach jak się do nich kółka dokręci, ledwo przypruszyło trawę 1
KiloKush 732 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Nie ogarniam niemieckiej mentalności. Pisałem do kolesia jak był za 40 Euro. Płacę PayPal+ koszt wysyłki. To on, że nie że tylko odbiór osobisty. I od tygodnia schodzi po 5 euro z ceną. I u nich tak każdy działa bo nie raz coś chciałem kupić ale oni nie wysyłają. Ja tam wolę iść i wysłać niż czekać na ludzi co nie przychodzą albo przychodzą i targują cenę. Co oni jakaś alergię mają na pakowanie i wysyłanie?
KiloKush 732 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 2 minuty temu, wallec napisał(a): Jesteś z Polski? Tak ale mam 5 minut autem do punktu na który mogą wysłać paczkę w Niemczech.
KiloKush 732 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 2 minuty temu, wallec napisał(a): To masz odpowiedź. Ale tego akurat Xboxa sprzedaje Polak w Niemczech i po polsku gadamy. A z Niemcami jak gadam to niemiecku i podaję dane kumpla co mieszka w Niemczech+ niemiecki telefon.
GordonLameman 9 185 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 2 minuty temu, KiloKush napisał(a): Ale tego akurat Xboxa sprzedaje Polak w Niemczech i po polsku gadamy. A z Niemcami jak gadam to niemiecku i podaję dane kumpla co mieszka w Niemczech+ niemiecki telefon. Polak za granicą Polakowi Niemcem 1
galakty 3 803 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 19 godzin temu, Krzysiak napisał(a): Dawniej tak miałem z autem, nie mogłem wręcz spać Teraz przez pierwszy tydzień ciągle o tym pamiętam i mnie drażni, przez kolejny miesiąc mówię sobie że trzeba to zrobić, później zapominam i "trzeba to zrobić" jest zaraz po spojrzeniu na to, by za chwilę już zapomnieć W domu to jakoś nigdy nie przywiązywałem uwagi do detali...do dziś nie założyłem listew oddzielających płytki od paneli, nie wszędzie założyłem klamki, czy nadal w ganku wisi żarówka na kablu...a mieszkam już tu 5 lat Jak nie zrobisz od razu, to będzie tak aż baba wypomni albo się zepsuje 1
AndrzejTrg 2 912 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 21 minut temu, GordonLameman napisał(a): Polak za granicą Polakowi Niemcem Niemcem to jeszcze spoko, to powinno być Polak, Polakowi Polakiem co mam znajomych za granicą, to każdy mówi że najgorzej trafić do rodaka Polaka 4
KiloKush 732 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 20 minut temu, GordonLameman napisał(a): Polak za granicą Polakowi Niemcem Ja nie ogarniam ich mentalności. Serio wolałbym iść do Lombardu dać i nie martwić się czy coś się popsuje i będzie klient miał pretensje. Oni wolą oddać za grosze ale tylko osobiście niż wysłać po uczciwej cenie. 1
huudyy 3 106 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 7 minut temu, KiloKush napisał(a): Oni wolą oddać za grosze ale tylko osobiście niż wysłać po uczciwej cenie. albo cenią swój czas który by musieli zmarnować na dojcze post i pakowanie. 1
KiloKush 732 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 (edytowane) 58 minut temu, huudyy napisał(a): albo cenią swój czas który by musieli zmarnować na dojcze post i pakowanie. Nie no pocztą to mi jeszcze nikt nic nie wysyłał. Hermes, DHL, DPD. A no i jest przecież jeszcze Vinted które ściąga z sprzedającego ciężar zabawy w zamawianie wysyłki pakujesz I wrzucasz do paczkomatu Edytowane 30 Grudnia 2025 przez KiloKush
Gang 390 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Paczkomaty i kody nadania bez etykiety to mistrzostwo świata jest 1 3
wallec 1 000 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Jak dodadzą opcje wrzutni tj, że będzie ślizg na przedmiot wielkości skrytki z czekającym pudełkiem i to się samo tam zaklei i zamknie to wtedy będzie hit
GordonLameman 9 185 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Chyba sąsiaduje z @wallec Sasiąd kupił nowe auto. Ma w domu 3x Hondę Civic (2x generacje 8 dla synów i sam jeździ gen. 9). Co kupił? Hondę Civic, 11 gen Ale tym razem szybką bo czerwoną 5
Totek 874 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Niemce to mentalnie są zacofani o dekady. Śmiejemy się z naszych Januszy ale Hansy to dopiero z Rzeszy wyszli. Paczkomaty, płatności kartą, kurierka... U nich jeszcze faxami wysyłają wiadomości 1
Gang 390 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Honda nie bez powodu zawsze była wysoko w rankingach lojalności klientów. A tam 8 i 9 gen wiec pewnie z genialna R seria. @larry.bigl już też mądrzeje i zamiast Santa fe czy merca wróci do Jazza! 2
Mar 8 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 (edytowane) 2 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a): Niemcem to jeszcze spoko, to powinno być Polak, Polakowi Polakiem co mam znajomych za granicą, to każdy mówi że najgorzej trafić do rodaka Polaka Byłem we Włoszech i tam sie mowi : Jak ci polak nie pomoże to ci nie zaszkodzi . A co do śniegu, troche sypnęło w nocy Edytowane 30 Grudnia 2025 przez Mar
GordonLameman 9 185 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 55 minut temu, Gang napisał(a): Honda nie bez powodu zawsze była wysoko w rankingach lojalności klientów. A tam 8 i 9 gen wiec pewnie z genialna R seria. @larry.bigl już też mądrzeje i zamiast Santa fe czy merca wróci do Jazza! Nah. Basic z tymi słabszymi silnikami
Katystopej 1 240 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Czyli da się za darmo wjechać autem nie spełniającym norm do Krakowa, tylko pytanie gdzie ten pesel ląduje, bo podejrzewam że 10min zajmie wykradzenie tej bazy 3
marko 859 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 (edytowane) 3 godziny temu, Totek napisał(a): Niemce to mentalnie są zacofani o dekady. Śmiejemy się z naszych Januszy ale Hansy to dopiero z Rzeszy wyszli. Paczkomaty, płatności kartą, kurierka... U nich jeszcze faxami wysyłają wiadomości W skrócie: w sobotę przed świętami kupiłem coś na Kleinanzeigen, zapłaciłem PayPal. W niedzielę dostałem powiadomienie na aplikację Post & DHL o nadaniu paczki w paczkomacie. W poniedziałek popołudniu odebrałem paczkę z paczkomatu. To tak podsumowując napisane tutaj bzdury 5 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Niemcem to jeszcze spoko, to powinno być Polak, Polakowi Polakiem co mam znajomych za granicą, to każdy mówi że najgorzej trafić do rodaka Polaka Największe marudy obok krajów bałkańskich. Edytowane 30 Grudnia 2025 przez marko
Doamdor 2 163 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Koła zabrali, lecz samochód ładnie na deseczkach zostawili.
Gang 390 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Panowie mogę napisać co, czego Wam niesamowicie zazdrościłem jak Wy to pisaliście. Córeczka na świecie! 13 2
Rekomendowane odpowiedzi