Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, huudyy napisał(a):

Co nie pytam znajomych, to każdy w tym roku tragicznie grypę przechodzi - a tu 8 dni wyjęte z życia, a tu 2 tygodnie.

Ludzie już zapomnieli chyba, jak CoVid potrafił przeorać :E 

leki przeciwwirusowe ogółem.

A tak w ogóle to miałem dziś jechać do Krakowa, ale okazało się że nie muszę, więc mam cały dzień wolny. A wy jak robaczki? :E

Covid sam z siebie nie orał aż tak

I liczcie się z różnymi, nietypowymi przejściami "typowych" chorob. Od czasu napływu milionów ludzi z Ukrainy (kraj antyszczepionkowcow + sytuacja) typowe dla naszego obszaru geograficznego patogeny zdążyły już zmutować i organizm inaczej zaczyna reagować na pospolite przeziębienie. 

Edytowane przez Petru23
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dannykay napisał(a):

Źródło danych: instytut danych z :dupa:

Nie, tak właśnie powstaja tzw nowe warianty grypy czy innych chorób. Właśnie przez mikromutacje.

Co do szczepień ma Ukrainie to użyj google 

Troszkę wiedzy ignorancie

Edytowane przez Petru23
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dannykay napisał(a):

Uuuuuuuuu, chyba ktoś tu ma podwójne standardy 

A coś bardziej merytorycznego niż wskazywanie na zad? Możemy porozmawiać na ten temat. Odpal czata gpt abys nadążał i omówimy kwestie mutacji i w ogóle patogenów, chorób itp ;)

Edytowane przez Petru23
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Daj spokój. To nie ma sensu. Kup sobie po prostu filtr ActivePure w ramach MLM i już będziesz zdrowy :E 

Bardzo dobry kierunek ;)

I to nie filtr. Mieszasz pojęcia. 

Edytowane przez Petru23
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Antybiotyk jest na bakteryjne chyba, na grypę przepisują oseltamiwir.

w Polsce antybiotyk dostajesz profilaktycznie, bez większego zagłębiania się czy to wirusowe czy bakteryjne. Moja rodzina do tej pory nie kuma, jak od 10 lat nikt z naszej trójki nie miał ani jednego antybiotyku. "To czym leczą?!" :E

ale żeby nie było, uważam polskich lekarzy za zdecydowanie lepszych specjalistów. 

Edytowane przez marko
Opublikowano
4 godziny temu, dannykay napisał(a):

To Ty kiedyś walczyłeś z czarną farbą w domu?

#budowalab

Tak. 

nawet dwa razy. 

Najważniejsza zasada to kilka warstw ale w dłuuugich odstępach. Bo raz zrypałem i niby na suche malowałem a kolejnego dnia bąble. 

btw do garderoby czyli pomieszczenia bez okna raczej to bym czarnego nie dawał, nie funkcjonalne. mam czarną łazienke i mimo 8 lamp dla mnie tam ciągle jest ciemno. 

Opublikowano
3 godziny temu, trepek napisał(a):

@bergercs

Renault Symbioz, roczniki 2024 i młodsze, dobre są? Jak tam silniki 1.3 TCE? Czy lepiej w hybrydę 1.6 iść?

Szukam dla rodziców, budżet do 100 tys, najlepiej nowe, ew roczne/dwuletnie.

Napalili się na nową Suzuki Vitare, w sumie spoko samochód ale środek strasznie stary...

Miałem krótką jazdę próbną hybrydką, całkiem spoko. Nieźle wyciszony, przyzwoite materiały, fizyczne przyciski, jako jedno z niewielu aut tej klasy ma podgrzewaną szybę i kierownicę. Ładne na zewnętrz i wewnątrz.

Opublikowano (edytowane)

Dupa mu się pali ale już jest chyba za późno, zbierają głosy dla referendum żeby go odwołać, całkiem szybko im idzie. Oszołom przepchnął SCT w zamordystycznej formie po czym podniósł opłaty transportu publicznego i oplaty za parkowanie, normalnie łeb do interesów że hej, co mogło pójść nie tak xD

Edytowane przez Katystopej