Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dziś wpadło dofinansowanie z Mój Prąd 6.0. zwróciła się równo połowa z sumy za bank energii + PV. Wyszło, że kosztowało mnie ciut ponad 20k. W rok od zamieszkania dodatkowo dzięki magazynowi i PV nie musiałem kupić od Enei energii na około 3300PLN + nabiło na depozyt około 1000. Suma summarum wychodzi na to, że PV z magazynem zwróci mi się w ciągu następnych 4 lat (przy założeniu, że ceny energii nie wzrosną).

@Gang gratuluję :)

Edytowane przez larry.bigl
  • Upvote 3

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Jakby co to murzyn jest teraz w sklepie ubi 50% taniej.
    • w biosie przywróciłem domyślne ustawienia nic nie dało karta bez żadnych oc od nowości procesor tak samo   Dziś jak włączyłem pc miałem 3 szybkie piknięcia na głośniczku i się odpalił pc bez restartu    Robiłem test OCCT VRAM godzinny i żadnych błędów   Usunełem stery display driver uninstaller i zainstalowałem nowe ciekawe też jest to że na dysku wróciło mi aż 40 gb tak zaśmiecają dysk stare stery    Prędzej miałem rx 580 i nigdy nie miałem żadnych błędów i po wymianie na rtx 5060 nie robiłem formata może spróbuję zrobić    Dziwne jest to ze jak kupiłem tego rtxa było git przez dłuższy czas do czasu aż pojawiły się te pierwsze blu screny wyjąłem 1 kość ramu było dobrze potem przez miesiąc grałem w assasyna shadows i było dobrze potem była aktualizacja sterowników i  teraz znowu wróciły te wysypki    z tym ramem to już mam dosyć bo przekładam po 1  kości od każdego ramu do każdego slotu najpierw nic nie startuje potem jak mu się zachce to zacznie startować    już nie wiem co robić zastanawiam się nad serwisem bo nigdy takiego problemu nie miałem 
    • No może trochę się oszukuję, może też nie do końca rozumiem jak ten test jest wykonywany. Trochę brak logiki w nim , gdyż  mój cpu pokazuje wyższą wydajność, gpu 8-10% gorzej a kombined 18% gorzej , dziwne  Zawsze myślałem że te testy najbliżej pokazują scenariusz w grze gdzie jest ciśnięty cpu i gpu  .  Jak patrzę na czystą wydajność GPU np w RT to różnica już tylko ~3% . Ale gpu też ma mocniejsze OC wiec na tych samych taktach moze być zero różnicy .  
    • Fallout dobry serial, lepsze takie retrospekcje które niektórych mogą czasem przynudzić (mnie nie przynudzają) niż nuda cały czas jak np w alien earth  do tego serial jest zdecydowanie lepszy niż gry a nie zawsze tak bywa, przykład wiedzmin 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...