Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pokazie Wiedźmina 4 na Unreal Engine tych dwóch panów od dodatku mówiła, że ten pokaz miał w ciągu kilku dni pojawić się też polskimi głosami i do dzisiaj cały czas go nie ma, jeżeli nie będzie go teraz na Pyrkonie to te bajki o dodatku spuściłbym w kiblu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 2.06.2025 o 14:06, JeRRyF3D napisał(a):

Mod był tym, co skłoniło mnie do "wyłapania" tego, albo do podjęcia prób "szukania" babola.

Miałem już prawie dolizanego configa i mocno dociśniętego pod korek (4K, RT, full modów = i dawało to ok. 75-80 fps w DX12), czyli całkiem zjadliwy próg bólu.
I zauważyłem, że przy ostrych siekankach, młynkach, wilkach, itp. i z tym "tryskaniem" juchy... pomimo 80 fps, pomimo fr 7ms wrażenie płynności jest jakieś z dupy.
Przełączam na dx11 (wiadomo bez rt i ok. 130-140 fps) i jest M A S Ł O ! wracam do dx12... wyłączam RT (!), doskakuję do 100-110 fps i... dalej "wizualne" odczucie jest dużo gorsze. ;(
Fps 100, fr 7ms, niby wszystko OK na OSD, ale... coś nie bangla. Wbijam dx11 i MASŁO.

Już nawet skasowałem mody, co do sztuki i odpalałem golasy DX11 vs DX12.
DX11 miód, DX12 znacznie gorsze "w odczuciu" pomimo 80 fps na budziku.

ogarnął kolega problem?

Opublikowano
11 godzin temu, leven napisał(a):

Mam prośbę i i zarazem problem. Gdy pykam w W3 to automatycznie zaczyna się tremowanie na dysk systemowy. W końcu dysk zostaje zapełniony pod korek. Jak wyłączyć tę opcje w grze ?

Nie ma takiej opcji. W systemie weź ogranicz pamięć wirtualna bo pewnie masz ustawione na kontrolowane przez system. Chociaż dziwne, że zapycha ci cały dysk.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, leven napisał(a):

Mam prośbę i i zarazem problem. Gdy pykam w W3 to automatycznie zaczyna się tremowanie na dysk systemowy. W końcu dysk zostaje zapełniony pod korek. Jak wyłączyć tę opcje w grze ?

Pierwsze słyszę o takiej akcji w W3.
To chyba nie sprawa gry, jako takiej, tylko ustawień systemowych.
Coś masz IMO pokiszone w zarządzaniu ramem i dyskami.

3 godziny temu, samsung70 napisał(a):

ogarnął kolega problem?

Kurcze, póki co nie, ale przyznam, że od tego czasu nie wiedźminowałem.
Niewykluczone, że to taki już urok DX12 (vs DX11). :(

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
4 minuty temu, leven napisał(a):

Wczoraj pograłem może z pół godziny i tyle wsiąkło z powodu stremowania W3

1.jpg

Spróbuj usunac caly folder witcher3 z folderu Streamline i zobacz. Zgodnie z info ze strony 

Opublikowano

Za każdym razem, jak pykam, to muszę usunąć cały folder stream wiedźmina, a ten dziad znowu się odradza :E

Nie rozumiem tego, bo nic nie kombinowałem. Gram tyle lat i nie było nigdy żadnego strimingu. A teraz mam 5060ti i mogę grać w 1440p z suwakami na prawo z włączonym RT i jest cacy z DLSS równowaga. Za to jakiś stiming się pojawił. Może to z powodu zmiany platformy z socket 1151 na 1700 ?  System cały czas W11 z aktualizacjami bez żadnych modów itp. Czyste ISO od MS.

Nie wiem, gdzie szukać powodu uruchamiania strimingu, gdy gram. Klawisze przypisane do gry zawsze te same co od lat. Może to robi sterownik grafiki ? 

Opublikowano (edytowane)

To na 100% będzie robił soft od grafiki :) 

@leven

spróbuj tego 

"

Here's a more detailed breakdown:

1. Disable NVIDIA Streamer Service:

Open the Services manager by searching for "services.msc" in the Windows search bar and pressing Enter.

Locate "NVIDIA Streamer Service" in the list.

Double-click the service, and click "Stop" to stop the service.

Change the "Startup type" to "Disabled" and click "Apply".

You might be prompted that stopping this service will also stop the NVIDIA Streamer Network Service. Click "Yes" if prompted. 

2. Disable GeForce Experience Share (Optional):

Open GeForce Experience.

Go to Settings > GENERAL.

Toggle the SHARE switch to the OFF position to disable the in-game overlay. 

. "

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano

Może steam, może sterownik, w steamie ta opcja jest domyślnie wyłączona lub ptaszek jest przy "nagrywaniu ręcznym"  także jak nic na steamie z nagrywaniem nie kombinował to bym go raczej odrzucił, ale zerknąć zawsze można :) 

Opublikowano
10 godzin temu, leven napisał(a):

Jednak znowu pojawił się folder Nvidia w Apdata. Skoro to folder nvidii, to musi być wywołany sterownikiem. Hmmm.  Wymuszony striming.  Jakieś opcje od strony rejestru ?

To nie ma nic wspólnego ze streaming'iem!

Streamline to biblioteka stworzona przez NVIDIA do tego, żeby twórcom gier było łatwiej implementować DLSS i FG.

U mnie też raz ten sam katalog zajmował dużo miejsca na dysku, ale tylko wtedy jak coś testowałem i gra się często zawieszała. Tylko wtedy.

Czy ty korzystasz z najnowszych sterowników do karty graficznej?

Opublikowano (edytowane)

Sebek, doskonale to zinterpretowałeś. 

Tak, gra po jej wyłączeniu pokazuje błąd (często)  ale nie wziąłem tego pod uwagę, że to właśnie ten komunikat może generować striming :wariat:

Teraz pyknąłem, zakończyłem grę i nie widzę wpisu w tym katalogu (gra po jej zakończeniu nie pokazała błędu) Przypatrzę się wpisom w tym katalogu, gdy pojawi się komunikat "problem" po zakończeniu gry.

Tylko co ma problem po wyłączeniu gry do strimingu, który tworzy katalog Nvidia w Appdata i rośnie do momentu zapełnienia całego dysku systemowego ? 

Co jest ?

To fotka z dzisiaj, pyknąłem i nie ma daty dzisiejszej, jest wpis z wczoraj, gdy zamknięcie gry wygenerował błąd gry.

3.jpg

Sterownik: 1.jpg

Edytowane przez leven
Opublikowano
Godzinę temu, leven napisał(a):

Tak, gra po jej wyłączeniu pokazuje błąd (często)  ale nie wziąłem tego pod uwagę, że to właśnie ten komunikat może generować striming :wariat:

To nie jest normalnie zachowanie, coś jest nadal nie tak.