Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Może to nie w nogach problem, a w foteliku... Bo dobieraliście gdzieś czy na pałę? No ale teraz to już bez znaczenia. Jak coś - są wkładki Okiday, żeby było wygodniej. Tylko widzę, że chyba nadal nie uporali się z produkcją albo odpuścili sobie... Chciałem rok temu kupić siedzisko to nie dorwałem, kupiłem oparcie (bo tylko to było dostępne wówczas) i robi za siedzisko. Widzę, że można dostać komplet oparcie + siedzisko ale mało więc pewnie jakieś resztki jeszcze zostały. Pisałem do producenta to mieli problem z formami wówczas, skoro nie ma tego na rynku nadal to albo odpuścili, albo nadal nie mają. Ale ponad rok czasu? :hmm:

A i jeszcze jedna rzecz, to, że fotelik był ok dla roczniaka, nie znaczy, że dla 2 latka też będzie, kwestia anatomii, różnie rosną.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano (edytowane)

Obrotowa baza to gamechanger, serio. W nosidle to akurat bez znaczenia większego moim zdaniem ale w 2 foteliku jak najbardziej. I jak wspomniałem - po prostu pojedź gdzieś, żeby dobrać stricte pod samochód i dziecko. A dobierając możesz sobie na testy popatrzeć jak już będziesz miał wybór ograniczony do 2-3. I wtedy zdecydujesz ;)  Ja się wczoraj czy przedwczoraj dowiedziałem, że Takata robi (robiła?) foteliki :o I że całkiem nieźle w testach wypada. Ale ja jak mogę to jestem patriotom - Avionaut rulez :E Chociaż drugi i trzeci fotelik to niestety nie Avionaut, nie pasowały.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja mam teraz cybexa z obrotowa bazą, ale powoli wyrasta :) 

ul. Armii Krajowej 393 Kato
ul. Marcina Kasprzaka 5 DG :P 

EDIT: Ale już tak na serio - na sobie się przekonałem, że taka konsultacja jest ważna. Młodemu kupiliśmy nosidło w zestawie z wózkiem, dokupiłem bazę i o fajnie bo jest bezpieczny. Pojechaliśmy raz za czymś do sklepu z wózkami i fotelikami i przypadkiem od słowa do słowa wyszło, że u nas to połączenie to jest lipa straszna bo jest źle ułożony. Od tamtej pory za każdym razem jeździłem i to w dwa różne miejsca - właśnie 8 gwiazdek i foteliki.info. Przy trzecim foteliku to nawet 3 razy chyba bo za pierwszym razem odprawili nas, bo "to jeszcze nie czas na zmianę". Inaczej to bym kupował to, co mi się podoba, a nie to, w czym serio będzie bezpieczny. Z drugim już jest łatwiej bo przejmuje foteliki po starszym :D 

Edytowane przez lesiu155
  • Upvote 1
Opublikowano

Byłem właśnie u spowiedzi. Ksiądz dwujęzyczny więc sporo Polaków w kolejce.  Kolejka w sumie niezaduża. Wchodzi gość, tak patrzy i głośnym szeptem "o k****, ja pi****le...". Patrzy jeszcze raz, zwątpienie, "ja pi****le". Obok stoi siostra zakonna. Gość tak patrzy na nią:

- siostra też do spowiedzi 

- tak (po polsku)

- to wy też grzeszycie?!

- no tak

- ludzieee... To mi aż wstyd, bo spowiadam się po siostrze. Ale dobre uczynki też się liczą!

:E

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, dannykay napisał(a):

XD

obraz.thumb.png.99cf17b87a7a36ea60a89858e91b6a03.png

To dużo tłumaczy dlaczego ludzie w BMW potrafią odwalać na drodze to co odwalają.

Tymczasem ja miałem wczoraj telefon od gościa, który auta nie widział ale już wie, że jest lakier spłowiały. Co tam, że polerka to jest chyba najtańsza rzecz do zrobienia w aucie. W tym kraju ludzie to debile, którzy naprawdę potrzebują kupić świeżo zrobionego ulepa w komisie bo lakier ładnie wygląda. I za chwilę wydać 3-15 tys. Na naprawy bo auto jednak zajechane. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie bierzecie pod uwagę, że skoro pisze, to musiał być zadowolony z siga zanim go rozkutał :) Jak to się ma do zachowania kierowców na drodze, bo nie kumam?

edit

No chyba, że zapomniał adresu i robi podjazd, żeby mnie oklepać :E 

@Krzysiak

orientujesz się jak tam 2.0 eco blue 190kuni (to jest hdi?) w mondeo ~~~2020-2022? 

Edytowane przez dannykay
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, dannykay napisał(a):

Nie bierzecie pod uwagę, że skoro pisze, to musiał być zadowolony z siga zanim go rozkutał :) Jak to się ma do zachowania kierowców na drodze, bo nie kumam?

edit

Dyskusja już jest na temat tego, co KiloKush napisał :P co do tego gościa to akurat jak najbardziej znaczy, że był zadowolony więc in plus dla Ciebie ;) 

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano (edytowane)

Mnie już telepie ma myśl o sprzedawaniu A3ki, jak będę Janusze szukać każdej ryski i wyliczać ile trzeba zejść z ceny. Po sprzedaży Bravo mam jeszcze traumę do tej pory :E

Na widok wyciszonego bagażnika (matami) stwierdził, że auto na pewno miało dzwona i w ten sposób to ukryłem. Upierałem się, że nie miało (raczej bym coś o tym wiedział - chyba że żona zaliczyła dzwona i przez noc w garażu wyklepała żę nie było śladu), pokazałem nawet zdjęcia z montażu wyciszenia - miałem przed/po - nic nie pomogło, zaczął od spodu szukać śladów migomatu i rzekomo nawet się doszukał (ciekawe...). Odjechał oburzony, że to jest "auto po dzwonie" i robie go w ciula i że robi mi przysługę, że nie dzwoni na policje bo oszukuje ludzi.

Edytowane przez bleidd
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, dannykay napisał(a):

edit

@Krzysiak

orientujesz się jak tam 2.0 eco blue 190kuni (to jest hdi?) w mondeo ~~~2020-2022? 

No jak ktoś się dziwi, że BMW z silnikami które wiecznie się psują i są drogie w naprawach są tanie, a ludzie wolą dopłacić za te mniej problematyczne to ma chyba jakieś problemy z myśleniem? Pomijam fakt dzwonienia do kogoś od kogo kupił Opla i ma BMW cholera wie jakie hehe 

2.0 diesel w Focusach jest bardzo polecany. Jedynie skrzynie automatyczne mają słabą opinie bo wymagają regeneracji drogiej.

Edytowane przez KiloKush