lesiu155 461 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) 5 minut temu, galakty napisał(a): Najpierw sprężarka, a potem odkurzacz z cienką rurą i wyciągnąć co się da. W podziemnym będzie o to ciężko - mam na myśli sprężarkę Ale jakoś będę próbował. Edytowane 2 Lutego przez lesiu155
Gret 1 024 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Teraz, lesiu155 napisał(a): W podziemnym będzie o to ciężko - mam na myśli sprężarkę Ale jakoś będę próbował. Wez to lepiej oddaj do warsztatu. szkoda nerwów.
galakty 5 467 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 4 minuty temu, lesiu155 napisał(a): W podziemnym będzie o to ciężko - mam na myśli sprężarkę Ale jakoś będę próbował. Dmuchawa z Ali za 50-100 zł i masz od razu do odkurzania kompa, laptopa. Polecam
dannykay 1 136 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Widzieliście zadymę z ekranami w mercedesach? Ale bym się wk+]}%ił
lesiu155 461 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Właśnie o tej dmuchawie od razu pomyślałem @Gret - kiedy ja lubię kur*ić przy samochodzie No i abstrachując - trochę sobie liczą za wyjęcie. Ale jeśli mi nie pójdzie to oddam, nie będę próbował w nieskończoność, żeby gdzie jeszcze nie urwać bo wtedy to już bieda. Dzięki berg za polecajkę, właśnie wygooglowałem sobie to przed chwilą Edytowane 2 Lutego przez lesiu155
Digger 366 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 2 minuty temu, dannykay napisał(a): Widzieliście zadymę z ekranami w mercedesach? Ale bym się wk+]}%ił A co się stało się?
galakty 5 467 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Wtryski bym spróbował samemu, za to świece żarowe zostawić warsztatowi, za duże ryzyko.... Ja czekam na świeczki do Ceeda i wymieniam, dawno zapłonowych nie miałem w aucie
lesiu155 461 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Żarowych absolutnie się nie dotykam. Z resztą - słyszałem, że cena za wymianę to ~6 stówek, znikąd się to nie bierze, nie dziwię się totalnie.
jarux 275 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 23 minuty temu, lesiu155 napisał(a): W podziemnym będzie o to ciężko - mam na myśli sprężarkę Ale jakoś będę próbował. Może będę miał cos przydatnego
lesiu155 461 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Szklana pięćdziesiątka się przyda 1 minutę temu, jarux napisał(a): Może będę miał cos przydatnego
galakty 5 467 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Ja tylko żałuję że nie mam jak samemu oleju wymienić, całą resztę zrobię sam.
trepek 2 056 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 33 minuty temu, galakty napisał(a): Wtryski bym spróbował samemu, za to świece żarowe zostawić warsztatowi, za duże ryzyko.... Świece żarowe najlepiej odkręcać na mocno rozgrzanym silniku. Rozszerzalność termiczna metali sama zrobi większość pracy
galakty 5 467 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Żarnik i tak może wpaść do środka, szkoda nerwów.
Gret 1 024 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego najgorzej jak wpadnie już lepiej jak się zapiecze i idzie rozwiercić.
GordonLameman 10 313 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca przez GordonLameman
Klima 133 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Co do zasięgu elektryków, to rok temu w pewnej firmie zakupili 1 Transita skrzyniowego z windą. Program logistyczny zaplanował dostawy lokalne z uwzględnieniem zasięgu, czyli ok 200km. Po ok 80 km brakło prądu, bo jednak pralki i lodówki swoje ważą
KiloKush 968 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) 41 minut temu, bergercs napisał(a): Generalnie po 7000km wniosek jest taki że auto nie nadaje się na trasy ale za to jest słabe do miasta. Przewaga dzięki technice. Jedyną zaletą to koszt miesięczny 900 Netto przy wpłacie na poziomie dotacji. Nowe ale technologicznie 4-5 letnie auto pokazuje że nie nadaje się do niczego." Jak to jest, że właściciele prawdziwych marek premium dostrzegają wady samochodów, a właściciele chińskich paździerzy takie klapki na oczach? Ziąąąąą... ale to nie są właściciele czegokolwiek. To są dotacjobiorcy płacący miesięcznie tyle za auto co student Uniwerku rozwalający w miesiąc na imprezach. Auta elektryczne mają tylko sens dzięki dotacjom i dzięki temu, że najem jest nie wiele droższy od wartości utraty pojazdu ( no bo dealer sobie wbija i odlicza wszystko w koszty, a Kowalski by tego nie mógł zrobić). Edytowane 2 Lutego przez KiloKush
galakty 5 467 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) 38 minut temu, bergercs napisał(a): Audi Q4 Etron, 63kWh, statystyka po trasie w dzisiejszych mrozach, w korkach, 36min jazdy, 5km trasa, “spalanie” jak na zdjęciu. Auto trzymane na parkingu podziemnym. Realny zasięg 100km . Generalnie po 7000km wniosek jest taki że auto nie nadaje się na trasy ale za to jest słabe do miasta. Przewaga dzięki technice. Jedyną zaletą to koszt miesięczny 900 Netto przy wpłacie na poziomie dotacji. Nowe ale technologicznie 4-5 letnie auto pokazuje że nie nadaje się do niczego." To pokazuje absurd elektryfikacji. Kupują bogaci bo są dotacje albo mają tani prąd w domu. Kowalscy jeżdżą 10-15 letnimi spalinówkami. 2 minuty temu, KiloKush napisał(a): Auta elektryczne mają tylko sens dzięki dotacjom i dzięki temu, że najem jest nie wiele droższy od wartości utraty pojazdu ( no bo dealer sobie wbija i odlicza wszystko w koszty, a Kowalski by tego nie mógł zrobić). O to to. Edytowane 2 Lutego przez galakty
Kyle 660 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 17 minut temu, galakty napisał(a): To pokazuje absurd elektryfikacji. Kupują bogaci bo są dotacje albo mają tani prąd w domu. Kowalscy jeżdżą 10-15 letnimi spalinówkami. O to to. No coś z tą eko-polityką brukselską nie pykło. Obawiam się, że nie są dobrzy z ekonomii.
KiloKush 968 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 1 minutę temu, Kyle napisał(a): No coś z tą eko-polityką brukselską nie pykło. Obawiam się, że nie są dobrzy z ekonomii. Są bardzo obcykani. Teraz dealer może wcisnąć każde g*** bo jak ktoś bierze najem na 2 lata to ma wywalone czy to puretech, czy bateria do wymiany droższa niż auto, czy pękają głowice itd. Auto i tak sprzeda bo dotacja lub niska rata najmu. A za 5 lat będzie mało chętnych na ten shit. Za to za 10 lat nie będzie już opłacało się naprawiać no i witamy Kowalskiego w salonie, a jak go nie stać to znów najem i cykl trwa w nieskończoność.
Kyle 660 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego @KiloKush Mówisz, jakby to byli specjaliści od obywatela.
huudyy 3 513 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Godzinę temu, galakty napisał(a): To pokazuje absurd elektryfikacji. Kupują bogaci bo są dotacje albo mają tani prąd w domu. Kowalscy jeżdżą 10-15 letnimi spalinówkami. i płacą za wjazd w SCT, na co bogaci nie muszą zwracać uwagi.
lesiu155 461 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego https://e.autokult.pl/chiny-zakazuja-stosowania-elektrycznych-klamek-jest-oficjalna-data,7250339643152704a?pvclid=01KGHBE4GV0SY918MB4EWYKES5 O nie!
dannykay 1 136 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 20 godzin temu, Digger napisał(a): A co się stało się? E klasa wyświetlała reklamy nowej s klasy
Rekomendowane odpowiedzi