bourne2008 66 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia W krótkim odstępie czasu Rewiński, Stuhr, Tym. Ech...
JacekRTX 23 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia Beetlejuice Beetlejuice już dostępne na Max
miro 133 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia 58 minut temu, JacekRTX napisał(a): Beetlejuice porażka roku... ale mi to się nawet pierwsza część kompletnie nie podobała, nie rozumiałem zachwytów, podobnie jak ghostbusters... no ale nie wszystko wszystkim się musi podobać
Send1N 565 Opublikowano Sobota o 13:07 Opublikowano Sobota o 13:07 (edytowane) W dniu 5.12.2024 o 12:39, miro napisał(a): kończę " Caddo Lake " bardzo dobry... A widzisz mi też się bardzo podobał mimo że w drugiej połowie byłem już fest wcięty wszystko pamiętam to znaczy że film dobry Wracając do tematu, wczoraj oglądałem "Last stop in Yuma county" niby szału nie ma, film raczej mało znany ale lubie takie klimaty, mi się podobał mogę polecić Edytowane Sobota o 13:11 przez Send1N
Wodzu 28 Opublikowano Sobota o 23:44 Opublikowano Sobota o 23:44 Obejrzałem oscarową "Strefę interesów". Ten film zrobił na mnie chyba największe wrażenie spośród tych o Holokauście. Niesamowicie sugestywny, pozornie nie pokazuje nic, a tak naprawdę pokazuje bardzo wiele. Niepokojące i przerażające tło dźwiękowe dodatkowo pobudza wyobraźnię i to tam ogląda się to, co działo się za murami. Tymczasem na ekranie widzimy zwykłe, sielskie życie rodzinne. To co na ekranie ciężko nazwać złem, podczas gdy historycznie tak to właśnie nazywamy. Perspektywa zmienia sposób postrzegania (swoją drogą, film jest dobrym materiałem do dywagacji nad tym, czym jest dobro i zło, że tak się odwołam do gorącego tematu tu na forum). Scena finałowa rewelacyjna. Mocny film, skłaniający do przemyśleń (nawet nie o samym Holokauście, ale o życiu, wyborach, perspektywie).
Rekomendowane odpowiedzi