tomcug 4 076 Opublikowano wczoraj o 09:35 Opublikowano wczoraj o 09:35 Nie gram z HDR, to tego nie znam akurat
galakty 5 330 Opublikowano wczoraj o 09:42 Opublikowano wczoraj o 09:42 Też nie grałęm dopóki tego nie odkryłem, nie dość że automatycznie włącza/wyłącza HDR to jeszcze ma mody per gra i ludzie robią POPRAWNE i mamy naprawdę dobry HDR z zejściem do zera + sterowanie takie jakie jest potrzebne. Windows źle raportuje max jasność? Cyk suwak w prawo i naprawione.
Wu70 1 056 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 12 minut temu, galakty napisał(a): To jest piękne jak pracują nad modami do gier Każdy wrzuca swoje repo jak coś AI wypluje Jakiś czas temu pisałem że będzie eksplozja modów, z takimi libkami możesz zrobić co chcesz. AI też może uruchamiać nsight od nvidii, profilować jak kod wykorzystuje tensory, kiedy i na co czeka. Pięknie to działa. 1
Kadajo 10 373 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu @tomcug jak myślisz czemu Nvidia dala dostęp do możliwości zrobienia tych modów ?
tomcug 4 076 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Nie mam takich dojść, żeby mieć pewność Ale być może, jak to było wspomniane w wątku wcześniej, szykują się, żeby oficjalnie dać na starszych GPU (przynajmniej 40).
sideband 3 243 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu To wszystko się zaczęło od wywalenia optical flow i takiej samej implementacji FG jak dla 5xxx
tomcug 4 076 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Ale wtedy tylko spekulowano, że to może (kiedyś) przynieść dalsze korzyści dla posiadaczy starszych GPU. Teraz to się naprawdę dzieje.
sideband 3 243 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu O ile jak sprawdzałem FG na 5090 w marcu 2025 to działało lepiej niż na 4090. To teraz niestety mam wrażenie, że jest ogólnie gorzej z działaniem FG
KiloKush 946 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Jedna z większych różnic jakie widziałem
Kadajo 10 373 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Nie żebym się czepiał ale to nie jest czyste Porsche Unleshed bo tak dobrze nie wygląda oryginał. Jako ze typ nie pokazuje ustawień to mam wątpliwości ze to nie jest "czysty" Neural Rendering i na bank są użyte mody i filtry ReShade do poprawy grafiki. No oczywiście że to zmodowana gra za pomocą ReShade : 1
RTXnietylko4060tiUSER 760 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) Ciekawe czy AMD wypusci swoj model do konca generacji RDNA 4, bo ten od Nvidii dziala kiepsko na czerwonych kartach. Choc patrzac na to, ze nawet NV ma problem z optymalizacja tej techniki na swoich kartach, to prawdopodobnie na wersje od czerwonych przyjdzie nam poczekac do RDNA 5. Edytowane 20 godzin temu przez RTXnietylko4060tiUSER
leven 998 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) Te mody wyszły ledwo tydzień temu. Trzeba troszkę poczekać, moderzy już knują pewnie nowe modele We wczorajszym dniu np. taki DLSS 5 swaper one click zaktualizował się u mnie 3 razy EDIT: o proszę, znowu aktualizacja do wersji 12 Edytowane 17 godzin temu przez leven
aureumchaos 759 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Jak sobie radzicie z ciemniejszymi scenami z dlss5? przeszedlem przez wszystkie programy włacznie z RHI i w ciem,nych scenach ciemne miejsca sa szare nie czarne i czasami ekran jakby sie gotowal, takie potezne szumy.
leven 998 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) Trochę jaśniej ustaw HDR. EDIT: znalazłem miejsce w W3 gdzie drzwi się "gotują" (na zamku Cracha) Widać, że to jest świeża technologia i trzeba się uzbroić w cierpliwość, żeby to dopracowano. Niestety na fotkach tego nie widać, dla tego nawet nie wklejałem, ale w grze, gdzie jest dynamicznie, to widać Edytowane 19 godzin temu przez leven 1
Hard Reset 229 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Godzinę temu, aureumchaos napisał(a): Jak sobie radzicie z ciemniejszymi scenami z dlss5? przeszedlem przez wszystkie programy włacznie z RHI i w ciem,nych scenach ciemne miejsca sa szare nie czarne i czasami ekran jakby sie gotowal, takie potezne szumy. Serio? To nikt na Oledach tego nie widział wcześniej? Bo nikt o tym nie pisał. 2 godziny temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): Ciekawe czy AMD wypusci swoj model do konca generacji RDNA 4, bo ten od Nvidii dziala kiepsko na czerwonych kartach. Choc patrzac na to, ze nawet NV ma problem z optymalizacja tej techniki na swoich kartach, to prawdopodobnie na wersje od czerwonych przyjdzie nam poczekac do RDNA 5. Wątpię, ale moderzy sobie dobrze radzą więc jest szansa że jako tako to będzie działać za jakiś czas.
ronaldo864 152 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 2 godziny temu, aureumchaos napisał(a): Jak sobie radzicie z ciemniejszymi scenami z dlss5? przeszedlem przez wszystkie programy włacznie z RHI i w ciem,nych scenach ciemne miejsca sa szare nie czarne i czasami ekran jakby sie gotowal, takie potezne szumy. Dodatkowo dochodzi jeszcze ghosting w ciemnych partiach obrazu .... 1
aureumchaos 759 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 2 godziny temu, leven napisał(a): Trochę jaśniej ustaw HDR. nic to nie daje nie umiem za bardzo nagrywac, wyszlo wyplowaile chyba przez hdr ale i tak widac po bokach migajace artefakty tak jakby sie gotowalo.
Hard Reset 229 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 28 minut temu, ronaldo864 napisał(a): Dodatkowo dochodzi jeszcze ghosting w ciemnych partiach obrazu .... Dlatego DLSS5 oficjalnie jest tylko NBA2K27 gdzie cały czas jasno 2 1
aureumchaos 759 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu nie, zauwazylem w logu reshade, ze cos mu tam czasami nie hooked podczas gry, poklikalem w % od scalera i nagel zaskoczylo : dla mnie to dalej game changer i nie da sie juz bez tego gra DLSS5 Is here to stay!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2
Hard Reset 229 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Godzinę temu, aureumchaos napisał(a): nie, zauwazylem w logu reshade, ze cos mu tam czasami nie hooked podczas gry, poklikalem w % od scalera i nagel zaskoczylo : dla mnie to dalej game changer i nie da sie juz bez tego gra DLSS5 Is here to stay!!!!!!!!!!!!!!!!!! To w ilu fps ty grasz jeśli do NR zalacany jest rtx5090?
RTXnietylko4060tiUSER 760 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) @KadajoDLSS 5, IT'S ALIVE!! Edytowane 12 godzin temu przez RTXnietylko4060tiUSER 1
galakty 5 330 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 9 godzin temu, Kadajo napisał(a): WTF Widziałem komentarz że zbugowany DLSS5 to symulator kwasu 1
tomcug 4 076 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 10 godzin temu, Hard Reset napisał(a): To w ilu fps ty grasz jeśli do NR zalacany jest rtx5090? Wystarczy obniżyć rozdzielczość 1
Rekomendowane odpowiedzi