Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kontynuując wątek mojego grania w Silent Hill 2, nie dawno ubiłem bossa w szpitalu, mam jeszcze coś do otwarcia, i chyba zwiedzenia ale ogólnie zbliżam się do końca wątku z narwanymi pielęgniarkami, które łaziły za mną nie dając mi spokoju. 

Zaraz odpalam na chwilę przed spaniem. Gram na normalu zagadki wydają się być banalne, np ta z zegarem to gra mi sama zaklepała gdzie ma być wskazówka, w oryginale pamiętam jak się męczyłem ustawić. Nie pamiętam czy na mapie nasza postać zapisywała wszelkie odgadnięte kody itp. Ogólnie czuję, że jest dużo łatwiej, do tego miałem ammo od groma ale straciłem na bossie i na tych pielęgniarkach, apteczek strzykawek tak samo idzie znaleźć na każdym kroju. Spoko, nie mam zamiaru tego negować jako jakiś błąd. Przejdę to może zakupię Cronosa i zabiorę się za niego. 

Opublikowano

Skończyłem Atomic Heart. Kawał dobrej siekanki z logicznymi zagadkami, ale nie dałem rady skończyć wszystkie DLC, te w cukierkowych klimatach ... co za badziewie :kupa:

Powróciłem do Dying Light: The Beast, aby dokończyć główny wątek.

Opublikowano

Odgrzebuję sie z zaległości...taki był plan, ale kupiłem kilka dni temu "Pillars of Eternity"  z okazji BF Steam, wczoraj drugą część  - również na wyprzedaży BF - wjechała. Jakież to jest piękne. Jako "wyjadacz" Icewind Dale 1 & 2 oraz BG 1 & 2 czuję się o te ponad dwie dekady młodszy :) Nic, tylko grać, doba niestety za krótka.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.10.2025 o 10:48, tgolik napisał(a):

Podziel się opinią, ciekawe będą wrażenia świeżaka.

Dot. CP2077.

Dobra, teraz moge sie podzielic wrazeniami, bo ukonczylem. A ze jestem niedzielnym graczem + pogralem w miedzy czasie w bf6 to zeszlo. 

Sam klimat gry nie nalezy do moich ulubionych - futurystyczny, ciezki, brudny, miejscami trudny do ogarniecia, chipy, wielkie miasto, korpo.. no kompletnie nie moj klimat, pewnie temu tyle trwal zakup, ale gra jest REWELACYJNA. Dobrze prowadzona, nie nudzi, swietny dubbing, to jak postacie sie poruszają, walka itd. nie spotkalem wczesniej tak zrobionej gry, ciesze sie ze ominely mnie bolaczki na premiere, bo obecnie gra jest doszlifowana. 

Ogolnie gra pozostawia takie odczucie jak sama fabula. Niby ma sie juz dosc Night City i chcesz juz gre ukonczyc, ale przychodzi po tym refleksja ze czegos bedzie brakowalo, bo takich gier brakuje. Ogolnie jako fan wiedzmina, CP2077 mnie uspokoil co to 4 czesci. Red zna sie na robocie.

Edytowane przez Voodoo2
  • Like 3
Opublikowano

Immortals Fenyx Rising

Pierwsze wrażenie- o nawet ciekawie się zaczyna,

drugie wrażenie co to za generyczne g...,

po kilku h i którymś podejściu "trzecie wrażenie"- no no interesująca pozycja jak nie ubi!

fenyx3.thumb.png.ac399d727659b9836ffdf2e5af97a7d0.png

pół godziny kminie nad jedną zagadką jak przejść dalej (wydaje się, ze zagadki logiczne to duża część gry). W grze są tylko podstawowe samouczki a nie zrób to i to aby przejść dalej... pozytywnie trudna

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, jankooo napisał(a):

Immortals Fenyx Rising

Pierwsze wrażenie- o nawet ciekawie się zaczyna,

drugie wrażenie co to za generyczne g...,

po kilku h i którymś podejściu "trzecie wrażenie"- no no interesująca pozycja jak nie ubi!

pół godziny kminie nad jedną zagadką jak przejść dalej (wydaje się, ze zagadki logiczne to duża część gry). W grze są tylko podstawowe samouczki a nie zrób to i to aby przejść dalej... pozytywnie trudna

Właśnie ja porzuciłem bo też generyczna mi się wydawała z grafiką jakąś taką młodzieżową.