Pentium D 1 159 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Odświeżyłem Cień i Kość i nadal nie rozumiem jak mogli anulować tak dobry serial. Zresztą to nie pierwszy raz gdy Netflix odwalił taki numer. 1
Harddrinkingman 78 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Oglądałem kiedyś ten serial i rewelacją to ja bym tego raczej nie nazwał.
Pentium D 1 159 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca W dniu 28.06.2025 o 15:55, Harddrinkingman napisał(a): Oglądałem kiedyś ten serial i rewelacją to ja bym tego raczej nie nazwał. W dniu 28.06.2025 o 18:42, j4z napisał(a): Ja próbowałem. Odbiłem. Po prostu lubię takie klimaty. Ja z kolei bym nie mógł oglądać takich seriali jak Rookie albo Gray's Anatomy bo to w sumie seriale o niczym. Mam do obejrzenia Silos s2, Reacher s3 i się jakoś zebrać nie mogę. Ponad 2 miesiące temu widziałem pierwszy odcinek Snowpiercera s4 i poczułem na jakie gówno się zanosi to też się odbiłem. To już nie to samo co s1 i 2. Koło czasu s3 sobie obejrzę. Pierwszy odcinek już widziałem i wygląda dobrze.
Dimazz 565 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca ja też chcę obejrzeć silos 2, andor 2, tlou 2, squid game 2,3, nowy dexter dwa sezony. Nie mogę się jakoś zebrać do oglądania seriali reacher 3 jest najsłabszym sezonem. Z sezonu na sezon zjazd i coraz mniej jest tego hetero Reachera z pierwszego sezonu i słaba fabuła 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca Akurat dużo lepszy niż 2. Dobrze się oglądało.
j4z 937 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca W dniu 22.06.2025 o 16:04, Send1N napisał(a): FROM jest świetny Mówisz? Może bym spojrzał niedługo. Ja gdybym się nie bał, spojrzałbym na to https://www.filmweb.pl/serial/Królestwo-1994-629 i to https://www.filmweb.pl/serial/Królestwo+II-1997-878 Polecić mogę to, to i to https://www.filmweb.pl/serial/Terror-2018-769361 https://www.filmweb.pl/serial/Castle+Rock-2018-780186 https://www.filmweb.pl/serial/Carnival+Row-2019-793727
miro 702 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca królestwo klasyka, na pewno nie dla każdego, ale warto spróbować Terror mi średnio Castle Rock super, szczególnie jak się zna książki, czy chociaż filmy wg. Kinga Carnival Row pierwszy sezon bardzo się podobał, drugiego nie ruszyliśmy ciągle jeszcze Obejrzałem Squid Game s3, znacznie lepszy od drugiego, gdyby jeszcze był krótszy, niepotrzebne dłużyzny, ewidentnie musieli zrobić materiału na chociaż te 6 odcinków.. Spoiler no i zakończenie, wstęp do wersji America
Send1N 4 162 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca 2 godziny temu, j4z napisał(a): Mówisz? Może bym spojrzał niedługo. Mi się bardzo podobał i z niecierpliwością czekam na 4 sezon ale ja od lat fan LOST więc takie niewiadome i zagmatwane akcje mi nie przeszkadzają nie każdemu ten serial siada carnival row też mi dobrze siadł Miałem w planach już od dłuższego czasu oglądnąc castle rock ale nigdzie nie znalazłem za darmo, zostaje jedynie opcja płatna a to już boli
j4z 937 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca Godzinę temu, Send1N napisał(a): za darmo Powiedz kiedy, a wygeneruje Ci linki premium. 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca W dniu 30.06.2025 o 12:59, miro napisał(a): królestwo klasyka, na pewno nie dla każdego, ale warto spróbować Terror mi średnio Castle Rock super, szczególnie jak się zna książki, czy chociaż filmy wg. Kinga Carnival Row pierwszy sezon bardzo się podobał, drugiego nie ruszyliśmy ciągle jeszcze Obejrzałem Squid Game s3, znacznie lepszy od drugiego, gdyby jeszcze był krótszy, niepotrzebne dłużyzny, ewidentnie musieli zrobić materiału na chociaż te 6 odcinków.. Ukryj zawartość no i zakończenie, wstęp do wersji America Już spisałem to na straty po drugim sezonie a tu miła niespodzianka. Dobre zakończenie
Send1N 4 162 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca https://www.filmweb.pl/serial/Marianne-2019-838821 kozak obejrzałem cały w 2 dni, kolega polecił i się nie zawiodłem klimat miazga
Katystopej 984 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Wzięliśmy się z żonką za Chyłkę bo siostra poleciła, żeby przed Langerem obejrzeć. Śwoetny serial, a 4 sezon to pieprzone mistrzostwo.
miro 702 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Chyłka to zupełnie inny poziom, tak scenariusza jak i gry aktorskiej Langer to popłuczyny jak z tv4
Element Wojny 4 775 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca Jeszcze tylko finałowy odcinek Squida i koniec. Panie, co za kretyn pisał scenariusz tego sezonu. Jeden idiotyzm pogania kolejny, bzdura bzdurę, a cudowne zrządzenia losu na poziomie troll master level. Gdyby to było od jakiegoś Kojimy, to może jeszcze bym zrozumiał że to jakaś wyższa szkoła jazdy... Ten serial powinien skończyć się na pierwszym sezonie. 1
bleidd 477 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca (edytowane) Broadchurch (2013 - 2017) - bardzo dobry dramat/kryminał. Nie jest odkrywczy ani nadwyraz oryginalny ale zrealizowany wzorowo. Dobrze utrzymuje tempo, zwodzi za nos, podrzuca fałszywe tropy widzowi, aktorzy dobrze to dźwignęli, piękne kadry i muzyka doprawione klimatem małego nadmorskiego miasteczka. Solidne 8/10 Edytowane 7 Lipca przez bleidd 1 2
Send1N 4 162 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca (edytowane) Czytając opis broadchurch to tak pachnie trochę ściągnięciem pomysłu z twins peak tylko zamienili dziewczynę na chłopca Edytowane 7 Lipca przez Send1N
bleidd 477 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca (edytowane) Szczerze mówiąc oglądając do nie miałem takich skojarzeń, dopiero teraz o tym pomyślałem. Pewne podobieństwa można odnaleźć - ustronne małe miasteczko, gdzie niemal każdy się zna, spotkała tragedia. Surowe kadry na krajobraz doprawione nastrojową lekko niepokojącą muzyką. No i ciało znalezione na plaży a sprawę prowadzi przyjezdny detektyw. Ale sama konstrukcja fabularna to typowy kryminał, Twin Peaks miał sporo tych swoich - nazwijmy to z braku lepszego słowa - surrealistycznych motywów. Przeplatał klimat i gatunki, od idyllicznej opery mydlanej aż po elementy horroru ze wspomnianym surrealizmem. Broadchurch porównałbym bardziej do The Killing. Edytowane 7 Lipca przez bleidd 1
Lypton 953 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca (edytowane) 58 minut temu, Send1N napisał(a): Czytając opis broadchurch to tak pachnie trochę ściągnięciem pomysłu z twins peak tylko zamienili dziewczynę na chłopca To jest popularny w kryminałach trop, znany na dluuuugo przed Twin Peaks. Punkt wyjściowy serialu Lyncha nie był szczególnie oryginalny już wtedy. Kwestia, co się dalej z tym zrobi. Edytowane 7 Lipca przez Lypton 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca (edytowane) Squid skończony. Sezon 1 to dla mnie było takie 9/10, Sezon 2 to takie 7,5/10, ale Sezon 3 to już niestety równia pochyła i max. 5/10. Co mi się podobało? Wątek matki i syna (szacun dla starszej Pani, zagrała rewelacyjnie) oraz żołnierki - to była topka, a wątek dziewczyny w ciąży (co by nie było znanej koreańskiej celebrytki) był całkiem niezły. Fajny był też wątek po włączeniu się do gry numeru 1, jego relacja z 456 była nieźle pokazana. Szamanka też była ok, szczególnie jej końcowe sceny mi się podobały. Było kilka też naprawdę mocnych i emocjonalnych momentów, do tego kilka mega dobrych zaskoczeń. Co mi się nie podobało? Długo by wymieniać. Wątek brata policjanta to po raz kolejny festiwal żenady, zwykła strata czasu ekranowego i brak szacunku dla widza. Gry były ogólnie mniej ciekawe niż w S1. Postacie "złych" (przykładowo tego starego siwego dziada) były fatalnie nakreślone, byli źli bo byli i tyle, dużo krzyczeli, jakimś cudem się prześlizgiwali z gry na grę na trupach innych a potem i tak bezsensownie ginęli. Nie ma nawet porównania ze świetnym złolem 101 z S1. Końcowy wynik był znany już na 2 odcinki przed końcem ze względu na wprowadzenie gracza-niespodzianki, Netflix nie mógłby sobie pozwolić na tak ogromną kontrowersję odnośnie tej postaci, rozbijało się tylko o to w jaki sposób to się odbędzie, ogromny zawód. 456 fatalny w tym sezonie, gość prawie cały swój wątek w S3 przewalił na moralne rozterki i haluny związane z poprzednimi wydarzeniami, to jak go przepychali do samego końca było po prostu słabe. Było też kilka ultra słabych momentów które graniczyły z jakąś parodią - typu totalny złol który ginie bo zapomniał że zostawił broń w windzie; policjant dzwoniący do podejrzanego z informacją że ktoś im właśnie przekazał że jest zamieszany w masowe zabójstwa albo jakieś dyskusje o demokracji i głosowania kilku totalnych psychopatów, co powinni zrobić i kogo zabić, kiedy dosłownie za rogiem czeka wolność, życie i 7,6mld jenów nagrody - zakończenie tego konkretnego wątku zasługuje normalnie na Oskara Zawód totalny. Na szczęście to tylko 6 odcinków. Edytowane 7 Lipca przez Element Wojny 1
j4z 937 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca Dobrze że są ludzie, którzy oglądają crapy, więc jak nie muszę. 2
ODIN85 3 501 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca Crapem to był s2. Tu widać że wyciągneli jakieś wnioski. Skakanka najlepsza i tam było najlepiej widać za co ludzie tak pokochali ten serial. 1
Send1N 4 162 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca Wczoraj skończyłem Dustera https://www.filmweb.pl/serial/Duster-2025-10076228 dobra muzyka, dobry klimacik lat 70tych, świetna rola Hollowa'ya jak najbardziej czekam na kontynuację 1
miro 702 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca 8 godzin temu, Element Wojny napisał(a): 7,6mld jenów wonów trzeci sezon powinien mieć maks 3 odcinki, wtedy byłby dużo lepszy, masa dłużyzn, zbędnych scen robione na siłę... dla mnie i tak lepszy niż drugi. zobaczymy co pokażą amerykanie, czy tylko kalka będzie, z grami pod jedyną słuszną, najinteligentniejszą na świecie cywilizację 1
Rekomendowane odpowiedzi