janek25 204 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu No ale są 3 fora tylko...filmu nie mogę znaleźć . Skasowany czy co ,cały artykuł był na ten temat Btw nie funkcjonujesz też na forum benchmark .pl?
sideband 1 926 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Szukaj skrzywionej gęby to zaraz znajdziesz
tomcug 2 553 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 22 minuty temu, janek25 napisał(a): Skasowany czy co ,cały artykuł był na ten temat Na pewno nie mojego autorstwa, ani nie wrzucany gdziekolwiek przeze mnie. 22 minuty temu, janek25 napisał(a): Btw nie funkcjonujesz też na forum benchmark .pl? Od lat nie.
maxmaster027 935 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 42 minuty temu, janek25 napisał(a): No ale są 3 fora tylko...filmu nie mogę znaleźć . Skasowany czy co ,cały artykuł był na ten temat Btw nie funkcjonujesz też na forum benchmark .pl? Przebiegłem cały zamek, na pełnej. z komnaty do komnaty z lewego skrzydła na prawe tak to wyglada w Hogwarts Legacy z RT i FG . To na dole to jest podsumowanie - wynik uśredniony I z Tego co widze, na 14900k jest jeszcze gorzej....wiec tyle jezeli chodzi o AMDip, i gry które sa po prostu zrobione tak że jest stuttering... " Ok, czyli bez zmian. Dzięki. Jak to ogarnąć, to nie będzie stutera w grach" takie podsumowanie wlasnie tym filmem i HL Co najlepsze u mnie nie ma praktycznie żadnych przycin. Z powrotem z tego miejsca na zewnatrz do astronomy tower biegusiem ale bez MFG, ze wszystkim max ON i ray reconstrucion Edytowane 1 godzinę temu przez maxmaster027
wallec 916 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 42 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): No to ciekawe, bo akurat sprawdzalem jakis czas temu wiedzmina i to z nagrywaniem obrazu, i chyba Jurek tez sprawdzal, i zadnych zaciec nie bylo co za farmazony, on tez nic nie mowil ze mu zacina, ba mial 120-140FPS w 4k z DLSS transformer quality i FG i wszystko totalnie na maxa, u mnie bylo 10fps mniej W dodatku w żadnej grze nie zacina, wiec teorie czysto z tyłka Władowałem save poza miastem, wlaczylem benchmark, przejechalem cale miacho, potem na piszeo w kazdy miejscu biegem w miejscach gdzie jest tłum. I wylaczylem bench. Masz 152sredni 97 1% low to jest 3440x1440 wszystko na max z FG i żadnych przycin nie ma nic. plynnie wszystko. Jak wrócę do domu to wskaże ci miejsce w wiedźminie żebyś zobaczył stuter
maxmaster027 935 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Ale co chesz pokazywac, jak widze, że na intelu sa duzo wieksze zaciny w grze która właśnie z zacin słynie, a intel ma ten 1% FPS wlasnie dosc mocny mimo tego wyglada to tragicznie Żeby było zabawniej jak po prostu biegne, to FPS 1% low jest o 10-20 jeszcze wyzszy, dopiero jak sprinem smigam i otwieram drzwi spada na 30-40 ale nie ma takieg oczegos ze zjezdza do 4 czy 8 fps jak na 14900k...generalnie w tej grze jak sie uzywa MFGx4 to wlasnie jest wszystko bardzo płynne i nie czuje sie tego dropu FPS Edytowane 1 godzinę temu przez maxmaster027
janek25 204 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Właściwie to chyba nie chodzilo o x3d a procesory AMD. Był filmik Intel vs AMD,pewnie jakiś 13900k/14900k vs 7800x3d od jakiego redaktora polskiego. Być może przepisane z fora zagranicznego
Doamdor 1 961 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Każdy ma do czegoś słabość wallec ma słabość do niebieskich. 1
lukadd 3 015 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ta wersja next gen miała ogólnie problemów na premierę, z FG podobnie bywały ogólnie problemy i na intelu.
janek25 204 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) No właśnie na intelu tego nie było. Tego dotyczył ten artykuł i był tam też ten film porównujący , gdzieś na benchmark chyba sądząc po układzie stron Edytowane 55 minut temu przez janek25
Phoenix. 4 974 Opublikowano 59 minut temu Opublikowano 59 minut temu To byla wini nvidia i latki byly szybko wydane wiec nie wiem po co sie nad tym rozwodzic jak to zwykle bambole byly wieku dzieciecego, ootre sa dawno zalatane https://www.techpowerup.com/309174/nvidia-addresses-pc-stuttering-issues-in-cyberpunk-2077-and-the-witcher-3-patches-incoming
lukadd 3 015 Opublikowano 49 minut temu Opublikowano 49 minut temu 10 minut temu, janek25 napisał(a): No właśnie na intelu tego nie było. Tego dotyczył ten artykuł i był tam też ten film porównujący , gdzieś na benchmark chyba sądząc po układzie stron Ja grałem wtedy na intelu premierowo i FG mocno potęgowało wahania frametime.
wallec 916 Opublikowano 49 minut temu Opublikowano 49 minut temu (edytowane) 15 minut temu, Doamdor napisał(a): Każdy ma do czegoś słabość wallec ma słabość do niebieskich. Póki co z Aida miałem rację sam vs pół forum Wieczorem powrzucam miejscówki gdzie można doświadczyć AMD dip i sytuacji z Windows w których AMD zasysa Edytowane 48 minut temu przez wallec
maxmaster027 935 Opublikowano 47 minut temu Opublikowano 47 minut temu 11 minut temu, janek25 napisał(a): No właśnie na intelu tego nie było. Tego dotyczył ten artykuł i był tam też ten film porównujący , gdzieś na benchmark chyba sądząc po układzie stron witcher3_.mp4 To jest na skraju Vellen forest czyli tam gdzie dropi najmocniej FPS, np purepC tam testuje. Normalnie wszystko dziala. Ludzie wy na prawde myslicie ze te AMDip to tak na powaznie>?
janek25 204 Opublikowano 41 minut temu Opublikowano 41 minut temu (edytowane) 8 minut temu, lukadd napisał(a): Ja grałem wtedy na intelu premierowo i FG mocno potęgowało wahania frametime. Może miałeś jaki ryżem 3600 albo 10400 6 minut temu, maxmaster027 napisał(a): witcher3_.mp4 21.97 MB · 0 pobrań To jest na skraju Vellen forest czyli tam gdzie dropi najmocniej FPS, np purepC tam testuje. Normalnie wszystko dziala. Ludzie wy na prawde myslicie ze te AMDip to tak na powaznie>? Co na poważnie tak było ,tzn zupełnie niegrywalne konkretnie w tej grze z fg i procesorem AMD Edytowane 40 minut temu przez janek25
lukadd 3 015 Opublikowano 19 minut temu Opublikowano 19 minut temu 13 minut temu, janek25 napisał(a): Może miałeś jaki ryżem 3600 albo 10400 Sryżen 10700k z DDR4 4k CL15, nie miałem wtedy żadnego ryzena, wiec nie wiem jak na nim działało, ale z FG były problemy na Intelu. W zasadzie premierowa wersja tej gry była pełna baboli i była słabiutko zoptymalizowana, szczególnie pod RT 29 minut temu, wallec napisał(a): Póki co z Aida miałem rację sam vs pół forum Wieczorem powrzucam miejscówki gdzie można doświadczyć AMD dip i sytuacji z Windows w których AMD zasysa Nikogo nie interesują twoje problemy Na razie musisz przyjąć na klatę, że AMD ma najwydajniejsze procki dla graczy i żadne fikołki tego nie zmienią, jak intel wróci do gry w topie CPU to i gracze wrócą do niego. Na razie jest padaka bo oprócz nawiedzonych testów u jakichś noname youtuberów wynajdujących jakieś babole w 99%+ gierek AMD wgrywa i w średnim i minimalnym/low fps. 1
Su0 4 Opublikowano teraz Opublikowano teraz Dobra @wallec wygrałeś ,wygrałeś włączenie intela pierwszy raz od 3 miesięcy... ^^ Trudno to złapać na stoperze,ale u mnie to wygląda jakby intel miał laga ~0.33 sekundy od naciśnięcia do pojawienia się okienka, pojawia się szybko ale nie instant.Jak już jestem w aidze64 to zawsze pojawia się tak samo na intelu z tym "0.33" Na amd mam 7500x3d i 7800x3d,na obu tak samo się pojawia około ~0.8s od naciśnięcia do okienka,widać różnice z intelem. Natomiast amd tak jakby wskakiwało do bufora a intel nie,kolejne naciśnięcia u amd bez wyjścia z aidy na cpuid okienko pojawia się instant,a na intelu tak samo "wolno ~0.33"
Rekomendowane odpowiedzi