Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 3.03.2025 o 21:05, moskil napisał(a):

Odpaliłem dzisiaj zapis z wczoraj, ekran dziwnie mignął włączyło sie intro nowej gry i wszystkie pliki save zostały usunięte. Wczaraj sporo razy zapisywałem zarówno z poziomu potki w ekwipunku jak i przez łózko, a dzisiaj gra nie ogarneła i sie zaorała. Zrobilem lekki research i sie okazało ze problem jest zanany i dosyc powszechny, takze warto recznie zabezpieczyc pliki save.

Wystarczy wejść w ustawienia gry, potem z powrotem do głównego menu i save'y pojawiają znowu.

Miałem ten sam problem po kilku godzinach gry, ale szybko znalazłem rozwiązanie. 

• Like 1
Opublikowano
W dniu 4.03.2025 o 09:55, galakty napisał(a):

Swoją drogą nie zostawiajcie questów na koniec gry. Cofnięcie się na pierwszą mapę i pomaganie cyganom za marne grosze czy pasterzom z wilkami gdzie masz płytową zbroję i 50k hajsu jest komiczne :E 

Poboczne misję są tu wbrew pozorom ciekawe, chociaż wydawałoby się, że często prymitywne :E główny wątek ogólnie jest moim zdaniem świetnie napisany, bo jeśli się nie śledzi nieco uważniej tego tła historycznego to w pierwszych fragmentach (mam tu na myśli mniej więcej okres naszego "pobytu" w zamku Troski) można w sumie zapomnieć kto jest tym złym, fabuła jest bardzo fajnie tu poprowadzona. Dalej się nie wypowiadam, bo dopiero postawiłem nogę na drugiej mapie. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

A ten mod który zarzucił @JeRRyF3D + ten mod https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance2/mods/942 są kompatybilne z RenoDX? Nie widzę aby korzystało z Reshade, ale czy nie ma jakichś graficznych krzaczków w takim połączeniu? Sprawdzał ktoś? 

Edit:

Jednak ten devinity zawiera reshade wiec lipa ale za to ten na oświetlenie dziala z Reno. 

https://www.gry-online.pl/newsroom/wielki-patch-12-do-kingdom-come-deliverance-2-to-34-strony-zmian/ze2cab6

Ciekawe jaka czcionką pisana ta lista :E

Edytowane przez Godlike
  • Like 1
Opublikowano

Siemka  jak już wiecie miałem skalowane savy  przez syna.;) 

Pytanko czy ktos by mi użyczył swojego sayva gdzie prawie wszystkie gesty są z pierwszej mapy zrobione i znajdywałem się w zamku  na pierwszej mapie po weselu juuz. 

Opublikowano (edytowane)

Trochę dzisiaj pograłem i generalnie podoba mi się gierka, ale podczas filmików prerenderowanych często mam nagle drop do 20 fps i strasznie tną co mnie mega irytuje, po paru chwilach wzrost do 40 paru fps i w tych okolicach już się raczej trzyma a podczas samej gry ponad 100, to jakiś błąd tej gry? Wy też tak macie? V-sync lepiej włączyć czy wyłączyć? I ostatnie pytanie da się wyłączyć podczas filmików czarne tło na napisach? Ewentualnie jakiś mod bo mnie to mega wkurza.

Edit:

Wyczytałem ze z tymi fps w przerywnikach to nie blad tylko ta gra tak ma :E

Edit2:

Z czarnym tłem poradziłem sobie za pomocą moda:

https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance2/mods/34?tab=files&file_id=419

Problem ponoć powszechny przy monitorach ultrawide. 

Edytowane przez Godlike
  • Like 1
Opublikowano

Mam podstawkę gry, dziś dokupiłem DLC można do niej jakoś doinstalować czy musze na nowo usuwać grę i wszystko razem instalować na steam. Czy ktoś się spotkał z takim problemem bo nigdzie nie wiedze aktualizuj do DLC

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Czyli jakoś w przyszłym tygodniu wychodzi ten mega wielki patch i update, po którym gra w końcu nabierze rumieńców?

Nie tak szybko, ten patch to tylko dużo fixów.

Rumieńce dopiero przy kolejnym z hardcore mode :D

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Powiem szczerze że za czasów Henryka w modzie był smród i brak higieny.:szatanek: 

Słynne powiedzenia z tamtych czasów to:E

Cytat

Częste mycie skraca życie:zdziwko:

Można powiedzieć że 1403 to rok czystego życia:smiech:

Edytowane przez Czubatka Boża
  • Like 1
Opublikowano

I dlatego jest idealnie wyważona. Możesz po odblokowaniu odpalić z każdego miejsca (poza budynkami) i nie jest natychmiastowa, trwa trochę i po drodze możesz zostać napadniętym czy nawet umrzeć z głodu/krawienia.

Idealnie. Tak to powinno wyglądać.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja mam przegrane 30h i ani razu nie używałem łuku czy kuszy ;)

Łuk kupisz w Troskowice u stoalrza - tak mi  się wydaje.

Ale możesz go też zdobyć za darmo, podczas walki z bandytami. Zwiedzaj mapę a okazja się nadaży.