Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, abudabi napisał(a):

Potrzebuję więcej takich "przeciętnych" gier RPG jak Vampyr, w których fabuła ciągnie gracza do przodu. Może ktoś coś polecić? Oczywiście coś z bardziej półki AA niż AAA.

Na pewno kolejna gra autorów Vampyra, czyli Banishers: Ghosts of New Eden. Zdecydowanie lepsza, choć to dalej typowe AA.

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
Opublikowano

Przeszedłem w tamtym roku i ostatnio sobie trzy części Spider-Man , 2 części Kingdom Come Deliverance , Sillent Hill 2, Robocop, Unharted, Detroit Become Human, dwie części The Last of Us , MindsEye, Ghost of Tsushima. Teraz skończyłem Assassin’s Creed Valhalla podobała mi się chociaż jest długa. Czeka Indiana Jones i Stalker 2 już zacząłem ale przerwałem w tamtym roku.

Opublikowano (edytowane)

Przygoda z RE trwa, po ukończeniu RE 4,  dziś skończyłem biohazard, w sumie wyszło 8 h i 20 min i dobrze, troszkę za wolne tempo miała ta gra dla mnie, być może przez to że odpaliłem ją w sumie dzień po skończeniu RE4. Dobra giera na raz.  Pora na Village. 

BTW kupiłem na loaded wersje gdzie był biohazard+village za 69 zibla. 

Edytowane przez JeanPepin
Opublikowano
3 godziny temu, oldfashioned napisał(a):

Wiec wrocilem do starocia, ktory nadal prezentuje sie pieknie - Batman AK

I pomyśleć że takie studio zrobiło tak piękna trylogię, a skończyło z jakimś Suicide Squad(choć tytuł adekwatny) to jest gorszy zjazd od milionera do melela :) 

Opublikowano
4 godziny temu, oldfashioned napisał(a):

Z reguly sobie sprawdzam co dobrze wyglada, zanim odpale sobie gierki typowo dla relaksu.

Obsługuję natywnie HDR czy auto hdr ? Czy w ogóle nie obsługuje HDR ? Bo chyba też sobie zapodam na swoim Oledzie. :) 

Opublikowano
50 minut temu, Ryszawy napisał(a):

Why not RenoDX? Powinien być szybszy od RTX HDR.

Wiem, ze to jednorazowa zabawa, ale sciagac pliki i podrzucac do kazdej gierki... Starosc po prostu. Jeszcze jakbym to odpalil pare razy, a umnie to wyglada tak ze gre odpale 3-4 razy, przejde i odinstaluje. 
RTX HDR to jest serio plug-and-play i daje 'good enough' visual. 

Opublikowano
29 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Wiem, ze to jednorazowa zabawa, ale sciagac pliki i podrzucac do kazdej gierki... Starosc po prostu. Jeszcze jakbym to odpalil pare razy, a umnie to wyglada tak ze gre odpale 3-4 razy, przejde i odinstaluje. 
RTX HDR to jest serio plug-and-play i daje 'good enough' visual. 

Oglądam i niby RTX HDR wygląda słabo przy tym RenoDX, nie znałem tego wcześniej :)  

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, oldfashioned napisał(a):

Z reguly sobie sprawdzam co dobrze wyglada, zanim odpale sobie gierki typowo dla relaksu.

Jakim programem nagrywają tak płynnie te filmiki, bo chciałem u siebie nagrać troszkę materiału z TLOU 2 i filmik szarpie mi obrazem :( 

Nagrywałem w Action, Bandicam i AF i zawsze jest tak samo.

A obecnie pykam w Borderlandsa 3 :) 

Edytowane przez leven
Opublikowano
7 minut temu, Ryszawy napisał(a):

RenoDx jest spoko, pozwala na ręczną "kalibrację". Nie wszystkie gry mają natywne wsparcie HDR, a dodatkowo często, gęsto jest też tak, że natywny HDR to kupa.

No nie wszystkie , w takim The medium jest skopane na maksa, lepiej grać bez hdr w tej grze. Ale niestety z tego co widzę RenoDX nie ma jeszcze wsparcia dla the medium aby przetestować .

13 minut temu, leven napisał(a):

Jakim programem nagrywają tak płynnie te filmiki, bo chciałem u siebie nagrać troszkę materiału z TLOU 2 i filmik szarpie mi obrazem :( 

Nagrywałem w Action, Bandicam i AF i zawsze jest tak samo.

A obecnie pykam w Borderlandsa 3 :) 

Przecież gościu tu nagrywa kamerą która stoi przed monitorem %-) 

Opublikowano (edytowane)

Wbudowany, czyli nic z tym nie możesz zrobić. Jestem fanem rozwiązań w których można pogrzebać. Ja używam po to żeby wyłączyć ten domyślny colorgrading, którego fanem nie jestem, i używać niestandardowych LUT. Więc u mnie różnicę widać, bo nie może być inaczej, gra po prostu nie ma tego domyślnego "filtru" kolorystycznego, to się chyba "teal and orange" nazywa, ale to nie jest odpowiedź na twoje pytanie :)

Na załączonym obrazku widać, co tam można sobie poustawiać. Jest też narzędzie do analizy sygnału HDR.

13912-1713022307-1041338600.png

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano

W co obecnie gram? To samo co zawsze :) : Omsi 2, ETS2, ATS, AoW4, Fernbus, The Bus . Ostatnio mniej w ciapągi :) I tak już od 6 lat (z wyjątkiem AoW4 oczywiście). Jaka jest wspólna cecha ich wszystkich? Na pozór jakże odmiennych. Żadnej nie da się "przejść" :) 

Opublikowano
13 godzin temu, Hard Reset napisał(a):

Oglądam i niby RTX HDR wygląda słabo przy tym RenoDX, nie znałem tego wcześniej :)  

No tak, tu nie ma sie co spierac.
reno nie dosc za daje mozliwosc wiekszej swodoby, to jeszcze ma mase funkcji na dopieszczenie tego hdr pod siebie. rtx hdr to basic, ale robi 75% roboty w 3 sekundy > alt+f3 > dodaj filtr. ;)