Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Element grzejny tylnej szyby (przynajmniej jedna linia) zdecydowanie powinien biec pod wycieraczką (przynajmniej w bardzo bliskich okolicach). Jak w jakimś aucie zaczyna to grzać 1/3 szyby wyżej niż jest wycieraczka, to jest to źle zbudowane.

Opublikowano
W dniu 20.01.2026 o 16:52, marko napisał(a):

Wiesz. Są inne zespoły na świecie. 

Tak wsadzając trochę kij w mrowisko mogę zapytać: co jest interesującego w F1, że ludzie gapią się w telewizor czy wydają kupę hajsu na bilet? Ot, jeżdżą w kółko, pójdziesz po herbatkę, wracasz za pół godziny "O! Przesunął się o jedną pozycję!", a progiem wejściowym oprócz oczywiście talentu i lat treningu, jest grubość portfela tatusia...

W piłce nożnej rządzi pieniądz, ale jak masz talent, samozaparcie, to jakiś scout może Cię wypatrzeć i pniesz się w górę dzięki temu co umiesz, a nie ile hajsu wniesiesz

uuuu chyba koledze znudziło się oddychanie prostym nosem :E 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ja wpisuje w zainteresowania najbardziej plebejskie gówna typu, kuchnia, film itd. Nie będę tlumaczył typowi dlaczego jaram się anime :P 

@bergercs Decik zawsze na propsie, ja bardzo lubię takie radzieckie sprzęty, proste i zawodne ale za to sam naprawisz tym co znajdziesz za stodołą

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Totek napisał(a):

Nie będę tlumaczył typowi dlaczego jaram się anime :P 

1_3xfBNV0-ENkNRG4ZZFs6tg@2x.jpg

1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

czemu lubisz najnudniejszy sport motorowy na świecie?” :E 

Bo to sport konesera, coś jak ekstraklasa. 

Edytowane przez huudyy
  • Haha 2
Opublikowano
18 minut temu, Gret napisał(a):

@jarux zadowolony ogólnie jesteś z meganki? Jak ta skrzynia z tym silnikiem sobie radzi? 

ogólnie jestem zadowolony choć wiadomo pewne wady juz znalazłem:

- spryskiwacz szyby to jakiś nieśmieszny żart. 90 latek z chorą prostatą ma lepszy sik niż one powyżej 40km/h

- czujniki parkowania czasami dziwnie łapią 

- nawiew na cos innego niż szyba jest jakiś słaby ale tutaj muszę przysiąść z kompem i poobserwować o co chodzi. 

Co do napędu to o dziwo daje radę choć mogłaby być lekko inaczej zestopniowana żeby był bardziej ekonomiczny na Sce. Krótkie pierwsze 2-3 przełożenia robią robotę w mieście. Trzeba było się tylko przyzwyczaić do innej specyfiki pracy skrzyni w porównaniu do hydrokinetyka. Aaa i byla wkurw... przy manewrowaniu na osnieżonych/oblodzonych miejscach parkingowych - za ostro puszczała sprzęgło. W końcu mam czas i wolne to leci wymiana oleju w skrzyni i adaptacja sprzęgieł. Ciekaw jestem czy zmieni sie jej praca.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, jarux napisał(a):

Aaa i byla wkurw... przy manewrowaniu na osnieżonych/oblodzonych miejscach parkingowych - za ostro puszczała sprzęgło. W końcu mam czas i wolne to leci wymiana oleju w skrzyni i adaptacja sprzęgieł. Ciekaw jestem czy zmieni sie jej praca.

Podobno przy DSG jak auto bardzo gładko rusza na pierwszych biegach to ... źle, bo sprzęgła się bardziej ścierają (sporo jedzie na 1 i 2 biegu na pół-sprzęgle). Także jak mocniej puszcza sprzęgło, to pewnie właśnie po to, by się tak bardzo te sprzęgła nie ścierały.

Opublikowano
25 minut temu, Kyle napisał(a):

Podobno przy DSG jak auto bardzo gładko rusza na pierwszych biegach to ... źle, bo sprzęgła się bardziej ścierają (sporo jedzie na 1 i 2 biegu na pół-sprzęgle). Także jak mocniej puszcza sprzęgło, to pewnie właśnie po to, by się tak bardzo te sprzęgła nie ścierały.

Chcesz mi powiedzieć, że moje dq250 nie jest zepsute? W sensie jak ruszam, to właśnie efekt jak na półsprzęgle tak gdzieś do 30km/h... :E 

Opublikowano
5 godzin temu, dannykay napisał(a):

uuuu chyba koledze znudziło się oddychanie prostym nosem :E 

Rolnicy w trakcie żniw też uważnie obserwują prognozy pogody, żeby opracować idealną strategię działania.

No i na żniwach przynajmniej coś się dzieje :P :E 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Katystopej napisał(a):

btw, zobaczcie se to, Polska Akademia Nauk, doktorat z fizyki i 4800 brutto, 200zł więcej jak minimalna

Praca w PANie to dla pasjonatów albo bogato urodzonych niestety. To żadna nowość że praca akademicka jest wybitnie nie opłacalna u nas. 

Mój przyjaciel skończył polibudę z wyróżnieniem, miał grant na badania z uczelni przy PANie, po 5 latach przebranżowił się na IT,  bo rodzinę jakoś trzeba utrzymać. 

@GordonLameman zależy chyba od kategorii, w chemii jest straszne gówno. 

Edytowane przez huudyy
  • Sad 1