hwdp43 109 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada (edytowane) brakuje mi paru emotek z laba . :sex: , :boink: , :poke: , :thumbup/down: itd itp. no ogolnie te starsze , ze starej wersji forum .... no i w wiekszych tematach zeby mozna ten pasek boczny tez zminimalizowac "top uzytkownicy , popularne dni , popularne posty , grafiki " .. Edytowane 11 Listopada przez hwdp43
tomcug 358 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada W dziale sprzętowym dodane Serwery, a także zmiany w zakresie kolejności poddziałów. 2
Pawelek6 34 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Godzinę temu, hwdp43 napisał(a): brakuje mi paru emotek z laba . :sex: , :boink: , :poke: , :thumbup/down: itd itp. no ogolnie te starsze , ze starej wersji forum .... To już lepiej hurtem cały zestaw tych starych. Te stare emotikony miały swój charakter. 1
Kelam 700 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Dokładnie - przydałaby się każda jedna emotka z laba. Wiadomo - najważniejszy, ale wiele z nich ma zastosowanie w dyskusji.
Pawelek6 34 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada (edytowane) Te stare emoty, które były na forach czy GG miały swój charakter. Były miłe, zabawne i łatwo je było dopasować do tonu rozmowy, były "jakieś". A te, które obecnie mamy w Androidzie, na FB itd. są usilnie miłe, takie ocenzurowane. Ciężko mi to właściwie powiedzieć, mam nadzieję, że mnie rozumiecie. Edytowane 11 Listopada przez Pawelek6
Kelam 700 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Emoty na androidzie, to jest istna tragedia. Zero charakteru & bezjajeczność.
tomcug 358 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada W dniu 8.11.2024 o 12:55, Pawelek6 napisał(a): To ja mam coś nietypowego, co było na PCL, ale jeszcze na poprzedniej wersji forum. Na obecnej (umierającej) to zlikwidowano, a z czego często korzystałem i było wygodne wg mnie mnie. Możliwe, że ludzie nie pamiętają. Mianowicie gdzieś z lewej strony postu jak jest avatar, liczba napisanych postów/reakcji, to był jeszcze przycisk "Przewiń do góry". I tak przy każdym poście. Było to o tyle pomocne, że nie trzeba było przewijać rolką, tylko od razu lądowało się na górze strony po naciśnięciu. Dzięki czemu można było sobie od razu przejść następnie do swojego profilu, innego działu, portalu itp. Taka jakby rolka maks. do góry strony po naciśnięciu. Przy każdym poście to może być przesada Testowo dodałem ikonkę do przewinięcia na samą górę, w prawym dolnym rogu. W dniu 4.11.2024 o 09:32, some1 napisał(a): Cześć, jest możliwość, żeby linki do youtube nie zajmowały całej szerokości strony? Na pclab był chyba określony maksymalny rozmiar, jaki może zajmować okienko z filmem, więc wideo nie rozjeżdżało tak forum w trybie pełnoekranowym, jak np. Dałem na 90% szerokości. Czy taki efekt jest wystarczający?
some1 40 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada 28 minut temu, tomcug napisał(a): Dałem na 90% szerokości. Czy taki efekt jest wystarczający? Hmm, liczyłem że górny limit da się ustawić w pikselach. Obrazki wstawiane na forum są chyba automatycznie zmniejszane do 1250 px jeśli ten rozmiar przekraczają, np tutaj: https://forum.ithardware.pl/topic/8052-migracja-pclab-na-ith-sugestie-zmian-na-forum/?do=findComment&comment=36898 Ale wideo rozciąga się na całą szerokość okna przeglądarki.
tomcug 358 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Na pewno da się tak zrobić, ale będę musiał jeszcze podłubać w stylach, żeby się to dobrze skalowało (łącznie z wysokością). 14 minut temu, some1 napisał(a): Hmm, liczyłem że górny limit da się ustawić w pikselach. Teraz ok? Ustawione jak dla obrazków.
tomcug 358 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada I git, na dzisiaj chyba spokój, znowu udało się pchnąć wózek do przodu 1
Pawelek6 34 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada (edytowane) @tomcug zaje***cie! W końcu nie trzeba przewijać, tylko klik, jakie to było i jest wygodne. Ty sobie lepiej zacznij liczyć od każdego usera za tą robotę Edytowane 11 Listopada przez Pawelek6 2
tomcug 358 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada W dniu 10.11.2024 o 13:00, Paw79 napisał(a): Druga sprawa: na większości forów kliknięcie banera portalu na samej górze powoduje przekierowanie na główną stronę portalu i jest to dość naturalne. Natomiast tutaj kliknięcie na baner ITHardware powoduje przekierowanie na stronę główną forum. Nie jest to jakiś wielki problem, bo poniżej widnieje link "ITHardware Portal", ale myślę że większość jest jednak przyzwyczajona do pierwszego rozwiązania (kliknięcie w baner = przekierowanie na stronę główną portalu). I jeszcze jedna drobnostka, zrobione. 1
Kelam 700 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada @tomcugTo teraz by można wywalić ith portal kawałek niżej. Inaczej po co dwie opcje nawigacyjne na portal obok siebie . I jeśli jest to możliwe - zwiększyłbym trochę "Forum" na jeszcze niższej belce - obok regulaminu. Jakby ktoś chciał łatwiej wbić na główną forum, skoro główne logo teraz przekierowuje na portal.
RyszardGTS 368 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada 15 minut temu, tomcug napisał(a): I jeszcze jedna drobnostka, zrobione. Normalnie wyrabiasz 500% normy Co wy tam się bijecie o "złoty serwer administratora" czy co? 1
Kelam 700 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Albo inaczej - wywalić ith portal i tam dać duże Forum. Można rozważyć obie opcje.
Pan Mateoo 89 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada imo kelam ma racje 1 i 2 a to samo robią mozna yb teraz dodać przycisk HOME gdzieś by moc normalnie wrocic do forum.ith z wątkow bo nie kazdy bedzie klikac "przegladaj"
stefan999 29 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada @tomcug Gdy Pclab jeszcze istniał, na forum był bloczek z artykułami i aktualnościami z portalu. To było na starym stylu. Da się coś takiego zrobić na tym forum w trybie mobilnym?
Wodzu 17 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada W dniu 3.11.2024 o 19:43, Wodzu napisał(a): Być może już ktoś o tym pisał - tu nie znalazłem a na Labie była kategoria "Hi-fi, RTV, AGD" do pisania o wszelkim "niekomputerowym" sprzęcie. Nieśmiało się przypomnę z moją propozycją.
tomcug 358 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada @stefan999 Widziałem tę propozycję wcześniej i jest to już zrobione, tylko zapomniałem o tym napisać. Sekcja nazywa się "Najnowsze na portalu" i jest widoczna także w wersji mobilnej forum, tyle że razem z innymi widżetami na dole, a nie po prawej jak na PC, ale to już kwestia dostępnego miejsca w orientacji pionowej i tego, w jakiej kolejności w takim widoku IPB układa sobie poszczególne rzeczy. 1 minutę temu, Wodzu napisał(a): Nieśmiało się przypomnę z moją propozycją. Dodane w Off-topicu. 10 godzin temu, Kelam napisał(a): @tomcugTo teraz by można wywalić ith portal kawałek niżej. Inaczej po co dwie opcje nawigacyjne na portal obok siebie . I jeśli jest to możliwe - zwiększyłbym trochę "Forum" na jeszcze niższej belce - obok regulaminu. Jakby ktoś chciał łatwiej wbić na główną forum, skoro główne logo teraz przekierowuje na portal. W sumie zastanawiam się, czy to na pewno był dobry pomysł, z uwagi na wersję mobilną strony. Teraz nie da się tak prosto wrócić na główną i trzeba najczęściej kilku kliknięć... 1 1
hwdp43 109 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Nom na telefonie teraz slabo troche z tym . Trzeba sie cofac do glownej moze jakis dodatkowy przycisk ?
tomcug 358 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Na razie zrobiłem jak wcześniej, trzeba będzie jeszcze przemyśleć tę kwestię. 1
Isharoth 158 Opublikowano 12 Listopada Autor Opublikowano 12 Listopada Wybacz @Kelam, ale przypomnę się @tomcug Zrobimy tą ankietę co do kolorków cytatów i rang przy profilu itp.? Zobaczylibyśmy ile osób lubi bordo 1
tomcug 358 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Zrobimy, ale nie jest to taki ultra priorytet, żebym się bardzo spieszył z tą ankietą. 1
Pawelek6 34 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 6 minut temu, Isharoth napisał(a): Zrobimy tą ankietę co do kolorków cytatów i rang przy profilu itp.? Zobaczylibyśmy ile osób lubi bordo Ani się waż dotykać tego kolorku! A serio to... zimne niebieskie światło jest bardziej szkodliwe dla oczu. Nawet nauka jest na waszą niekorzyść świecenia niebieskim po gałach. 1
Rekomendowane odpowiedzi