maras2574 1 236 Opublikowano Poniedziałek o 13:35 Opublikowano Poniedziałek o 13:35 14 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): '74 !? Taa 14 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): KOT! Sierściuch 1 1
tomcug 4 076 Opublikowano Poniedziałek o 14:55 Opublikowano Poniedziałek o 14:55 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): Mamy już 4 generacje RTX a spadek wydajności z RT/PT nadal wyraźny Zawsze będzie, fizyki nie oszukasz 1
samsung70 493 Opublikowano Poniedziałek o 15:03 Opublikowano Poniedziałek o 15:03 1 godzinę temu, Ali napisał(a): wyszla jakas nowa wersja NR? 310.8.2 - do pobrania w RHI zainstalowalem tez nowego renoxa z soboty i jakos tak... lekko poprawili jakos obrazu ale znow kosztem wydajnosci - ma ktos podobne odczucia? jeśli mowisz o renodx addon dla reshade, to ta nowa wersja 4.7 niekoneicznie będzie lepsza, ja miałem problemy z 4.7 i musiałem wrzucić 4.55. ale to było w starszych grach, w sumie mam teraz 4.55 w Wampirze, więc może nowa wersja poprawi coś w kwesstii flickeringu i shimmeringu hmmmmmm 1
DżonyBi 2 295 Opublikowano Poniedziałek o 15:57 Opublikowano Poniedziałek o 15:57 (edytowane) Dla mnie DLSS5 to petarda, tylko na dziś brakuje karty, która by to uczciwie pociągnęła. Technologia ta potrzebuje jeszcze troche udoskonalen i sporo optymalizacji, a moze i nowych kat. Jestesmy swiadkami przelomu w grafice, a marudy zawsze beda marudzic. To akurat nigdy sie nie zmieni. Edytowane Poniedziałek o 15:58 przez DżonyBi 4
raul_ole 190 Opublikowano Poniedziałek o 15:59 Opublikowano Poniedziałek o 15:59 Jak to się robi że podwójnie lub potrójnie renderowane? To wygląda niesamowicie...
leven 998 Opublikowano Poniedziałek o 15:59 Opublikowano Poniedziałek o 15:59 (edytowane) DżonyBi To sobie zamontuj drugą RTX 5xxx i na niej obrabiaj DLSS5. Edytowane Poniedziałek o 16:01 przez leven 2
raul_ole 190 Opublikowano Poniedziałek o 16:03 Opublikowano Poniedziałek o 16:03 (edytowane) Dla mnie to game changer, chciałbym mieć dwie 5070 ti teraz ma to sens:D Edytowane Poniedziałek o 16:03 przez raul_ole
DżonyBi 2 295 Opublikowano Poniedziałek o 16:10 Opublikowano Poniedziałek o 16:10 (edytowane) Poczekajmy do konca roku. Edytowane Poniedziałek o 16:10 przez DżonyBi
musichunter1x 1 665 Opublikowano Poniedziałek o 16:15 Opublikowano Poniedziałek o 16:15 (edytowane) Tutaj wali AI slopem na kilometr Od biedy materiały jeszcze mogą być, ale twarz Alyx Edytowane Poniedziałek o 16:15 przez musichunter1x 1
skypan 2 115 Opublikowano Poniedziałek o 16:27 Opublikowano Poniedziałek o 16:27 16 minut temu, DżonyBi napisał(a): Poczekajmy do konca roku. Oni pomylili opis. To jest wykres zysków Nvidii 2
DżonyBi 2 295 Opublikowano Poniedziałek o 16:48 Opublikowano Poniedziałek o 16:48 4 godziny temu, Kadajo napisał(a): Never ending stroy I o to chodzi. Zawsze jest jakis kolejny cel, ale nie oznacza to, ze teraz jest zle. Grafika w grach ma sie lepiek niz kiedykolwiek wczesniej, a bedzie jeszcze lepsza. 1
galakty 5 330 Opublikowano Poniedziałek o 16:53 Opublikowano Poniedziałek o 16:53 37 minut temu, musichunter1x napisał(a): Tutaj wali AI slopem na kilometr Od biedy materiały jeszcze mogą być, ale twarz Alyx Póki co i tak się gryzie z HDR, a ja wolę HDR na OLED niż ten NR
JeRRyF3D 2 308 Opublikowano Poniedziałek o 16:56 Opublikowano Poniedziałek o 16:56 (edytowane) CNN (hot) NEWS: "Nv zaprzestala prac rozowojowych nad NR. @galaktynie był zainteresowany." Edytowane Poniedziałek o 17:24 przez JeRRyF3D 6
Kadajo 10 373 Opublikowano Poniedziałek o 17:01 Opublikowano Poniedziałek o 17:01 Godzinę temu, DżonyBi napisał(a): Dla mnie DLSS5 to petarda, tylko na dziś brakuje karty, która by to uczciwie pociągnęła. To kup drugą już pokazali że działa multi GPU i druga karta solidnie dodaje kopa https://github.com/maohgad-web/Neural-coprocessor Jensen będzie zadowolony Godzinę temu, DżonyBi napisał(a): Jestesmy swiadkami przelomu w grafice, a marudy zawsze beda marudzic. To akurat nigdy sie nie zmieni. JA tu raczej jestem świadkiem piania z zachwytu nad czymś, czego się nie rozumie. Przełomie w grafice, jakim przełomie, ReShade ? Że też w Hollywood nie wpadli na ten pomysł wcześniej, tyle czasu tracą na tworzenie tego CGI a tu trzeba było walnąć ReShade i pora na CS'a 1
DżonyBi 2 295 Opublikowano Poniedziałek o 17:15 Opublikowano Poniedziałek o 17:15 (edytowane) 19 minut temu, Kadajo napisał(a): To kup drugą już pokazali że działa multi GPU i druga karta solidnie dodaje kopa Na dzien dzisiejszy to fajna ciekawostka, okupiona kilkoma dodatkowymi problemami i kompletnie nieoplacalna. Nie jest to tez oficjalne rozwiazanie nvidii. Ja na razie podziekuje. 19 minut temu, Kadajo napisał(a): Przełomie w grafice, jakim przełomie, ReShade ? Edytowane Poniedziałek o 17:21 przez DżonyBi
Kadajo 10 373 Opublikowano Poniedziałek o 17:24 Opublikowano Poniedziałek o 17:24 No tak, bo jak ktoś pisze już co innego, to marudzi. Typowe od tych samych nicków pitolenie 3
musichunter1x 1 665 Opublikowano Poniedziałek o 18:42 Opublikowano Poniedziałek o 18:42 Już dziś posiadając rtx4090 możesz włączyć makijaż dla kobiet i zmarszczki u mężczyżn!
Ryszawy 841 Opublikowano Poniedziałek o 18:46 Opublikowano Poniedziałek o 18:46 (edytowane) Panowie, wyjaśnijmy parę rzeczy. Po pierwsze, czy tego chcecie czy nie chcecie, NR już z nami zostanie, więc czas przywykać. Nvidia już o to zadba. Pierwsze przyjęcie tego wynalazku było fatalne, ale ten "niekontrolowany" wyciek wszystko zmienił. To jest teraz ta "nowa błyszcząca rzecz" od zielonych nad którą aktualnie onanizuje się większość youtuberów, więc klamka zapadła. Czy poprawi to gry? Nie wiem, to zależy. W studiu Bethesda pewnie nie, bo to będzie ta ostatnia opcja, którą musisz włączyć, żeby ich plastikowe gry, jak Starfield, zaczęły wyglądać normalnie. Wyjdzie Todd i powie, że to tak ma być, a że fatalnie chodzi? No cóż, może czas pomyśleć o zmianie sprzętu? No ale mamy zbliżający się wielkimi krokami kryzys w branży, więc może nie wszyscy będą takimi bezczelnymi k....mi. Czy zmienia zamysł artystyczny i to jak twórcy chcieli, żeby te postacie w ich grze wyglądały? Ten problem jest złożony. Są gry w których wygląd postaci jest po prostu stylizowany, jak na przykład w nadchodzącym Exodus. I tutaj może być różnie. Ale większość współczesnych produkcji stawia na fotorealizm. Dlaczego więc postacie w tych grach nie wyglądają fotorealistycznie? Pamiętajcie, o tym, że często, gęsto wynika to po prostu z ograniczeń silnika. W takim CP2077, jeżeli ustawimy wszystko na maxa i włączymy PT, to ludziki dalej wyglądają plastikowo. Czy taki był zamysł twórców? Ich wizja artystyczna? No raczej nie, dołożyli PT już sporo po premierze i wygląd postaci wynika po prostu z ograniczeń tej metody renderingu. Zobaczcie jak się to zmieniło na plus ostatnio, kiedy RR od Nvidii zostało zaktualizowane do wersji 4.5. Czy NR zmienia wygląd postaci? Na filmikach z Tuby to i owszem, bo większość yotuberów to retardy i jak widzą jakiś suwak, to zawsze dojeżdżają nim do końca. A potem jeszcze dokładają pięć passów NR, nie przejmując się syfem jaki to produkuje, plus Fake HDR z ReShade, ważne żeby filmik nabijał wyświetlenia. Tutaj macie screen z CP2077, z wczoraj, czy NR zrobiła kuku Iwińskiemu? Czy to jest teraz Tom Cruise? No raczej nie. NR poprawiło po prostu oświetlenie i teksturę i wygląda bardziej jak "człowiek". Podobny do oryginału? No chyba... A dlaczego? Bo model w grze jest po prostu dobrze zrobiony. W takim Starfield, gdzie większość NPC-ów wygląda jakby byli genetycznie obciążeni, zmiana będzie drastyczniejsza. No ale mamy tam suwaki w tym DLSS 5 i można ten efekt zjechać do zera właściwie, więc nie widzę problemu. Nie wszystkie gry wyglądają dobrze z DLSS 5. W grze Control, nie widzę za dużo plusów ani sensu używania tego. No i tam nie ma FG, więc wydajność z RT fatalna. Edytowane Poniedziałek o 18:50 przez Ryszawy 1
leven 998 Opublikowano Poniedziałek o 19:00 Opublikowano Poniedziałek o 19:00 1 godzinę temu, Kadajo napisał(a): To kup drugą już pokazali że działa multi GPU i druga karta solidnie dodaje kopa https://github.com/maohgad-web/Neural-coprocessor Szkoda, że amper nie wspiera FP8 bo w szufladzie marnuje się 3060ti A tak zawsze te parenaście % by się znalazło.
Kadajo 10 373 Opublikowano Poniedziałek o 19:04 Opublikowano Poniedziałek o 19:04 Zostawię sobie 4070 Ti na wszelki wypadek @Ryszawy Na twoim przykładzie Iwińskiemu jest jeszcze bardziej plastikowy i "błyszczący" To zdjęcia z realu jeszcze to podkreśla.
Ryszawy 841 Opublikowano Poniedziałek o 19:11 Opublikowano Poniedziałek o 19:11 (edytowane) Zdjęcie z realu z toną pudru na twarzy bo to pewnie z jakiegoś wywiadu? Trzeba znaleźć zdjęcie Iwińskiego z knajpy, wtedy podyskutujemy. Zresztą trzeba by porównać z wersją bez NR, ale nie zrobiłem screena ;( Edytowane Poniedziałek o 19:13 przez Ryszawy
Kadajo 10 373 Opublikowano Poniedziałek o 19:15 Opublikowano Poniedziałek o 19:15 @Ryszawy Jestem fotografem i uwierz mi, tak nie wygląda człowiek normalnie. Ja wiem że to gra itd. i że to fajnie wygląda na tych SS ale na Boga ...
Ryszawy 841 Opublikowano Poniedziałek o 19:22 Opublikowano Poniedziałek o 19:22 (edytowane) Panie szanowny, ale mój wpis był o tym czy NR zmienia wygląd postaci. A ty mi znowu z jakimś studyjnym zdjęciem. To zmienił i Iwiński nie do rozpoznania czy nie? Edytowane Poniedziałek o 19:23 przez Ryszawy
RTX4090 367 Opublikowano Poniedziałek o 19:31 Opublikowano Poniedziałek o 19:31 Test w nowym assasinie blacku scena na plaży - maks ustawienia , FGx2 ---> 86 ramek włączenie NR + FGX3 ---> 90 ramek wyższe tryby FG mocno już tutaj sieja artami, tryb X6 wygląda masakrycznie w ruchu. Bez NR gra wydaje się "biedna" wyprana z jasności i blade kolory.
Kadajo 10 373 Opublikowano Poniedziałek o 19:32 Opublikowano Poniedziałek o 19:32 @Ryszawy Nie wpływa, bo jakby miał wpływać, jak nie zmienia geometrii. Ale ewidentnie Twój "Iwiński" jest bardziej plastikowy, bo NR uwypuklił mu oświetlenie na skórze nienaturalnie. NR to nie jest żadna magia, jeszcze raz powtarzam.
Rekomendowane odpowiedzi