Kakarotto 727 Opublikowano 10 Czerwca Autor Opublikowano 10 Czerwca (edytowane) Doom: The Dark Age. Edit: Ostatki. Edytowane 11 Czerwca przez Kakarotto 6 1
bbandi 452 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca (edytowane) Outcast A New Beginning Edytowane 12 Czerwca przez bbandi 6
Kakarotto 727 Opublikowano 13 Czerwca Autor Opublikowano 13 Czerwca The Last of Us Part II Remastered. 3
Phoenix. 4 713 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Ty robisz foty w trybie HDR ?? Bo wygladaja jak Tutaj 1 1
Kakarotto 727 Opublikowano 13 Czerwca Autor Opublikowano 13 Czerwca (edytowane) 12 minut temu, Phoenix. napisał(a): Ty robisz foty w trybie HDR ?? Bo wygladaja jak Tutaj Z HDR są za ciemne, a jakiś screeny trzeba robić. Powyższe są na próbę i dlatego są jakie są. Jak masz jakiś rady, to pisz. Jakiś złoty środek chyba istnieje w tej kwestii. O kupie już się zaczytałem w temacie o antywirusach. Z samym HDR są screeny z Dooma kilka postów wyżej. W spoilerze są screeny z HDR. Spoiler Powyższe dwa z Abby są w HDR. Edytowane 13 Czerwca przez Kakarotto
Phoenix. 4 713 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Niestety jedyna rada to foty w SDR Chcoiaz mi w HDR nie wychodzily za ciemne i tez nie za jasne ale to nie bylo to do konca 1
Kakarotto 727 Opublikowano 13 Czerwca Autor Opublikowano 13 Czerwca U mnie większość za ciemna. Wyłączanie HDR do screenów to tak nie bardzo. Coś będzie trzeba pokombinować.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Teraz, JeanPepin napisał(a): The Alters, klimacik jest Daj znać po paru godzinach jakie wrażenia. 1
lukadd 2 907 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Ciemna wychodzi jak jest zrzut z windy, robi wtedy dwa screeny, jeden .jxr dla HDR, a drugi .png konwersja HDRu na SDR z windy i to ma zwaloną gamme. Aby screen wyszedł i poprawnie się wyświetlał w necie, który jest oparty o SDR to tak jak Phoenix napisał, nie ma wyjścia trzeba grać w SDR i wtedy robić screeny. 2
SebastianFM 344 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca 46 minut temu, Kakarotto napisał(a): U mnie większość za ciemna. Wyłączanie HDR do screenów to tak nie bardzo. Coś będzie trzeba pokombinować. A jak ty sobie to inaczej wyobrażasz? Gra sama najlepiej przekształci HDR do SDR.
Kakarotto 727 Opublikowano 13 Czerwca Autor Opublikowano 13 Czerwca (edytowane) 18 minut temu, SebastianFM napisał(a): A jak ty sobie to inaczej wyobrażasz? Gra sama najlepiej przekształci HDR do SDR. Jak? Robiąc screeny w SDR albo nie robiąc wcale. Ewentualnie wrzucać te jaśniejsze z HDR. Edytowane 13 Czerwca przez Kakarotto
PaVLo 917 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Odświeżam sobie The Last of Us Part 1 (PC). Kilka lat temu ograne na PS4, ale gram i praktycznie nic nie pamiętam, więc czuje się jakbym grał pierwszy raz 6 1
Kakarotto 727 Opublikowano 15 Czerwca Autor Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) The Last of Us Part II Remastered. Edytowane 15 Czerwca przez Kakarotto 1 1
Kakarotto 727 Opublikowano 15 Czerwca Autor Opublikowano 15 Czerwca 32 minuty temu, SebastianFM napisał(a): @Kakarotto, i znowu 💩. Jak coś Ci nie pasi to nie komentuj i tyle.
Kakarotto 727 Opublikowano 15 Czerwca Autor Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) Zamiast pisać, że to lepiej nie pisać nic. Wyżej dałem screeny z Dooma w HDR i nikt o kupie nie pisał. TLOU2 wygląda lepiej w HDR niż Doom, ale screeny gorsze wychodzą. Spoko, żeby nie drażnić krytyków usuwam screeny HDR i wrzucam SDR. Edytowane 15 Czerwca przez Kakarotto 1
SebastianFM 344 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca @Kakarotto, a jednak lepiej, że napisałem o tym, bo przynajmniej poprawiłeś. Gdyby te twoje zrzuty mi się po prostu nie podobały to bym nic nie pisał ale one były totalnie skopane, m. in. miały nieprawidłową jasność i Gamma, wyglądały naprawdę okropnie.
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca Czyli... (?) sam się zorientowałeś, że nie wrzuca się screenów HDR, jeżeli się ich nie ogląda w HDR. Brawo. Dziękujemy. 1
Kakarotto 727 Opublikowano 15 Czerwca Autor Opublikowano 15 Czerwca @SebastianFMDoom w HDR wygląda nie najgorzej w SDR. Sama gra ma HDR skopany (z tego co czytałem) i czyli stąd wychodzą te różnice? W TLOU2 mam przykładowo bardzo intensywny czerwony/pomarańczowy/brązowy (ciężko określić) kolor na twarzach postaci (Ellie wygląda ). Opcje HDR w grze są bardzo okrojone, jedynie zwiększanie jasności coś tam pomaga na te twarze, ale robi się trochę za jasno ogólnie. Za dużo w życiu się nasłuchałem tych argumentów "". To jest kupa, bo tak. Ty przynajmniej później napisałeś, w czym jest problem. 12 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Czyli... (?) sam się zorientowałeś, że nie wrzuca się screenów HDR, jeżeli się ich nie ogląda w HDR. Brawo. Dziękujemy. Zawsze można screeny w HDR pomijać będąc w SDR albo włączać HDR, gdy ma się taką możliwość. Widocznie trzeba założyć temat "screeny tylko HDR" i wtedy...
Ryszawy 401 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Z tym HDR to sporo zależy od implementacji w grze. Tam gdzie to jest zrobione nieźle, na przykład w "Horizon Forbidden West", konwersja do SDR przy zapisywaniu screenów (wbudowany Photomode) była idealna. W CP2077 właściwie nie robię screenów, bo nie dość, że Photomode z PT to jakaś masakra, pół minuty na zapisanie obrazka, to potem ręczna konwersji screenów z formatu HDR do SDR i poprawianie gammy. A jak robię screen z ReShade, bo używam RenoDX, to z włączonym FG wychodzi z tego jakieś rozmyte guano.
Roman_PCMR 866 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca 21 godzin temu, bbandi napisał(a): Stary silnik, stara gra a jak sie trzyma
Rekomendowane odpowiedzi