Gret 59 Opublikowano wczoraj o 20:36 Opublikowano wczoraj o 20:36 Wcześniej była rozmowa o autach widmo na dziennych w nocy, dziś mogę dorzucić ameby co walą przeciwmgielnymi kiedy widoczność na pozycjach to ~500m. Lekka mgła i już każdy włącza to co ma i wali innym w oczy... Btw. zachowanie goodyear vector 4seasons gen-3 na mokrym przy temperaturze ~2C bardzo pozytywne. Kleją bardzo fajnie. 1
Totek 36 Opublikowano wczoraj o 20:40 Opublikowano wczoraj o 20:40 Heh, ja często włączam dodatkowo przeciwmgłowe bo auto na nich fajniej wygląda Taki mój mały świat
Gret 59 Opublikowano wczoraj o 20:43 Opublikowano wczoraj o 20:43 1 minutę temu, Totek napisał(a): Heh, ja często włączam dodatkowo przeciwmgłowe bo auto na nich fajniej wygląda Taki mój mały świat Przednie to jeszcze pal licho, tylne walą po gałach i pewnie na nich nie jeździsz bo non stop byś miał w lusterku długie auta z tyłu.
Totek 36 Opublikowano wczoraj o 20:52 Opublikowano wczoraj o 20:52 A to racja, jeśli o tylne chodzi to akurat używam zgodnie z przeznaczeniem.
Seeba03 9 Opublikowano wczoraj o 21:17 Opublikowano wczoraj o 21:17 Przednie też by wypadało zgodnie z przeznaczeniem używać
Krzysiak 177 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Pany jak biorę auto od brata tylko na siebie to jestem zwolniony z PCC-3?
serwal4 20 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Zakładam, że przekazanie w formie darowizny? "'Podatek PCC-3 nie jest w tym przypadku obowiązkowy, gdy zbycie auta odbywa się na zasadach darowizny i dotyczy członków najbliższej rodziny. Co jednak bardzo ważne, zwolnienie jest możliwe tylko wtedy, gdy w ciągu sześciu miesięcy od daty zawarcia umowy darowizny zostanie powiadomiony właściwy urząd skarbowy. Osoba obdarowana musi więc złożyć druk SD-Z2"
Krzysiak 177 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Bardziej chodziło mi o: "Warto zaznaczyć, że istnieje dość szeroka grupa osób, które są zwolnione z podatku PCC-3, nawet jeśli kupują samochód od osoby fizycznej. Deklaracja nie interesuje więc: członków najbliższej rodziny (małżonków, zstępnych, wstępnych, rodzeństwa, pasierbów, ojczymów, macoch, zięciów, synowych, szwagrów)," Edytowane 3 godziny temu przez Krzysiak
NotQuite 0 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 22 godziny temu, Gret napisał(a): Wcześniej była rozmowa o autach widmo na dziennych w nocy, dziś mogę dorzucić ameby co walą przeciwmgielnymi kiedy widoczność na pozycjach to ~500m. Lekka mgła i już każdy włącza to co ma i wali innym w oczy... Btw. zachowanie goodyear vector 4seasons gen-3 na mokrym przy temperaturze ~2C bardzo pozytywne. Kleją bardzo fajnie. Ciekawe, bo na moim odcinku eSki nikt nie włączał tylnych przeciwgłowych gdy trzeba było, przy prędkościach rzędu 120 i widoczności ok. 200m na hamowanie jest już za późno. Te opony są bardzo dobre w każdych warunkach, ale 2C to jeszcze nie jest trudny temat. Nie dalej jak 3 tygodnie temu musiałem jechać autem w okolicach 0C (sucho) jeszcze jak miałem założone letnie Continentale(2022) i nic się nie działo.
Rekomendowane odpowiedzi