Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Rano do pracy musiałem wstać wiec wczoraj za długo nie posiedziałem. Cały dzień tylko o tej chwili myślałem jak wrócę, wezmę browarka i wyruszam na kolejną przygodę! 😅

Wyszedłem z lokacji z tej pierwszej chaty i moment jak z tym tobołkiem na plecach idziemy przez lasy i pola… Jeszcze ta muzyka! 🥹

Boziu jaki tu jest nasz słowiański  klimat to zrywa mi kapcie! Ostatnio takie emocje mialem chyba przy RDR2. 
Coś pięknego i dla takich chwil zostaje się graczem… 

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 2
Opublikowano
5 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a):

No i... jest RT?
Czy to gra pozbawiona RT?
A to robi różnicę "wymagań".

Gra wygląda świetnie więc nawet jak nie ma to i tak robi, robotę podobnie zresztą jak Red Dead Redemption 2

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Godlike napisał(a):

A ten RTX Hdr dziala na Win10? 

Ja na win11 jakieś spektakularnej różnicy nie widzę. To powinno być dodane natywnie bez tego typu „udogodnień”

Dla mnie ma to podobny efekt jak te wszytkie mody „reshade”.

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Ja na win11 jakieś spektakularnej różnicy nie widzę. To powinno być dodane natywnie bez tego typu „udogodnień”

Dla mnie ma to podobny efekt jak te wszytkie mody „reshade”.

U mnie widać różnicę, bez HDR gra wygląda płasko i brzydko, las w nocy jest jak za dnia, włączam HDR i mam zabitą czerń gdzie bez pochodni ciężko coś zobaczyć na pięć metrów przed tobą. Bez HDR gra wygląda biednie, wyprana z kolorów i głębi, nie mówiąc już o wszystkich źródłach światła itp

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, DITMD napisał(a):

U mnie widać różnicę, bez HDR gra wygląda płasko i brzydko, las w nocy jest jak za dnia, włączam HDR i mam zabitą czerń gdzie bez pochodni ciężko coś zobaczyć na pięć metrów przed tobą. Bez HDR gra wygląda biednie, wyprana z kolorów i głębi, nie mówiąc już o wszystkich źródłach światła itp

Można to tylko włączyć przez aplikację Nvidia ?

Próbowałem psa odszukać to mnie wilki zabiły 😅 więc postanowiłem ukraść konia 🤣

Edytowane przez zoomehsak
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, zoomehsak napisał(a):

Można to tylko włączyć przez aplikację Nvidia ?

Musisz najpierw włączyć HDR w Windowsie, a potem w aplikacji Nvidia, plus w grze w zakładce musisz dodać filtr RTX HDR.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem o co niektórym chodzi z tym realizmem. Przecież assety roślinności są dużo lepsze, bardziej zróżnicowane itp. Może faktycznie oświetlenie i głębia ostrości/mgła/bloom coś tutaj psują w odbiorze, ale nie tragizowałbym. Na szczęście to chyba będzie łatwo modami zategować, jeśli ktoś się uprze.

Edytowane przez Zas
Opublikowano

Ja wrzuciłem sobie moda na zbieranie roślin w FPP i to wszystko. Gra praktycznie robi savy przed każdą walką, ważniejszym wydarzeniem, także szybki zapis tak bardzo nie jest mi potrzebny. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DITMD napisał(a):

Gra praktycznie robi savy przed każdą walką, ważniejszym wydarzeniem, także szybki zapis tak bardzo nie jest mi potrzebny. 

Nawet nie chodzi o to czy jest potrzebny… (finalnie możesz wyjść z gry i zapisać)

Od lat mogę zrobić zapis w każdej grze. Tutaj rozumiem zabieg i pewnie są fani takiego imersyjnego rozwiązania. Dla mnie osobiście przerost formy nad treścią. 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Zas napisał(a):

Nie wiem o co niektórym chodzi z tym realizmem. Przecież assety roślinności są dużo lepsze, bardziej zróżnicowane itp. Może faktycznie oświetlenie i głębia ostrości/mgła/bloom coś tutaj psują w odbiorze, ale nie tragizowałbym. Na szczęście to chyba będzie łatwo modami zategować, jeśli ktoś się uprze.

I bardzo dobrze dla ciebie, że cieszysz się grą, bo jest zrobiona na mega poziomie i wszyscy chwalą. Te kwestie, których ja się czepiam, są marginalne i widać, że twórcy wybrali dobrą drogę. Tym razem jestem ze swoimi uwagami w absolutnej mniejszości, mi zabrali immersję, ale reszta bawi się świetnie.  Z mojego punktu widzenia ta gra straciła jaja wizualne, bo ocierała się o realizm, a teraz las wygląda jak makieta. Pamiętam demówkę jedynki z ustawionymi w lesie barierkami. To było prawie 10 lat temu, a wyglądało 10 lat do przodu w stosunku do dzisiejszej wersji. 

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

Druga mapa podobno gorzej, szczególnie na konsolach procek dostaje zadyszki.

Ale też mówili o bugach szczególnie w pobocznych. Ja jeszcze poczekam z zakupem jak więcej będzie wiadomo.

Jak ktoś gra w open world na tosterze to tak jest. Nigdzie nie widziałem, zebynstarsze sprzęty nie dawały rady. 

Gra jest kozak, zbieram sobie zioła do questa na uśpienie byka, dwa psy w lesie się rzuciły na mnie, jednego zabiłem a drugi mnie wykończył :E

Zajebiste jest to, ze nie jesteśmy w końcu zbawca świata, kratosem czy innym spidermanem od Sony typu single hero co wybija po armii. Tylko gość, który mało co znaczy, ale może mieć wpływ na sporo rzeczy. Zaczynam żałować, że nie grałem w jedynke

• Like 1
Opublikowano

Ale się wciągnąłem. Przeszedłem prolog, trochę połaziłem po wioskach i okolicznych terenach i 5 godzin już nabite. Pograłbym jeszcze, ale trzeba jutro do pracy. :( 

Walka mam wrażenie że jest o wiele łatwiejsza, no ale na razie nie miałem zbyt wielu starć.

Zrobiłem ten samouczek kowalstwa i dostałem swoje łóżko i skrzynkę. Zaglądam do niej, a tam jakieś itemy, chyba za preorder, ale postanowiłem że nie będę ich używać, bynajmniej nie teraz, żeby odzwierciedlić doświadczenie trudnych początków. :E 

• Like 2
Opublikowano
15 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Jak ktoś gra w open world na tosterze to tak jest. Nigdzie nie widziałem, zebynstarsze sprzęty nie dawały rady. 

Gra jest kozak, zbieram sobie zioła do questa na uśpienie byka, dwa psy w lesie się rzuciły na mnie, jednego zabiłem a drugi mnie wykończył :E

Zajebiste jest to, ze nie jesteśmy w końcu zbawca świata, kratosem czy innym spidermanem od Sony typu single hero co wybija po armii. Tylko gość, który mało co znaczy, ale może mieć wpływ na sporo rzeczy. Zaczynam żałować, że nie grałem w jedynke

https://www.eneba.com/pl/steam-kingdom-come-deliverance-steam-key-emea wydaj 25zł i nadrabiaj :) Dwójeczkę jeszcze zdążysz ograć :) 

• Like 1
  • Upvote 1