Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ramach noworocznego odgruzowywania kupy wstydu (już taka duża, że nie kupka :P) przeszedłem "The Forgotten City". Pierwotnie mod do Skyrima, po sukcesie został wydany przez tych samych ludzi jako samodzielny tytuł. Bardzo sympatyczna produkcja z pętlą czasu. Porównania jeszcze z Outer Wilds nie mam (na kupie), ale bawiłem się przednio. Teraz Subnautica. Ciekawe doświadczenie, chociaż cały czas niepokój jak w thrillerze. I nie mam pojęcia co robię :P 

Opublikowano (edytowane)

Przeszedłem 2x House of Ashes, żeby tym razem uratować wszystkich, to durna pipa spaliła się białym  fosforem na koniec gry i kicha, uratowane 4 z 5 osób znowu :E kto grał ten wie, trzeci raz nie przechodzę. Po tym na ruszt wjeżdża The Quarry. Coś mnie wzięło na filmowe gierki teraz. Po niej powrót do rozgrzebanego KCD2. Ogólnie HoA bardzo przyjemne z fajnym twistem związanym z "kosmosem". Lubię takie klimaty. Kto wie jakie cuda kryją się pod ziemią w realu, może podobne znaleziska sprzed milionów lat :E

Edytowane przez TmK
Opublikowano
5 godzin temu, TmK napisał(a):

Przeszedłem 2x House of Ashes, żeby tym razem uratować wszystkich, to durna pipa spaliła się białym  fosforem na koniec gry i kicha, uratowane 4 z 5 osób znowu :E kto grał ten wie, trzeci raz nie przechodzę. Po tym na ruszt wjeżdża The Quarry. Coś mnie wzięło na filmowe gierki teraz. Po niej powrót do rozgrzebanego KCD2. Ogólnie HoA bardzo przyjemne z fajnym twistem związanym z "kosmosem". Lubię takie klimaty. Kto wie jakie cuda kryją się pod ziemią w realu, może podobne znaleziska sprzed milionów lat :E

The Quarry jest bardzo fajne, nawiązuje do wielu motywów z horrorów. Są zwroty akcji i ciekawa obsada np.  David Arquette, Lance Henriksen czy Ted Raimi.

Ja teraz gram w Until Dawn (Remake). Ograłem ten tytuł na PS4 ale warto go odświeżyć na PS5.

Z gier filmowych od Supermassive Games moje 3 ulubione to:

1. Until Dawn

2. The Quarry

3. Man of Medan (Antologia Dark Pictures)