Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Tomek_ITH napisał(a):

Po 46h dotarłem do pierwszego punktu ''drogi bez powrotu'' Po nim chyba czeka druga mapa. Jeszcze kilka questów pobocznych zostało.

Same modele postaci są całkiem niezłe, tylko gorzej z animacjami i mimiką.

To jest połowa gry? Bo jak  tak to fabuła na 20-25h:E

Opublikowano
9 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

Embracer Group

Sprawa z Embracer Group była prosta - ich szaleństwo zakupowe podyktowane było wyłącznie chciwością. Otóż mieli już prawie dogadany deal na 2 miliardy $ z Savvy Games, firmą za którą stały pieniądze z Arabii Saudyjskiej, ale zanim deal dojdzie do skutku chcieli sztucznie napompować wartość firmy, toteż nabrali pożyczek i kupili wszystko co się dało kupić.  Ostatecznie jednak Saudyjczyczy przejrzeli ich plan i się wycofali, więc Embracer został z długami które już trzeba zacząć spłacać i całą masą studiów które trzeba finansować bo ich projekty są na różnym stadium zaawansowania.

Nie żadne spiski, nie żadne DEI, nie żadne wpychanie propagandy - zwykła korporacyjna chciwość.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Brolly napisał(a):

Nie posiadam gierki ale ten film obrazuje jak cryengine masakruje UE 5 który jest zabugowanym badziewiem.

Zgadzam się z komentarzem który jest pod filmem 

Wspaniale ta gra wygląda !!! scena z 6:10 nie do wiary po prostu.

Cryengine > UE5! Detail, scalability, visual fidelity... You name it. Looks crisp and clear thank goodness! Plus, perfectly works fine with modern upscaling software solutions.

Wygląda świetnie 👍

Edytowane przez azgan
  • Like 2
Opublikowano

Z ciekawości, gracie po angielsku czy czesku? Ja włączyłem z ciekawości po czesku, i czułem sie jakbym bez przerwy ogladał kabaret :E Z czasem mi te śmiechy minęły i już zostałem na stałe z czaskim, do angielskiego nie wrócę.

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Tomek1623 napisał(a):

Z ciekawości, gracie po angielsku czy czesku? Ja włączyłem z ciekawości po czesku, i czułem sie jakbym bez przerwy ogladał kabaret :E Z czasem mi te śmiechy minęły i już zostałem na stałe z czaskim, do angielskiego nie wrócę.

Angielski. Po czesku brzmi to jak parodia gry. Nie wiem skąd u wielu podnieta grania w tym języku.

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, mag_zbc napisał(a):

Nie żadne spiski, nie żadne DEI, nie żadne wpychanie propagandy - zwykła korporacyjna chciwość.

Więc wygląda na to że po omacku zarządzali studiami, stąd jakieś liche decyzje od czasu do czasu. Formułkę DEI pewnie skopiowali do siebie, bo wszyscy inni mają :E Eh, czyli Homeworld 3 najpewniej był spartolony przez sprzedaż do take-two. (Edit. Jednak sfinalizowano zakup później, więc mieli tylko kilka tygodni na zepsucie projektu... To już sam nie wiem.)

Z moich domysłów spodziewam się, że właśnie mogliby zatrudnić taką firmę konsultacyjną i wpakować się na minę, bo w końcu nie znają się na rynku, choć równie dobre mogą zostawić projekty w spokoju.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Winter napisał(a):

Angielski. Po czesku brzmi to jak parodia gry. Nie wiem skąd u wielu podnieta grania w tym języku.

- Ne zabijajta mne pane

- To se ne da

:cool:

Edytowane przez Strilok
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Co do dubbingu to po czesku, nie mam dwójki, ale tak grałbym, tak mam ustawioną pierwszą część-będę grać, a że jestem z południa i do Czech mam rzut beretem- mam bliżej do Pragi niż do W-wy, za młodu oglądałem TV CT1 CT2 Nova i mecze czeskiej ligi czy hokej(wtedy nic nie było kodowane), to nie jest dla mnie aż takim problemem, a przy okazji to bardzo fajny język i można się pośmiać. Nie raz jechałem na rowerze do Czech po czeskie piwko, można się na luzie dogadać, nie ma problemu. Pamiętam jak na targ przyjeżdżali Czesi, a teraz często widzę ich w Biedronce/Lidl/Kaufland, jest nawet reklama/baner założenia karty biedronka po czesku, na basen przyjeżdżają, to czasem pogadam.
Nawet poznałem Czechów w pewnym MMO i z nimi grałem.

Gdybym ożenił się z Czeszką, to umarłbym ze śmiechu:E Jsem netoperek.

edit:
Najważniejsze, to omijać mówienie szukam do Czeszki, bo dostanie się w pysk :wariat:

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Pokaż statystyki postaci 😁

Pewnie już ma każdego na dwa hity i gra sama się przechodzi.

Ale w sumie i tak jest ławiej niż w takim Stalkerze 2 jak się tylko fabułę robi.

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, skypan napisał(a):

Kolejna sprawa. Miałem obronę zamku. Totalna żenada. Zero emocji a walka to właściwie klikaj LPM i do przodu. Dodatkowo przy 5 NPC-ach na krzyż ni z gruchy spadek FPS do ok 20. Generalnie lepiej by było jak by ta obrona w całości była jako przerywnik filmowy bo prócz żenady niczego tam nie ma. Te spadki FPS nie mają wpływu na tą ocenę. Po prostu biednie to wygląda.

A właśnie się zastanawiałem czy będzie postęp względem pierwszej części. To już wiem. :E Szkoda, szkoda, bo gier gdzie z perspektywy pierwszej osoby można wziąć udział w oblężeniu zamku, jest jak na lekarstwo. Mam wrażenie, że im silnik tego po prostu nie dźwiga, co zresztą sugerują spadki klatek. Zobaczymy, może jeszcze później coś dobrego się w fabule pojawi na tej płaszczyźnie.

Opublikowano
Godzinę temu, Strilok napisał(a):

- Ne zabijajta mne pane

- To se ne da

:cool:

Wiem na pewno, że po słowacku piersi to kozy, ciekawe czy też po czesku xD

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Vulc napisał(a):

Mam wrażenie, że im silnik tego po prostu nie dźwiga,

Silnik silnikiem ale mechanika walki od jedynki jest słaba. Niby ma być realistyczna a właściwie jest jakaś upierdliwa. Brak w niej finezji choć twórcy twierdzą co innego. Jak się wejdzie w dziennik i zobaczy te "kombosy" to ma się wrażenie, że to coś skomplikowanego a w finale i tak klepie się NPC-tów jak cepem. Lewo, prawo, góra, dół i blok. Nie oczekuję by Henryk robił jakieś fikołki i wślizgi podczas walki bo to nie tego typu gierka. Nie wiem jak to wygląda na padzie ale K+M to nadal walka by precyzyjnie posłać cios. Niby mam już ustawione. Lekko drgnie ręka i cios leci w inne miejsce. Więc by się "nie męczyć" klepie jak cepem i tą prostą techniką jeszcze żadnej walki nie przegrałem.

Edit. 

Test z Kuttenberg-a

Edytowane przez skypan
Opublikowano
1 godzinę temu, Slayer napisał(a):

Gram po angielsku bo w sumie w jedynke tak grałem i nie uważam żeby był sens zmieniać to teraz.

Raczej nie ma sensu inaczej. Czeski jest fajny żeby się pośmiać przy krótkim filmiku na yt, do grania to najlepiej bym widział taki porządny polski dubbing :D ale jak nie ma to eng

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dawidoxx napisał(a):

Pokaż statystyki postaci 😁

Zaraz wrzucę , 52 godziny w grze ,  miałem już 56 ale coś mi cofnęło nie wiem dlaczego 

Spoiler

Niby można wykonać zadanie z kradzieżą kapusty ale na nie mogę tego ogarnąć 

Spoiler

IMG_20250209_124847.jpg

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Czyli jednak CryEngine nadal wykłada się na dużej liczbie NPC? Ale dlaczego tylko w walce? Kutna Hora chyba działa dobrze, a przecież ludzi tam na ulicach sporo... chociaż fakt, pewnie wciąż nie w takim zagęszczeniu.

Czeski faktycznie jest mocno "bekowy", dopóki się człowiek z nim nie osłucha, ale tak czy inaczej nie ma szans, by nie trafić na coś, co brzmi komicznie. Jak zaczynałem słuchać piosenek Nohavicy, to było ciężko :E - teraz reaguję już na czeski nieco inaczej, a nawet trochę polubiłem tę jego miękkość - niestety czasem wciąż mam wrażenie, że słowa nie pasują do kontekstu albo burzą klimat.

Nie wiem, czy podjąłbym się ogrywania takiej produkcji po czesku. :)

• Like 1
Opublikowano

Picie tylko 14? Ja nie wiem co z wami ludzie. :E Do karczmy, a nie z psem się bawić.

Godzinę temu, skypan napisał(a):

Nie oczekuję by Henryk robił jakieś fikołki i wślizgi podczas walki bo to nie tego typu gierka. Nie wiem jak to wygląda na padzie ale K+M to nadal walka by precyzyjnie posłać cios. Niby mam już ustawione. Lekko drgnie ręka i cios leci w inne miejsce.

Tak to wygląda. Mam wrażenie, że myszka jest zbyt czuła i nieprecyzyjnie łapie input kierunku. I tak, już od pierwszej części ten element nieco kulał. Tutaj chciano go ułatwić, bo wydawał się nieco przekombinowany niektórym, ale nadal daleko od ideału.

Opublikowano
13 godzin temu, Linku napisał(a):

O jakie to jest dobre ! Bardzo dobre :)4090 / 4K DLSS 4.0 transformer jakość, wyostrzanie na 0, ustawienia eksperymentalne oraz HDR https://www.nexusmods.com/site/mods/781?tab=description . Wizualnie petarda ! A fabularnie topka. Grałem dziś 3h. I już czuje się jak w domu. Jest progres, czuć moc. Szykuje się gra roku. 

Kupiłem odpaliłem ale ten nvtuner mi nie działą - niby wszsyko jest ok

image.thumb.png.225f8d932e3f707e94061324e5eec6d7.png

Ależ to wygrzewa PROCKA :D

Karta leci pod 75 stopni ...

Wgrałem ten DLSS 4.0  i póki co trzyma 100-140 fps 

• Like 1