W zasadzie masz rację. Tyle że większość benchmark'ów testuje sprzęt na defie w grach tak jak wychodzą - vanilla edition 😀
Co jest absolutnie słuszne i tak powinno być. No ale ja odkąd pamiętam, pewnie od czasów Medieval total war 😀 wszędzie gdzie mogę wrzucam mody, więc bardzo dużo czasu spędzam w tytułach mocno pomodowanych.
I tutaj zauważyłem że amd - nie mówię że każde btw, ale 9800x3d jakby bardziej dropi szczególnie w scenariuszu gdzie jest podbite LOD (level of detail) szczególnie w połączeniu z texturami hi-res (4k).
Na 14900k jest po prostu mniej tych spadków i nie są one tak odczuwalne. Może to kwestia rdzeni albo architektury, nie wiem, ale po prostu na amd czasem jest po prostu mniej płynnie w takich scenariuszach.
No ale to są moje fanaberie oczywiście, większość ludzi nie katuje się takimi utrudnieniami tylko odpala gierkę i pyka 😀 ale postanowiłem napisać żeby była jasność o co mi chodzi i gdzie ja widzę pewne różnice 👍
King Piccolo był silniejszy przez połowę DB, Piccolo był silniejszy od Goku, od momentu wyklucia z jaja do Raditza w DBZ. Czyli sporo czasu. Dodatkowo na Namek Piccolo był silniejszy po fuzji niż Goku przed Zenkai Boostem
Piccolo - 1-1.2 mln, Goku - 250k. SSJ to multiplayer 50x. Później Piccolo znowu był silniejszy przy Android Saga przed wejściem do chamber of time Goku
Rekomendowane odpowiedzi