Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

O ja. Tego się po tej grze nie spodziewałem.

Cieplak przecież na końcu jedynki spieprzył z naszym mieczem.

Pewnie go będzie można wybebeszyć razem z jego kochasiem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To jest po prostu głupie. Ostatnie miesiące wyraźnie pokazały, co gracze myślą o wciskaniu tego syfu do gier. Praktycznie każda taka gra stała się memem, było wokół nich głośno ale głównie w negatywnym tonie, do tego zaliczały jedną klapę sprzedażową za drugą, zamykano studia, wyrzucano pracowników - Concord, Veilguard, Dustborn, to tylko to pierwsze co przychodzą mi na myśl.

Więc pytam się - po co? Po jaką cholerę wrzucać to w tak bardzo oczekiwaną przez graczy grę, szczególnie że gracze od dłuższego czasu tak bardzo chwalili to właśnie studio, że skupiają się na tym co ważne, a nie na pierdołach. Przecież to jest kompletnie bezsensowny strzał w kolano, na chwilę przed premierą. Absurd wyższego rządu, Vavrze się po prostu odkleiło - a co jest jeszcze gorsze, gdyby nie ten przypadkowy leak, że gdzieś tam u Arabów grę już zbanowano, to byśmy się o tym w ogóle nie dowiedzieli, a szambo by wybiło dopiero po premierze. Nie kumam tego, po prostu nie kumam. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, Element Wojny napisał(a):

To jest po prostu głupie. Ostatnie miesiące wyraźnie pokazały, co gracze myślą o wciskaniu tego syfu do gier. Praktycznie każda taka gra stała się memem, było wokół nich głośno ale głównie w negatywnym tonie, do tego zaliczały jedną klapę sprzedażową za drugą, zamykano studia, wyrzucano pracowników - Concord, Veilguard, Dustborn, to tylko to pierwsze co przychodzą mi na myśl.

Więc pytam się - po co? Po jaką cholerę wrzucać to w tak bardzo oczekiwaną przez graczy grę, szczególnie że gracze od dłuższego czasu tak bardzo chwalili to właśnie studio, że skupiają się na tym co ważne, a nie na pierdołach. Przecież to jest kompletnie bezsensowny strzał w kolano, na chwilę przed premierą. Absurd wyższego rządu, Vavrze się po prostu odkleiło - a co jest jeszcze gorsze, gdyby nie ten przypadkowy leak, że gdzieś tam u Arabów grę już zbanowano, to byśmy się o tym w ogóle nie dowiedzieli, a szambo by wybiło dopiero po premierze. Nie kumam tego, po prostu nie kumam. 

A ja kumam. Jak nie chcą tolerancji grzecznie, to będzie na siłę.

Opublikowano
1 godzinę temu, Vulc napisał(a):

A kiedy było grzecznie? Sprecyzuj. 

Było. Gdzieś tak do wczesnych 2000. I nawet odnosiło zamierzony skutek! Tylko "we are normal" przerodziło się "w loud and proud". Głównie za sprawą jednej starej i jednej nowej literki.

2 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Więc pytam się - po co?

Pytanie jakie będą wybory. Bo jeżeli będzie zgodne z czasami i karanie tego nie będzie się kończyć karaniem nas jako graczy? Powiedzmy, że okej.

Jeśli wjedzie standardowe teraz "Heniu to homofob!", to nie ma o czym mówić.

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Vulc napisał(a):

A kiedy było grzecznie? Sprecyzuj. 

Długi czas mówienie "istniejemy", "chcemy z wami współistnieć w społeczeństwie, chcemy być tak samo traktowani jak wy", albo z pozycji ofiary "dość mamy cierpień spowodowanych pogardą do nas".

Jednak jak ktoś uznał, że to wszystko przesada i niech się dalej ukrywają, albo giną, to dalej szczuł, a szczucie i brak jakiegokolwiek zrozumienia tych którzy wnoszą o normalniejsze traktowanie - przynosi efekt zwiększenia agresji. Wszystko ma swoją przyczynę, a nikt inny tej wojenki nie zaczął tylko większości, a nie mniejszości, bo to nie hetero są uciskani od wieków przez najczęściej totalnie nieszkodliwych homo obrażanych od zniewieściałych (w przeciwieństwie do silnych, dumnych alfa hetero ;) ).

Edytowane przez Keller
Opublikowano

No dobra, pogadali, ponarzekali, wystarczy.

Czekamy na premierę, a wątek o LPG w grach już sobie założyliście na forum, więc proponuję przenosiny jeżeli ktoś chce kontynuować dyskusję tylko na ten temat.

Co do Murzynów których o których w 2015 Vavra nie wiedział, a po przejęciu studia nagle się dowiedział, przykre ale co zrobić.

Opublikowano (edytowane)

Ale wy wiecie że ten tag został masowo dodany przez społeczność a nie przez twórców? :E Jeśli odpowiednia ilość osób doda sobie taki tag dla danej gry, to pojawi się on nawet na stronie głównej. W ten sam sposób ludzie trollowali z tagiem 'Cute' przy Dark Soulsach. Możecie zgłosić taki tag i zostanie on automatycznie usunięty - również po odpowiedniej liczbie zgłoszeń.

Sam jestem przeciwnikiem wokeizmów, ale tutaj ludzie popadają w jakąś paranoję i w dodatku z powodu głupoty szkodzą twórcom przed samą premierą.

Edytowane przez Isharoth
  • Upvote 3
Opublikowano
8 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

O ja. Tego się po tej grze nie spodziewałem.

image.png.3879600ff18d767d33a75ab9caeed462.png

Te tagi są nadawane przez użytkowników - "Popular user-defined tags for this product". To jest jakaś zbiorowa psychoza

Opublikowano

Niestety, czasy w których żyjemy opierają się na dwóch skrajnościach, co widać dobrze w tym temacie.

Jedni i drudzi mają trochę racji, co do postaci pobocznych innej rasy, nie ma się na to wpływu. Kwestia wyboru orientacji? Niech devowie robią dwie linie fabularne, które będą w danej rozgrywce na podstawie wyboru przed zaczęciem gry. Wtedy nie będzie na siłę wpychanie wątku osobom, kóre tego nie chcą i czują niesmak. 

Opublikowano (edytowane)

Kingdom Cum, hehe.

Nie no, nawet jeden z największych internetowych anty-wokerów - Mark Kern aka Grummz, który rozkręcił inbę wokół Avowed - broni gry i twierdzi, potwierdzając to screenami, że gejowski romans to absolutnie poboczny wątek i wymaga sporo starań ze strony gracza, żeby doszło do zbliżenia. UWAGA - spoliery!

https://x.com/Grummz/status/1881085012952695111

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1