JayDee016 31 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 19 minut temu, PepePanDziobak napisał(a): Panowie, dlss swaper w cp77 pokazuje mi jaki jest preset załądowany , ale ikonki radia itp przysłaniają mi to co się tam wyświetla . Jest jakiś sposób aby to przesunąć w inny rejon ekranu ? Albo jakiś inny program. Na sztywno jest ustawiony M ale wydawało mi się że widze preset D w pewnym momencie ... 5070, qhd , wszystko w ultra , dlss ustawiony na jakość jak masz odpaloną rekonstrukcje promieni, to automatycznie cofa do 4.0 i nadpisanie nic nie daje, musisz ją wyłączyć
tomcug 2 774 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 28 minut temu, PepePanDziobak napisał(a): Panowie, dlss swaper w cp77 pokazuje mi jaki jest preset załądowany , ale ikonki radia itp przysłaniają mi to co się tam wyświetla . Wyłącz HUD gry.
Zdzichon 71 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Chyba cos źle robię. Zainstalowałem najnowsze sterowniki, opt in do beta funkcji jest, wymusiłem najnowsze w Nvidia App, monitor pokazuje że jest M. W GTA V obojętnie czy ustawię quality czy performance mam tyle samo klatek, w CP77 to samo. Do tego mam wrażenie że nie radzi sobie z paskami,zebrami i robi się straszna mora. Jakieś pomysły?
musichunter1x 1 409 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 6 godzin temu, VRman napisał(a): O kurde. Prawie -15% w lows w pierwszym teście, względem DLSS4 i to nie w czasie liczenia DLSSu ale całości. I nierzadko ponad 10% w innych grach. 5070tka chyba się do tego nowego DLSSu nie nadaje. No ale nie szkodzi. 6070tka na pewno sobie poradzi z nawet lepszym DLSSem więc wszystko super To akurat był test dla wyświetleń, aby nie go inni nie wyprzedzili. Moim zdaniem DLSS 4.5 jest sens testować tylko przy Performance M oraz Ultra Performance L. 4.5 mocniej przetwarza obraz i pewnie nie ma sensu stosować tego powyżej P, bo koszt się nie kalkuluje. Sama Nvidia zaleca do DLSS Q i B preset K.
Phoenix. 5 142 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 1 godzinę temu, PepePanDziobak napisał(a): Panowie, dlss swaper w cp77 pokazuje mi jaki jest preset załądowany , ale ikonki radia itp przysłaniają mi to co się tam wyświetla . Jest jakiś sposób aby to przesunąć w inny rejon ekranu ? Albo jakiś inny program. Na sztywno jest ustawiony M ale wydawało mi się że widze preset D w pewnym momencie ... 5070, qhd , wszystko w ultra , dlss ustawiony na jakość Nie wymusisz presetu swaperem w cyberku bo sie buguje To jest ten przypadek o ktorym pisalem ze sie presetow nie rusza poza sterownikiem i aplikacja nvidia w tej grze.
musichunter1x 1 409 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Nikt nie linkował to wrzucę, 240p nigdy nie wyglądało lepiej Potrzebny jest nowy tryb DLSS UA - Über Alles Edit. Bym zapomniał wspomnieć, 400w przy 240p Edytowane 11 godzin temu przez musichunter1x
Phoenix. 5 142 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 1 godzinę temu, JayDee016 napisał(a): jak masz odpaloną rekonstrukcje promieni, to automatycznie cofa do 4.0 i nadpisanie nic nie daje, musisz ją wyłączyć Nawet jak cofa to powinno mu wbic transformera, a sie nie wbija
RTX4090 359 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Ciekawe ile testów w necie jest gdzie ludzie nie wiedzą że włączenie RR dezaktywuje SR bo załączany jest własny oddzielny Profil (D bądź E) dla RR. Pewnie są filmiki z porównania jakości ale z Włączonym RR 1
Phoenix. 5 142 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Twoim tokiem rozumiowania przy wlaczonym RR nie powinien dzialac preset transformera bo to J/k preset po czym wlaczam transformera w grze+RR i jest transformer. Jest jedno ale, to dziala na oryginalnych plikach gry, jesli zaczne ruszac pliki i presety to faktycznie przelacza sie na profil D/E. tylko pytanie czy to pokazuje tylko preset D/E RR bo przeciez patrzac na to co napisalem wyzej RR nie ma transformera. I teraz pytanie czy preset E/D RR to transformer ?? bo wraz z DLSS 4.5 RR tez dostalo nowe pliki ale bez presetow wyzszych. @SebastianFMmoze Ty znasz odpowiedz czy RR dziala na tym samym presecie co DLSS czy to dziala kazde z osobna ?? A tutaj najnowsze pliki i wylaczone RR. Bez RR cyberek z PT jest niegrywalny ,wszystko migocze itp jak szalone Edytowane 8 godzin temu przez Phoenix.
RTX4090 359 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu w APK NV można wyświetlić sobie info gdzie dostajesz powiadomienie czy model DLL jest podmieniony i jaki ma profil W CP2077 jak masz wyłączony RR to odpala się DLSS i wymuszony profil M czyli wersja 4.5, jak włączysz RR to przełączenie następuje na dll od RR na model D. Model D jest to wersja Transofmer 1. Czyli w grach gdzie jest RR - korzystamy z wersji DLSS 4.0 Zapewne do wiosny się to zmieni i RR też dostanie nowy model.
sideband 2 054 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Pitu pitu możesz wymusić niezależnie RR i nadal nowy model M/L działa
SebastianFM 361 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu RR korzysta z osobnej biblioteki .dll. Czy została ona udostępniona w nowej wersji? Nie.
VRman 2 946 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 5 godzin temu, musichunter1x napisał(a): 4.5 mocniej przetwarza obraz i pewnie nie ma sensu stosować tego powyżej P, bo koszt się nie kalkuluje. Sama Nvidia zaleca do DLSS Q i B preset K. Spoiler Wyjdzie następne GPU bez żadnych zmian w segmencie od rasteru bo NV olała R&D w 2022r. to koszt spadnie, bo możliwości AI wzrosną Powolne gotowanie żaby. Mamy być uzależnieni od DLSSu a wydajność upscallera ma mieć 2/3 słupka wydajności. Wtedy można będzie ludziom pchać GPU o powierzchni 5mm 2 i z 64bit za pierdylion. Raj jaki sobie Jensen wymarzył.
Rekomendowane odpowiedzi