Liber8 189 Opublikowano 21 Października 2025 Opublikowano 21 Października 2025 Taki ktoś by się nam teraz na świecie przydał https://youtu.be/LplGEpkgbGM?t=85 Stary dobry X-Men: Apocalypse, 7/10 1
Send1N 5 265 Opublikowano 21 Października 2025 Opublikowano 21 Października 2025 (edytowane) Godzinę temu, Pentium D napisał(a): Kraven Łowca - usnąłem pod koniec i nie wiem dlaczego. Chyba ma za wolne tempo, historia "narodzin" Kravena jest głupia jak lewy but. Już więcej sensu ma ugryzienie przez pająka. 4,5/10. No to chyba pomyliłeś tematy w takim razie mi się akurat ten kraven całkiem podobał, na pewno oglądało się to lepiej niż wszystkie inne filmy o super bohaterach z ostatnich 5 lat. Edytowane 21 Października 2025 przez Send1N
Pentium D 1 473 Opublikowano 21 Października 2025 Opublikowano 21 Października 2025 (edytowane) Trochę to taki kapitan Ameryka ale bez kapitana Ameryki. Do czasu przyśnięcia oglądało się ok, choć ten fejkowy ruski akcent słaby. Ta akcja z murzynką "masz tu specjał babuni, będziesz wiedziała co z tym zrobić a poza tym możesz dorabiać stawiając tarota" to takie iks de. Edytowane 21 Października 2025 przez Pentium D
ODIN85 3 768 Opublikowano 21 Października 2025 Opublikowano 21 Października 2025 46 minut temu, Send1N napisał(a): No to chyba pomyliłeś tematy w takim razie mi się akurat ten kraven całkiem podobał, na pewno oglądało się to lepiej niż wszystkie inne filmy o super bohaterach z ostatnich 5 lat. Aktor mi nie leżał strasznie. Za chudy był. 1
miro 1 007 Opublikowano 21 Października 2025 Opublikowano 21 Października 2025 Kraven to całe to uniwersum Venoma ( sony spider-man universe, nie mylić z pająkiem od MCU ) strasznie ujowy choć Morbius i Madame Web jeszcze gorsze
ODIN85 3 768 Opublikowano 22 Października 2025 Opublikowano 22 Października 2025 Nie no Madame to nic nie przebije
Send1N 5 265 Opublikowano 22 Października 2025 Opublikowano 22 Października 2025 (edytowane) E tam, najgorszy film "super hero" to Czarna pantera - wakanda w moim sercu tego g*wna nie dało się po prostu oglądać To jeszcze jest ocenione powyżej 6 W Madame przynajmniej na fajne kobitki można było popatrzeć Edytowane 22 Października 2025 przez Send1N 1 2
Vulc 2 297 Opublikowano 22 Października 2025 Opublikowano 22 Października 2025 Tak, dwójka to ciężki dramat, rzadko zdarza się, że przerywam oglądanie w połowie i do filmu już nie wracam. Ludzie zachwycali się też jedynką, ale i ona jest IMO słabiutka. 1
Vulc 2 297 Opublikowano 25 Października 2025 Opublikowano 25 Października 2025 (edytowane) House of Dynamite. Świeża produkcja od Katheryn Bigelow. Kolejny też jej solidny film, IMO lepszy niż nieco przereklamowany Hurt Locker. Dwie trzymające w napięciu godziny bez zbędnego patosu, z całkiem zgrabnym montażem i scenariuszem. Nic ponad to co od tego reżysera widzieliśmy i mam wrażenie z pewnymi uproszczeniami, ale dobrze się to ogląda. Końcówka na swój sposób odważna i czytając opinie, rozczarowująca dla wielu ludzi. Co jest zrozumiałe, choć sam jestem zdania, że ważna jest droga, nie cel. 7/10? Coś koło tego. Film do obejrzenia do wczoraj na Netflixie. Edytowane 25 Października 2025 przez Vulc 1
Stjepan 2 627 Opublikowano 25 Października 2025 Opublikowano 25 Października 2025 Wiking 2022, nawet dało się oglądać, jako że jestem fanem Anyi Taylor-Joy, to oglądałem głównie dla niej, fajnie zagrała słowiankę, ładne widoki Islandii, fabuła też ok, dużo brutalności i krwi, muzyka taka sobie, wiadomo to nie Wardruna którą uwielbiam, mocne 7/10.
Qrdello 1 039 Opublikowano 25 Października 2025 Opublikowano 25 Października 2025 (edytowane) Zniknięcia - miał być horror roku a wyszedł z tego Goosebumps 2025 wprawdzie intryga nawet ciekawa, ale strachy zrobione bardziej pod satyrę niż serio. Jedyna fajna kreacja to postać Justine, ale to tak do połowy filmu. Nieźle też zagrał Josh Brolin. Role dziecięce do zapomnienia. Edytowane 25 Października 2025 przez Qrdello 1
larry.bigl 512 Opublikowano 26 Października 2025 Opublikowano 26 Października 2025 Druga Furioza - mi podeszło. Jedyna rzecz irytująca w tej części to Spoiler Wątek miłosny który popsuł trochę drugą połowę filmu. Damięcki - no świetna rola. On naprawdę dobrze zagrał Goldena. Z resztą całą reszta aktorów dała radę wczuwając się w huliganke.
panicz patryk 63 Opublikowano 26 Października 2025 Opublikowano 26 Października 2025 (edytowane) W dniu 21.10.2025 o 12:28, Liber8 napisał(a): Taki ktoś by się nam teraz na świecie przydał https://youtu.be/LplGEpkgbGM?t=85 Stary dobry X-Men: Apocalypse, 7/10 I to jest właśnie największy problem. Ludzie szukają "zbawcy" w politykach, youtuberach czy w tym czym najbardziej pierze mózg,... religii. Tak, jest dużo szczerych, dobrych osób, które naprawdę chcą pomóc, ale trzeba zacząć od siebie. Trzeba nauczyć się mówić jedno z najważniejszych słów "NIE". Ja nie chcę brać udziału w żadnej wojnie. Zamkną mnie? Może i zamkną mnie i kilka osób, ale jak wszyscy powiedzą "NIE" to każdy jeden rząd będzie skończony. Nawet nie trzeba walczyć, a właściwie nie powinno się walczyć bo to jest to na co czeka każdy rząd aby móc wprowadzić nowe przepisy, obostrzenia, nakazy i zakazy. Potrzebne to wystarczająca liczba osób, która powie "NIE". Reszta jak to ludzie mają w zwyczaju pójdzie z wiatrem. Zwykli ludzie, a jest nas niewyobrażalna ilość chce normalnie żyć. Mieć prace, zdrowe dzieci, dach nad głową, dobrze/zdrowo jeść, pojechać na wakacje czy kupić sobie coś fajnego co jakiś czas. Tacy ludzie żyją w Polsce, Niemczech, na Ukrainie, w Chinach, w Afganistanie, a nawet w Rosji czy ogólnie w Afryce. Co do tematu, chyba czas oglądnąć Furioza 1. Edytowane 26 Października 2025 przez panicz patryk
Lypton 1 005 Opublikowano 2 Listopada 2025 Opublikowano 2 Listopada 2025 Nosferatu. Czy światu potrzebna była kolejna adaptacja absolutnego klasyka grozy? W wykonaniu Eggersa - oczywiście, że tak. Mistrz w swoim fachu i to mistrzostwo widać w każdej scenie. Cudowny wizualnie, gęsty jak zimny budyń, ponury jak Katowice nocą. Style over substance na pełnej. Wyciąga z tej historii 101%. 3
Vulc 2 297 Opublikowano 2 Listopada 2025 Opublikowano 2 Listopada 2025 Kawał dobrego filmu ten Nosferatu, an razie prócz The Witch, wszystko od Eggersa wjeżdża bez popitki. 2
j4z 1 170 Opublikowano 2 Listopada 2025 Opublikowano 2 Listopada 2025 (edytowane) 47 minut temu, Vulc napisał(a): Kawał dobrego filmu ten Nosferatu, an razie prócz The Witch, wszystko od Eggersa wjeżdża bez popitki. W miarę. Film dla mnie stracił, w momencie gdy pokazali potwora, przed tym miał w sobie więcej grozy. Edytowane 2 Listopada 2025 przez j4z
Send1N 5 265 Opublikowano 2 Listopada 2025 Opublikowano 2 Listopada 2025 59 minut temu, j4z napisał(a): Film dla mnie stracił, w momencie gdy pokazali potwora W takim razie jak będziesz oglądał wiedźmina z Żebrowskim zamknij oczy jak pokażą smoka 1
j4z 1 170 Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 Kiedyś już chyba gadaliśmy. Oglądałem. Podobał mi się, ale to było bardzo dawno temu. 1
j4z 1 170 Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 W sumie, może obejrzę niedługo, jak go złapię w przyzwoitej jakości. O skurczysyny... 2
j4z 1 170 Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 @Send1N swoją drogą nie wiesz jak to jest? Serial i film to co innego? Serialu było kilkanaście odcinków, więc albo co innego albo od cholery dodali.
Send1N 5 265 Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 (edytowane) Ten film to jest tak jakby pocięty serial z maksymalnie skróconymi wątkami aby zamknąć się w tych przysłowiowych 2 godzinach także jak człowiek miał rok później możliwość obejrzenia serialu to film mógł całkowicie odpuścić, film z 2001r to jest coś na zasadzie przechodzenia gier przez @ODIN85 czyli walisz speedruna prosto przed siebie aby jak najszybciej ukończyć Od siebie mogę powiedzieć że film to poziom netflixowych wiedźminów a serial jest znacznie lepszy Edytowane 3 Listopada 2025 przez Send1N 1 1
j4z 1 170 Opublikowano 4 Listopada 2025 Opublikowano 4 Listopada 2025 (edytowane) Fajna komedyjke trafiłem. https://www.filmweb.pl/film/Nieczysta+gra-2025-10044637 Patrzę, że ocenki słabiutkie. Spodziewałem się, że z 6 z hakiem na 10 będzie. Jak na razie jestem po 40 kilku minutach i kilka razy beczkę miałem. Hm, a może to nie miała być komedia. Na FW piszą, że jest to thriller akcja. Edytowane 4 Listopada 2025 przez j4z
ODIN85 3 768 Opublikowano 4 Listopada 2025 Opublikowano 4 Listopada 2025 Dla mnie totalna. Zmarnowane 2h. 1 1
j4z 1 170 Opublikowano 4 Listopada 2025 Opublikowano 4 Listopada 2025 Ja dwóch godzin bym nie marnował już. Jak film jest dla mnie kupą to porzucam w trakcie. Tyle że ja filmy też na raty oglądam. :p 1
Akuki 73 Opublikowano 4 Listopada 2025 Opublikowano 4 Listopada 2025 Miłość i smierć. (Woody Allen). 7/10. Klasyk który widziałem za PRL broni się nawet dziś. Krótko: miks Wojny i Pokoju i Wojny i kary w klimacie ciut Monthy Pytona. Perełka z czasów kiedy jeszcze Allen nie zafiksował się na Manhattanie i życiu sfer. Do obejrzenia w Prime.
Rekomendowane odpowiedzi