Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ogarniam niemieckiej mentalności. Pisałem do kolesia jak był za 40 Euro. Płacę PayPal+ koszt wysyłki. To on, że nie że tylko odbiór osobisty. I od tygodnia schodzi po 5 euro z ceną. I u nich tak każdy działa bo nie raz coś chciałem kupić ale oni nie wysyłają. Ja tam wolę iść i wysłać niż czekać na ludzi co nie przychodzą albo przychodzą i targują cenę. Co oni jakaś alergię mają na pakowanie i wysyłanie?

IMG_20251230_112221.jpg

Opublikowano
19 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Dawniej tak miałem z autem, nie mogłem wręcz spać :E Teraz przez pierwszy tydzień ciągle o tym pamiętam i mnie drażni, przez kolejny miesiąc mówię sobie że trzeba to zrobić, później zapominam i "trzeba to zrobić" jest zaraz po spojrzeniu na to, by za chwilę już zapomnieć  :E  

W domu to jakoś nigdy nie przywiązywałem uwagi do detali...do dziś nie założyłem listew oddzielających płytki od paneli, nie wszędzie założyłem klamki, czy nadal w ganku wisi żarówka na kablu...a mieszkam już tu 5 lat :rotfl2:

Jak nie zrobisz od razu, to będzie tak aż baba wypomni albo się zepsuje xD 

• Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Polak za granicą Polakowi Niemcem :E 

Ja nie ogarniam ich mentalności. Serio wolałbym iść do Lombardu dać i nie martwić się czy coś się popsuje i będzie klient miał pretensje. Oni wolą oddać za grosze ale tylko osobiście niż wysłać po uczciwej cenie.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, huudyy napisał(a):

albo cenią swój czas który by musieli zmarnować na dojcze post i pakowanie.

Nie no pocztą to mi jeszcze nikt nic nie wysyłał. Hermes, DHL, DPD.

A no i jest przecież jeszcze Vinted które ściąga z sprzedającego ciężar zabawy w zamawianie wysyłki :E pakujesz I wrzucasz do paczkomatu 

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano

Niemce to mentalnie są zacofani o dekady. Śmiejemy się z naszych Januszy ale Hansy to dopiero z Rzeszy wyszli. 

Paczkomaty, płatności kartą, kurierka... U nich jeszcze faxami wysyłają wiadomości 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Niemcem to jeszcze spoko, to powinno być Polak, Polakowi Polakiem :) co mam znajomych za granicą, to każdy mówi że najgorzej trafić do rodaka Polaka :)  

Byłem we Włoszech i tam sie mowi :

Jak ci polak nie pomoże to ci nie zaszkodzi .

A co do śniegu,  troche sypnęło w nocy IMG-20251230-WA0004.thumb.jpeg.78af4fa3fffd949b3872ed75fa608745.jpeg

Edytowane przez Mar
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Totek napisał(a):

Niemce to mentalnie są zacofani o dekady. Śmiejemy się z naszych Januszy ale Hansy to dopiero z Rzeszy wyszli. 

Paczkomaty, płatności kartą, kurierka... U nich jeszcze faxami wysyłają wiadomości 

W skrócie: w sobotę przed świętami kupiłem coś na Kleinanzeigen, zapłaciłem PayPal. W niedzielę dostałem powiadomienie na aplikację Post & DHL o nadaniu paczki w paczkomacie. W poniedziałek popołudniu odebrałem paczkę z paczkomatu. 

To tak podsumowując napisane tutaj bzdury :)

5 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Niemcem to jeszcze spoko, to powinno być Polak, Polakowi Polakiem :) co mam znajomych za granicą, to każdy mówi że najgorzej trafić do rodaka Polaka :)  

Największe marudy obok krajów bałkańskich. 

Niemce to mają śmieszne wymagania kulinarne. Byłem ostatnio na Wigilii firmowej. Wszyscy, że super restauracja, bla bla bla. No to podali jedzenie. Za chwilę wszyscy "o jakie świetne jedzenie, o jakie mięso rozpływające się w ustach, a jakie ziemniaczki mmm". Ja tak patrzę,no cholera żarcie takie mocne 5/10, ale uśmiecham się "tak tak pycha :D " :E 

Edytowane przez marko