Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To też może być kwestia różnic pory dnia, bagna zawsze fajniej wyglądały przy zachodzie słońca

@ Te sceny też tak niefortunnie dobrane, bo ta mgła po lewej nie oznaczałaby mglaka w okolicy a po prawej pokazana jest tylko walka z utopcami? Nie wiem szczerze, ale sporo osób nadal twierdzi że wersja z dema E3 2014 nadal clearuje wszystko co zostało do tej pory pokazane :E

Edytowane przez Marvf
  • Like 1
Opublikowano

Brak odbić efektów cząsteczkowych w wodzie to na pewno nie kwestia pory dnia. To najprawdopodobniej bug. Ktoś w CDPR jest ślepy.

Z drugiej strony jeśli ktoś myśli że ta nowa wersja to będzie fest bez problemów to chyba się urodził wczoraj :E

Podejrzewam, że o ilości problemów, jakie ta wersja wprowadzi do gry, będą pisać miesiącami.

Opublikowano

Ogólnie same płomienie w tym remasterze bardziej mi się podobają, ale faktycznie wygląda trochę tak jakby Geralt strzelał z dłoni miotaczem ognia. Obawiam się, że brak efektów cząsteczkowych na wodzie to świadoma zagrywka "optymalizacyjna" żeby nie zabić wydajności. Ciekawe czy mgły na bagnach nie spotkał ten sam los, chociaż pora dnia też chyba jest inna, więc może jeszcze za wcześnie na mgłę :E 

Opublikowano
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Zara mody wyjdą i wszystko przywrócą :hihot:

Zapowiedź remastera-> cieszysz się, że zagrasz jeszcze raz-> premiera remastera-> instalacja modów, aby przywrócić grze wygląd sprzed remastera-> grasz jeszcze raz.

Ale to miała być wersja ostateczna już poprawiona i po poprawkach ;D

• Haha 1
Opublikowano

Jeszcze kilka dni i każdy sobie porówna na własne oczy :) A porównań w necie też będzie od groma. 

Ja sobie zainstaluje remaster na wersji steam, a poprzednią wersję zmodowaną będe trzymał bezpiecznie na GOG-u (w razie czego) :) Chociaż pewnie do remastera najważniejsze mody na nexusie i tak dostaną aktualizację, albo wyjdą nowe. 

Opublikowano
2 godziny temu, tommiyacht napisał(a):

pewnie poczekam kilka dni z odpaleniem, co by nexus sie przemielił z najważniejszymi modami. Mam nadzieje ze posłuchają głosów ludzi i zrobią remastera jako osobna pozycje. 

Ja czekam na moda Brothers in Arms ultimate edition i wtedy ogram sobie ponownie