Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tylko Ty podajesz informacje, o których wiemy, tzn. ktoś to zauważył i się dokopał do szczegółów. 

Czytając historię Enrona, patrzę w kierunku Tesli :)

Sęk w tym, ilu rzeczy nie wiemy :) I ja, i Ty Gordon, jesteśmy stanowczo za mali i za głupi :P

Edytowane przez marko
Opublikowano
24 minuty temu, marko napisał(a):

Tylko Ty podajesz informacje, o których wiemy, tzn. ktoś to zauważył i się dokopał do szczegółów. 

Czytając historię Enrona, patrzę w kierunku Tesli :)

Sęk w tym, ilu rzeczy nie wiemy :) I ja, i Ty Gordon, jesteśmy stanowczo za mali i za głupi :P

image.jpeg.5ffe1e32953014fe6929ea189e8dd5b3.jpeg

:E 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Pany, szopa pomalowana. dziś spiąłem zadek i weszły dwie warstwy. Zdjecie jeszcze przed drugą warstwa na froncie (z drzwiami) ale wygląda ładnie ;)

Zostało sianie trawy...

Spoiler

20250428_195348.thumb.jpg.85b8ec53963e104493b9647d3644284b.jpg

Edytowane przez larry.bigl
  • Upvote 4
Opublikowano

Na sklepie lidla online jest po aktywacji kuponu pompka do oleju na 12V (zaciski na akumulator) za 40zł + wysyłka. Z opinii nieźle sobie radzi. Ja sobie zamówiłem bo mam filtr od góry, który po odkręceniu nie kapie więc do wymiany oleju nie będę musiał nawet do kanału schodzić, czysta robota :cool:

• Like 1
Opublikowano

Dziś był znajomy nowym Audi A6. Mówi, że od nowego olej żre. I w serwisie powiedzieli mu, że to przez pompę oleju i mogą mu wymienić pompę ale prawdopodobnie nowa będzie miała ten sam defekt. Jak to było? "Przewaga dzięki technice" :E

Opublikowano
W dniu 29.04.2025 o 09:01, Kowal_ napisał(a):

Na sklepie lidla online jest po aktywacji kuponu pompka do oleju na 12V (zaciski na akumulator) za 40zł + wysyłka. Z opinii nieźle sobie radzi. Ja sobie zamówiłem bo mam filtr od góry, który po odkręceniu nie kapie więc do wymiany oleju nie będę musiał nawet do kanału schodzić, czysta robota :cool:

Też taką wyhaczyłem w biedrze na promocji. Na razie czeka na swój czas.

A czy można przy takiej wymianie stosować płukankę? Czy lepiej spuszczać olej?

Kupiłem K2 T371 MOTOR FLUSH PŁUKANKA SILNIKA 250 ML

Do 1.6 blue hdi

Opublikowano

Ja nigdy nie stosowałem, ale mogę sobie pozwolić na "nie eko" olej z wysokim TBN. Jak w zeszłym roku kumpel mi uszczelniał silnk bo zaczęło ciec na obudowie wałków, która jest klejona to po zdjęciu pokrywy wałków w środku czyściutko ;)

Opublikowano

wlasnie skończyłem, zaczynalem o 6:00... 

korytarz, kuchnia, salon. 

-oczyszczenie scian wlacznie ze zdejmowaniem wiszacych mebli. 

- odsuniecie wszystkiego innego

- szpachlowanie, szlifowanie i gruntowanie kilku miejsc (najwieksze dziura po drzwiach na gore, ktore kiedyś byly)

- 2x malowanie

- sprzątanie

- powieszenie wszystkiego i odstawienie na miejsce. 

nie cierpie remontow... 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja dzisiaj bez krzty poczucia winy przespałem większość dnia, potem podjechałem doglądnąć dom wujostwa / wyprowadzić im psa i w drodze powrotnej, ~500m od mieszkania, uznałem, że nie pora do domu i machnąłem ~150 kilometrową pętlę bez celu;
Nie wiem, może jakieś skrzywienie z dzieciństwa, ale cholernie odpręża mnie wieczorowy/nocny przejazd po wsiach i zadupiach, zwłaszcza jeśli w ciągu dnia jest 25+ i wszystko potem 'stygnie' atakując zapachami.

No, a jutro do pracy :E 

Edytowane przez serwal4
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Gordon robisz sobie wrogów tymi fotkami :E chyba musimy wbić bez zapowiedzi do Ciebie :E prowiant zabierzemy co by z pustymi rękoma nie pojawić się ale oczekujemy dobrego grilla :E

Ja majówka aktywna. Po pomalowaniu szopy, wczoraj zaśmiałem trawę. Dziś robię płytki na balkonie. Jednak układanie 60x60 jest wygodniejsze niż tradycyjnych 60x17 (albo podobnych) w jodełkę. Idzie mega szybko, pół balkonu już mam a zacząłem wczoraj pod wieczór i dziś od 10.30.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, huudyy napisał(a):

Zaraz się wyśle twoje foty z ogrodu do tych psycholi od geoguessr i nawet adresu nie będziesz musiał dać :E

W tle widać linię średniego napięcia, trzeba by popatrzeć gdzie taka leci i w najbliższej okolicy przejrzeć najnowsze działki/domy, do ogarnięcia  8:E

Albo poświęcę jeden dzień i objadę cały Imielin, mniej więcej kojarzę gdzie się nowe domy postawiły :hahaha:

Edytowane przez Katystopej
  • Haha 2