Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witamy w Himalajach. 😎

Spoiler

Trochę rozczarowany jestem tym, że żadna misja nie poprowadziła nas do środka którejś z wielkich piramid. Co najwyżej w jej podziemia. Oczywiście nie ma tam zbyt wielu pomieszczeń, ale jednak po cichu na to liczyłem.

Niezmiennie jestem oczarowany tą produkcją, tym bardziej że nie była przeze mnie oczekiwana. Tytuł który się przewijał gdzieś w tle, wyrasta na jeden z lepszych w ostatnich latach. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Do znudzenia będę się powtarzał.
Top topów przygodówek dla mnie realizacyjnie i prywatnie GOTY.
Nie sądziłem, że królową przygodówek (Larę), ktoś wyrzuci z siodła, niż ona sama to zrobi, i to tak nieoczekiwanie.

Pierwsza osoba - w punkt. Graficznie sztos. Zagranie na nostalgii - choć i bez niej byłby to czadowy tytuł - idealnie. Ta cała muza, dęciaki, oboje... poezja.
Do tego immersja. Absolutny odjazd. NAPRAWDĘ się jest w tych rewelacyjnie zaprojektowanych miejscach.
9,8 / 10.

Co do poprawy?
Są miejscówki, że nie wiedzieć dlaczego, cut sceny z masła spadają na 40-45 fps. Zaburza to odbiór. 

Do tego jest cała masa "filmowych" ujęć, najazdów kamery, zbliżeń, itp. i czasami brakuje mi odrobiny detalu w teksturze w tych ujęciach.
Ale obie te kwestie, to myślę, jakiś pacz ogarnie. I będzie ode mnie 10/10. 

Na ten moment 41h, 55% (ale końcówka fabuły czuję).
R E W E L A C J A!

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Jestem już po Himalajach i dotarłem do Szanghaju. Kapitalnie zrealizowane przerywniki na tym statku. Czuć tam w tym śniegu ducha Uncharted! Czarny koń tego roku bez dwóch zdań i w swoim gatunku od lat nie było już tak widowiskowej przygody!

obraz_2024-12-25_140013461.png

Opublikowano (edytowane)

Shanghai świetnie zrobili i jest tam co najmniej jedna lokacja, do której można wrócić po zdobyciu pewnego przedmiotu

2PYwI0D.jpg

ExTlXwl.jpg

Ale powrót do klimatów z początku gry, zabił mi mojego RTXa :E ... momentami 35fps :wariat:

4NRig0a.jpg

Edytowane przez PaVLo
  • Like 1
Opublikowano

A czy ktoś mi powie, dlaczego jak włączę generowanie kl. dlss, nie mogę włączyć synchronizacji pionowej? W innych grach chyba mogłem. Proszę o łaskawość, to mój pierwszy kąkutr.

4070s, 5700x3d

Opublikowano

Taka jest różnica, że Gsync sam w sobie marginalnie podnosi input lag, a Vsync z FG to już masz lag w setkach ms.

FG bez żadnej synchronizacja to tearing, brak płynności + większy input lag nawet pomimo dużo większej liczby klatek nie odczujesz żadnej poprawy płynności.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Powiem szczerze, że nigdy jakiś opoznien nie czułem w związku z FG. Mam g-sync ale tez nad tym jakoś bardziej się nie zastanawiałem.  

Dotarłem na bagna... Czuję, że powoli kończy się ta przygoda.

TheGreatCircle 25.12.2024 21_25_27.png

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
Opublikowano

"Liżę ściany" i natrafiam na ciekawe rzeczy, między innymi buta bez tekstur :E

RJZjNsT.jpg

Czy na przykład dziura w podłodze do ... nieba? :E

NYoZq58.jpg

Ale to wszystko niknie przy klimacie tej gry :glodny:

uAwzDrs.jpg

Opublikowano

Właśnie ukończyłem Egipt, pokonałem tego czuba pod piramidą, musiałem szukać rozwiązania bo zużyłem na niego 3 drągi i myślałem że trzeba coś innego zrobić ale nie ... trzeba go bić nadal nieskończoną ilość razy, potem odkryłem że mam zepsuty pistolet ale mogę naprawić i po paru strzałach padł. W sumie to broni do tego momentu nie użyłem wcale.