Lypton 953 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca (edytowane) 49 minut temu, miro napisał(a): zobaczymy co pokażą amerykanie, czy tylko kalka będzie, z grami pod jedyną słuszną, najinteligentniejszą na świecie cywilizację Showrunnerem i reżyserem Squid Game America jest David Fincher. Godzinę temu, Kabor napisał(a): Poleci ktoś bo tytuł i opis zachęcają Słabo oceniany. Bezpieczny i nijaki. Magical Negro aka Magiczny Murzyn to był popularny motyw w amerykańskiej (pop)kulturze XX wieku. Ot, chociażby Zielona Mila. Miała być ostra satyra, wyszło miałko Edytowane 8 Lipca przez Lypton
miro 702 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca 3 godziny temu, Lypton napisał(a): Showrunnerem i reżyserem Squid Game America jest David Fincher. tak, wszyscy to wiedzą... może ale i nie musi być to gwarancja sukcesu/ nowego spojrzenia itd itp na drodze stoi jeszcze NF. pożyjemy/zobaczymy
Lypton 953 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca Do tej pory Netflix Fincherowi w robotę się nie wpieprzał - Mank, The Killer i Mindhunter to 100% Finchera w Fincherze.
Lypton 953 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca 23 minuty temu, ODIN85 napisał(a): A jakie tam dzieci mają zabawy w Usa? Strzelaniny w szkołach. 3
Pentium D 1 159 Opublikowano 11 Lipca Opublikowano 11 Lipca (edytowane) Oglądam trzeci sezon Koła Czasu i aplikuję sobie po jeden lub dwa odcinki bo są takie flaki z olejem. W pierwszym odcinku zaczęli mocno, później były momenty gdzie coś przez chwilę się działo lub był ciekawszy wątek. Czwarty dopiero przypominał to co widziałem w 1 i 2 sezonie. Na filmwebie piszą: "Dziś dowiedzieliśmy się, że ekranizacja powieści Roberta Jordana nie zostanie przedłużona na czwarty sezon." No kurna nie dziwne jak zamiast akcji z serialu wylewa się więcej wątków pedalskich i tęcza na mankietach strojów nowicjuszek. Szkoda serialu. Może zmęczę do końca. Edit: obejrzałem do końca i za porzucenie serialu w takim momencie powinien być kryminał. Dwa ostatnie odcinki bardzo dobre. Edytowane 12 Lipca przez Pentium D
Pentium D 1 159 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca Silos sezon 2. Na raz weszło 5 odcinków. Świetny klimat w pierwszym odcinku bo trochę jak na uboocie. Z tego co czytałem to trzeci sezon ma być dopiero w 2028!?
bleidd 477 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca Skończyłem Squid Game, zakończenie bardzo rozczarowujące, nic nie wyjaśniające, masa dłużyzn i głupotek. Na pewno lepszy ten sezon 3 (a w zasadzie 2B) niż drugi (2A) bo tamten był okropny ale i tak, słabo. Nie wyjaśnione zostało skąd i dlaczego powstały te rozgrywki, gdy tylko pojawiło się dziecko można było z góry przewidzieć finał, dziecko miało tak silną zbroję fabularną, że sceny mające wywołać emocje ich nie wywoływały. Gry mało ciekawe, te z S1 były dla zachodniego widza na pewno ciekawe ze względu na swoją oryginalność, dodatkowo miały jakiś sens - jak wycinanie tych kształtów igłą. Tutaj poszli na łatwiznę najbardziej w zabawie w chowanego. Gracz 456, niemowa który cały sezon tylko siedział i się patrzył na wszystko i wszystkich spode łba, irytujące "Szychy" (bardziej przerysowanych postaci już nie dało się wymyślić?). Można by długo wymieniać, obejrzeć można zawłaszcza jeśli ktoś nie odpadł po tragicznym sezonie 2. A jak ktoś obejrzał tylko S1 to na tym poprzestać i udawać, że to była zamknięta całość 1
Katystopej 984 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca Chucky - pierwszy sezon jako tak wszedł, drugi to tęczowy rzyg, zrobili karykaturę z Laleczki Chucky z 15 letnimi pe..gejami w tle
Pentium D 1 159 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca (edytowane) W dniu 13.07.2025 o 18:50, stefan999 napisał(a): Książki są świetne, o ile ktoś lubi fantastykę. Ta tęcza na strojach była w książkach zanim została przejęta przez LGBT, kolory ma też chyba inne. Jeśli tęcza jest zgodna z książkami to ok. Skończyłem Silos s2 i pozostaje czekać na s3. Miałem iść spać o 11, ale stwierdziłem że jeszcze godzinę poczekam na kuriera i sobie odpaliłem Dzień Szakala. Tak mnie wciągnęło, że obejrzałem 4 odcinki a kuriera nadal nie było. Eddie to mega aktor. Tokio dobra dupa. Teraz gdy jest starsza chyba bardziej mi się podoba (jako kobieta) niż u profesora. Edytowane 15 Lipca przez Pentium D
Katystopej 984 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Strefa gangsterów - nowość na Prime, Hellen Miren, Pierce Brosnan, Tom Hardy o jak to się dobrze ogląda, dopiero 3 odcinki ale serial trzyma poziom za mordę i nie puszcza
Pentium D 1 159 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Skończyłem Szakala. Szczerze, jak pierwszy raz usłyszałem o tym aktorze, że chłop za babę się przebrał w jakimś filmie to pomyślałem, że to jakiś pedał. W dodatku chłop cienki jak wykałaczka więc na pewno ciepły. Mimo takiego zdania o nim obejrzałem te nowe Harry Pottery z nim no i chłop tam zagrał ok. Nie spodziewałem się, że w serialu o męskiej tematyce wypadnie dobrze a chłop gra tam tak, że kurna nie mam pytań i zastrzeżeń. 1
Katystopej 984 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Ta Strefa Gangsterów na głównej stronie Mobland się nazywa, teraz zauważyłem jak nie umiałem znaleźć
bourne2008 1 202 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca (edytowane) Dzikość - Untamed 2025 Na razie zaczynam ale dobrze się ogląda gdy za oknem leje. Jest klimat, są piękne widoczki dzikiej Kanady, jest ciekawa intryga, są zwroty akcji. No i parę znajomych twarzy. Zobaczymy jak dalej... Edytowane 19 Lipca przez bourne2008 1
Send1N 4 162 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Uu dzięki za tą wrzutkę, lubię takie klimaty jeszcze Eric Bana, odpalam to dzisiaj
panicz patryk 44 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca W dniu 22.06.2025 o 15:04, Send1N napisał(a): FROM jest świetny po prostu nie każdy lubi taki klimat, serial jest twórców LOST więc normalne że jest konkretnie pomotany mi przykładowo kompletnie to nie przeszkadza a wręcz człowiek bardziej czeka aż w końca się coś wyjaśni, to buduje napięcie Ja z niecierpliwością czekam na 4 sezon Podobał mi się do tego stopnia że oglądając po jednym odcinku tygodniowo z przerwą między sezonami 4 miesiące temu walnąłem całość jednym ciągiem w 2 tygodnie dla utrwalenia Tak. 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca W dniu 19.07.2025 o 07:33, bourne2008 napisał(a): Dzikość - Untamed 2025 Na razie zaczynam ale dobrze się ogląda gdy za oknem leje. Jest klimat, są piękne widoczki dzikiej Kanady, jest ciekawa intryga, są zwroty akcji. No i parę znajomych twarzy. Zobaczymy jak dalej... Nawet dobre. Ogląda się lepiej niż Dept Q. 1
dan254 118 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca W dniu 16.07.2025 o 21:33, Katystopej napisał(a): Strefa gangsterów - nowość na Prime, Hellen Miren, Pierce Brosnan, Tom Hardy o jak to się dobrze ogląda, dopiero 3 odcinki ale serial trzyma poziom za mordę i nie puszcza I tak już będzie do końca.Bardzo dobry serial. W dniu 19.07.2025 o 07:33, bourne2008 napisał(a): Dzikość - Untamed 2025 Na razie zaczynam ale dobrze się ogląda gdy za oknem leje. Jest klimat, są piękne widoczki dzikiej Kanady, jest ciekawa intryga, są zwroty akcji. No i parę znajomych twarzy. Zobaczymy jak dalej... Ja już po.Jak najbardziej polecam.Trzyma poziom od początku do końca 1
j4z 937 Opublikowano 24 Lipca Opublikowano 24 Lipca Wczoraj sobie myślałem, że już bardzo dawno nie oglądałem czegoś tak śmiesznego, że zaśmiałem się sam w domu, na głos. Dzisiaj podczas oglądania Tulsa King zaśmiałem się tak dwa razy 😀, podczas e01 i e03. Dobrze się to ogląda, a tak zwlekałem.
Decus 81 Opublikowano 24 Lipca Opublikowano 24 Lipca A ja obejrzałem pierwszy odcinek Dexter: Resurrection i przeleciał mi jakby to było 10 minut. Pewnie to nie będzie żadne arcydzieło, natomiast nostalgia i sentyment do postaci Dextera wciąż we mnie tkwi
5hogun 52 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca (edytowane) Ja się zorientowałem, że był wcześniej Dexter: Original Sin więc nadrabiam. I uważam, że całkiem im się udał. Utrzymał klimat. Edytowane 25 Lipca przez 5hogun
Send1N 4 162 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca Skończyłem Untamed 2025 (dzikość) całkiem fajny, ładne widoczki, eric bana w głównej roli robi robotę, natomiast temat strasznie oklepany.. takie 6/10 1 1
j4z 937 Opublikowano 26 Lipca Opublikowano 26 Lipca (edytowane) Odpuściłem oglądanie Czasu Honoru na ostatnim sezonie. Pierwsze trzy, mimo niedopracowań, były dla mnie genialne. Poruszały mnie, zmuszały do refleksji. Od czwartego, im dalej, tym bardziej mnie nużyło... A skok pomiędzy sezonami, gdzie pominięto Powstanie Warszawskie, to była jakaś katastrofa. Czułem się, jakbym pominął niechcący jakaś część serialu. Tak, wiem, że nakręcili później, ale leciałem tak, jak nagrywali. Edytowane 26 Lipca przez j4z
Rekomendowane odpowiedzi