Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Wolałbym Aurisa na wypasie niż gołą Corollę.

1.8 hybryda i będzie zadowolona o ile nie jest z tych kobiet co jarają je 911 :E 

No właśnie ona patrzy odrobinę na wyposażenie. To nie jest tak, że kupiłaby gola Karolcie tylko dołożyła żeby jakieś tam wyposażenie miała. 

Ścigać się nie ściga ale zdecydowanie lubi korzystać z mocy auta jeśli ja ma :E jeżdżąc służbówka z ciut większą mocą zdecydowanie lubi kręcić. Dlatego myślałem, że może 2.0 będzie dla niej frajda. 

No i ona kupić chce tak, żeby jeździć pewnie znów 15 lat. 

Edytowane przez larry.bigl
Opublikowano
10 minut temu, larry.bigl napisał(a):

No właśnie ona patrzy odrobinę na wyposażenie. To nie jest tak, że kupiłaby gola Karolcie tylko dołożyła żeby jakieś tam wyposażenie miała. 

Ścigać się nie ściga ale zdecydowanie lubi korzystać z mocy auta jeśli ja ma :E jeżdżąc służbówka z ciut większą mocą zdecydowanie lubi kręcić. Dlatego myślałem, że może 2.0 będzie dla niej frajda. 

No i ona kupić chce tak, żeby jeździć pewnie znów 15 lat. 

No to w hybrydzie będzie wyło jeśli lubi kręcić, ale niech się przejedzie. I zdecydowanie wtedy 2.0, więcej mocy, mniej wycia. 

Jeśli na 10 lat to Corolla z wyposażeniem i tyle. Będzie zadowolona.

Opublikowano
11 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Panowie, moja szwagierka chce zmienić obecną Corolkę z 2003r na coś nowszego.

Jeśli Corolla to 1.8 czy 2.0 warto brać pod uwagę ze względu na moc? 

Niech się przejedzie i będzie wiedziała, czy jej mocy brakuje, czy nie.

Opublikowano

"Na historii pojazdu w gov.pl jest wpisana szkoda istotna z powodu uszkodzenia wahacza przy szkodzie parkingowej, naprawiona w ASO.Pozdrawiam."

Hmm szkoda parkingowa w historii jako szkoda istotna i uszkodzony wahacz 🤔 🧐 

Gdzie można sprawdzić Focusa z polskiego salonu. Raport czy ASO?

Opublikowano
45 minut temu, galakty napisał(a):

No to w hybrydzie będzie wyło jeśli lubi kręcić, ale niech się przejedzie. I zdecydowanie wtedy 2.0, więcej mocy, mniej wycia. 

Jeśli na 10 lat to Corolla z wyposażeniem i tyle. Będzie zadowolona.

Wyć jej nie będzie bo muzykę na zawsze tak głośno, że wysiedzieć nie idzie :E

Ja na pytałem czy rozważa coś innego niż Toyotę to dostałem na twarz "szwagier, nawet nie za zaczynaj. Na być Toyota".

Opublikowano (edytowane)

W takim razie trudno odmówić, bo poza brakiem wyciszenia i kiepskim wnętrzem trudno się przyczepić :E 

Może tylko do tego że niektóre modele (ale chyba głównie CR-V) lubią się rozładować po 1-2 dniach :E 

Edytowane przez galakty
Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

W takim razie trudno odmówić, bo poza brakiem wyciszenia i kiepskim wnętrzem trudno się przyczepić :E 

Plastik-fantastik widziałem w Yaris Cross (i w Yaris zapewne też tak jest) ... ale w Corolla nadal wszędzie twardo i spartańsko? Liczyłem na to, że to już będzie poziom jakościowy co najmniej Kia Cee'd z 2009 roku.

Opublikowano
2 godziny temu, jarux napisał(a):

Pany zagadka. Bardzo drobniutki miedziany brokat w ojeju silnikowym. Brak innego rodzaju opiłków czy to w oleju czy filtrze. Zastanawiam się skąd moze taki być skoro silnik pracuje normalnie, brak oznak zacierania. 

Miedziany? Co tam w silniku może być miedziane? Panewka, już zajechana? Ale to by pewnie już waliło? Może olej jakiś nagar wyczyścił i tak się mieni na miedziano? 

Opublikowano

@Gret Nagar gdyby został wypukany, to olej byłby ciemniejszy. Prędzej może jakieś pozostałości produkcyjne ("wióry"), które nie zostały właściwie usunięte, zostały zmielone. Ja bym wymienił olej z filtrami i kontrolował, czy zjawisko się powtórzy.

Opublikowano
Godzinę temu, Kyle napisał(a):

Plastik-fantastik widziałem w Yaris Cross (i w Yaris zapewne też tak jest) ... ale w Corolla nadal wszędzie twardo i spartańsko? Liczyłem na to, że to już będzie poziom jakościowy co najmniej Kia Cee'd z 2009 roku.

Może przesadziłem, wykończenie jest okey, ale wyciszenie dalej słabe. 

Yaris Cross to mi meblościankę babci przypomina :E 

Opublikowano
2 godziny temu, Gret napisał(a):

Miedziany? Co tam w silniku może być miedziane? Panewka, już zajechana? Ale to by pewnie już waliło? Może olej jakiś nagar wyczyścił i tak się mieni na miedziano? 

Miedziany/mosiężny, ciężkocokreślić. Właśnie, skąd. Mi również żadne miejsce nie przychodzi do głowy. To jest moja pierwsza wymiana więc plan jest taki, że zrobię w 5kkm, wymienię ponownie olej i w tedy zobaczymy co w nim znajdę. 

Opublikowano (edytowane)

Zadaj pytanie na oilclub.

7 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Gdzie teraz polecacie kupować raport o historii auta?

Szukaj po vinie po portalach tego typu. Niektóre mają gotowy do przesłania w cenie ~400zł pełny raport z inspekcji konkretnego auta. Może trafisz, ja trafiłem i już wiedziałem że skoro auto nie poszło to bez kupowania reportu wiedziałem, że zło.

Edytowane przez NotQuite
Opublikowano
52 minuty temu, NotQuite napisał(a):

Zadaj pytanie na oilclub.

Szukaj po vinie po portalach tego typu. Niektóre mają gotowy do przesłania w cenie ~400zł pełny raport z inspekcji konkretnego auta. Może trafisz, ja trafiłem i już wiedziałem że skoro auto nie poszło to bez kupowania reportu wiedziałem, że zło.

Spoko sprawdziłem dwa auta w carvertical. AAA Auto wciskało że auto w super stanie oryginalny lakier idealny. No i 

Screenshot_2026-01-31-19-27-46-343_com.brave.browser.thumb.jpg.81502e2952e31a289d2c449ab1718edf.jpg