Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, caleb59 napisał(a):

(...) gier na PC (...) Pierwsze tygodnie po premierze to będzie festiwal bugów, glitchy i Bóg wie czego jeszcze (...)

Ale jak to? Przecież 19 listopada b.r. rozpoczną się około roczne, masowe beta testy konsolowców dla PCMR :E 

5 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

A teraz wwuj ficzerów od NV i AMD będzie bardzo wesoło na PC premierę :D 

amdnfz.thumb.jpg.dd88124be442baa4107ad4a831d43bf1.jpg

• Haha 5
  • Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Na cokolwiek patrzę jeśli chodzi o gry na konsole stacjonarne to mam wrażenie, że to wszystko już było

Bo...to faktycznie już było, kotlet pogania inny generyczny kotlet.

Nieliczne premiery w stylu RDR2/GTA6 to tym bardziej wyjątkowe święta dla graczy.

Opublikowano
17 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Ja osobiście odczuwam takie zmęczenie materiału i brak progressu. Na cokolwiek patrzę jeśli chodzi o gry na konsole stacjonarne to mam wrażenie, że to wszystko już było. Zmienia się historia, poziomy wyglądają inaczej ale jednocześnie zatrzymaliśmy się na etapie PS4. Wyjdzie VI to przez jakiś czas będzie poczucie nowej jakości a potem znów powrót do szarej rzeczywistości.

Teraz bardziej chodzi o wygląd gry grafikę detale i inne niż o samą grę historia może być opowiadana setki razy gracz nawet i tak na to nie zwraca uwagi tylko na grafikę jak to wszystko ładnie wygląda , tak jest za każdym razem tak mi się wydaje zobaczcie teraz jak się ludzie zachwycają nowym Resident Evil nikt nie mówi o fabule tylko każdy jak ona ładnie wygląda .

Opublikowano
W dniu 30.04.2026 o 19:50, Kris194 napisał(a):

maxresdefault.jpg?sqp=-oaymwEmCIAKENAF8q

Ja osobiście odczuwam takie zmęczenie materiału i brak progressu. Na cokolwiek patrzę jeśli chodzi o gry na konsole stacjonarne to mam wrażenie, że to wszystko już było. Zmienia się historia, poziomy wyglądają inaczej ale jednocześnie zatrzymaliśmy się na etapie PS4. Wyjdzie VI to przez jakiś czas będzie poczucie nowej jakości a potem znów powrót do szarej rzeczywistości.

Mam dokładnie to samo, gram w jedną może dwie gry w roku. Nic nie może mnie zaciekawić, zainteresować. Brak innowacyjności, dbałości o detale. 

Opublikowano
W dniu 30.04.2026 o 15:23, AndrzejTrg napisał(a):

Przy RDR2 nie kojarzę już czy grałem premierowo czy nie, ale na i5 haswellu i gtx970 śmigało to dość dobrze bez jakichkolwiek problemów. 

To musiałeś grać w niskiej rozdzielczości i/lub na niskich detalach lub ze spadkami fps poniżej 60, bo ja miałem niedosyt na i5 12400F i RTX 4060Ti 16GB.

Opublikowano
23 minuty temu, Kyle napisał(a):

To musiałeś grać w niskiej rozdzielczości i/lub na niskich detalach lub ze spadkami fps poniżej 60,

Przypominam że kilka lat temu nikt nie patrzył na ilość FPS i to że gra nie działa w 4K tylko na to że w miarę płynnie da się grać beż większych zacięć u mnie GTA IV działało na E8400 , 4GB RAM DDR2 i 1 GB VRAM i jakoś nie narzekałem że nie ma 60 FPS i 4K tylko cieszyłem się że jakoś w miarę płynnie działa i można pograć , tak samo jak pierwszy Crysis nikt nie miał wtedy komputera który by odpalił tą grę na Max detalach a ludzie i tak grali i nikt nie narzekał że nie ma 60FPS ,4K i innych bajerów nawet dziś po tylu latach ta gra nadal wygląda bardzo dobrze .

Opublikowano
Godzinę temu, Kyle napisał(a):

To musiałeś grać w niskiej rozdzielczości i/lub na niskich detalach lub ze spadkami fps poniżej 60, bo ja miałem niedosyt na i5 12400F i RTX 4060Ti 16GB.

1080, tekstury na med, reszta mix low/med/high z HU i te 60 trzymało, po za Saint Denis.

Opublikowano
W dniu 3.05.2026 o 11:55, ChudyXp napisał(a):

Przypominam że kilka lat temu nikt nie patrzył na ilość FPS i to że gra nie działa w 4K tylko na to że w miarę płynnie da się grać beż większych zacięć u mnie GTA IV działało na E8400 , 4GB RAM DDR2 i 1 GB VRAM i jakoś nie narzekałem że nie ma 60 FPS i 4K tylko cieszyłem się że jakoś w miarę płynnie działa i można pograć , tak samo jak pierwszy Crysis nikt nie miał wtedy komputera który by odpalił tą grę na Max detalach a ludzie i tak grali i nikt nie narzekał że nie ma 60FPS ,4K i innych bajerów nawet dziś po tylu latach ta gra nadal wygląda bardzo dobrze .

Za czasów Crysisa a wcześniej Tomb Raiderów na PC grało się w 15-30 klatek. w 480p

Opublikowano
50 minut temu, tgolik napisał(a):

Za czasów Crysisa a wcześniej Tomb Raiderów na PC grało się w 15-30 klatek. w 480p

A kto wtedy patrzył na ilość fps ?? ważne było że działa i jakoś da się grac a nie jak dziś musi być min 60 fps i rozdziałka min 4 K 

51 minut temu, j4z napisał(a):

Przypominam, że kiedyś były inne monitory, inne ceny i inne wymagania, lol.

Co ty gadasz ja już wtedy miałem monitor w FHD i na moimi starym złomku GTA IV działało w FHD

Opublikowano
10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Widać napisać w skrócie i po polsku to dla użytkowników tego forum to za dużo wysiłku jaka tu jest średnia wieku że każdy potrafi tylko wklejać linki !! 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Mnie w tym GTA VI zastanawia jedno. Bo to, że tam żadnej rewolucji w rozgrywce nie będzie to chyba każdy się zgodzi. Co najwyżej przesuną GTA bliżej RDR 2, wiec już nie będzie 100 sztuk broni przy postaci itd. , jednak tak z grubsza każdy się spodziewa powtórki z rozrywki z jakimiś tam usprawnieniami. Tak samo z fabułą.

Mnie interesuje tylko jedno. Co można zrobić technologicznie (nawet w targecie 30 klatek na tej generacji) mając taki budżet, tylu ludzi, inżynierów najróżniejszej maści, tyle czasu co oni. Po prostu co można realnie osiągnąć mając niemal nieograniczone zasoby.

Bo ja jednak spodziewam się GTA jak każdego innego, ale technicznie nawet na tej generacji po prostu spodziewam się, że odpalę i mnie wywali z kapci. 

Edytowane przez MroczneWidmo
Opublikowano
7 godzin temu, ChudyXp napisał(a):

Widać napisać w skrócie i po polsku to dla użytkowników tego forum to za dużo wysiłku jaka tu jest średnia wieku że każdy potrafi tylko wklejać linki !! 

;)

Prezes Take-Two Strauss Zelnick udzielił wywiadu dla serwisu Bloomberg i przedstawił kilka ciekawych faktów na temat GTA VI:

- Gra jest w produkcji już od 8 lat przez zespoły liczące tysiące pracowników,

- Sony ma umowę marketingową z Rockstarem i gracze konsolowi są głównymi konsumentami,

- Oczekiwania przed premierą są ogromne i przerażające,

- Celem Rockstar z GTA 6 jest dostarczenie niezrównanego doświadczenia,

- Zespołom kreatywnym zapewniane są nieograniczone zasoby finansowe, aby zapewnić doskonałość,

- Według Zelnicka Rockstar historycznie skupia się najpierw na konsolach, aby dotrzeć do głównej grupy odbiorców, a później na PC,

- 10 milionów sprzedanych egzemplarzy, co dla większości gier jest wielkim sukcesem, dla tej gry może być uznane za porażkę - analitycy przewidują, że po premierze sprzedaż przekroczy aż 25 milionów egzemplarzy.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

- 10 milionów sprzedanych egzemplarzy, co dla większości gier jest wielkim sukcesem, dla tej gry może być uznane za porażkę - analitycy przewidują, że po premierze sprzedaż przekroczy aż 25 milionów egzemplarzy.

25mln pewnie preordery + 1 dzień sprzedaży. Myślę, że to taka rozsądna liczba patrząc na wyniki GTA 5 pierwszego dnia.. Nie ma oficjalnych danych co do sztuk, ale szacuje się, że gta 5 1. dnia sprzedalo sie w ok 12mln wraz z pre orderami - w 2013r

Edytowane przez Fatality