Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od Halo TV Series proponowałbym się trzymać z daleka. Chyba, że kogoś nie interesuje oryginał, który został tutaj zdeptany, zmielony i spuszczony w kiblu. A nie, nawet w tej sytuacji to bardzo słaby serial, który nie bez powodu został anulowany.

W dniu 27.02.2026 o 11:21, Sidr napisał(a):

Monarch sprawdze, ale chyba nie moje klimaty. Picard i Sandman trochę znam i tak średnio bym powiedział. :)

Zerknij na wspomniane For All Mankind. Serial ma gorsze i lepsze sezony/epizody, ogólnie trzyma przyzwoity poziom. Prócz tego Fundacja, która z działem Asimova ma często niewiele wspólnego, ale nadal to kilka półek wyżej niż te popłuczyny od Paramountu. Z quasi sf masz znakomite Pluribus i Severance, choć to niekoniecznie może być to czego szukasz. Aczkolwiek i tak polecam sprawdzić, może siądzie. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Dojenie Yellowstone. Ja chyba tylko liznąłem trochę 5 sezonu i dalej olałem temat. Z odnóg dobry jest ten 1883. Przy 1923 chyba wysiadłem w trakcie pierwszego odcinka. Z nowości to ma być jeszcze "The Madison" z Michelle Pfeiffer i Kurtem Russellem.

Kelsey Asbille w Yellowstone była w swoim prime time, ale i teraz mając 34 lata cycki są na miejscu

image.thumb.png.de08cf5684ab6dbf1c5c14aeeff1c3b8.png

Dobry jest też Lawmen: Bass Reeves, trochę historyczny i akcja przed 1883.

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano (edytowane)

Mi również podobało się całe Yellowstone i oba spin-offy. Nowymi produkcjami na razie się nie jaram, czekam, bo już dosyć mocno "doją". Zobaczę, co z tego wyjdzie.

Edytowane przez j4z
Opublikowano
10 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Bardziej połączenie jednego i drugiego.

to samo bym powiedział, bo o ile Marshals przez głownego bohatera Kayce to w jakiś sposób kontynuacja oryginału czyli sequel, nie była to postać drugoplanowa, o tyle nie ma już nawet jego żony Moniki i całkowicie inna, nowa historia czyli bardziej spin off

o tyle "Madison" juz sequelem nazwać nie można, całkiem inna rodzina, Duttonowie być może jedynie w tle,choć niekoniecznie,  coś dziejące się w świecie/uniwersum Yellowstone i tyle, czyli spin off, moim zdaniem nazywanie tego sequelem ( jakby nie było z eng " dalszy ciąg ) jest dużym błędem

Sequelem powinno być też o ile ujrzy kiedykolwiek światło dzienne "Dutton Ranch" o Beth i Ripie, wydaje mi się że nawet Sheridan mówił kiedyś, że to mógłby być kolejny sezon Y. ale chcieli postawić grubą kreskę, czyli znowu bardziej spin off ;)

6666 o ranczu Sheridana jeśli też faktycznie go kiedykolwiek zrobią będzie spin offem, sam Sheridan zagra główną rolę i jego ranczo ( 6666 jest prywatnie jego własnością ) postać Travisa Weathlea chyba każdy pamięta...

osobiście najbardziej czekam, choć już 3 lata niby kręcą na prequel 1944, 2w św i dalsze losy Spencera.

Sheridan ma tych scenariuszy napisanych więcej niż nasz Remigiusz...

4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Oceny słabe. Najgorsza seria z uniwersum.

dajmy mu się rozkręcić, spokojnie, choć faktycznie po pierwszym odcinku piszą że to taka zapchaj dziura dla fanów Y.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, miro napisał(a):

Sheridan ma tych scenariuszy napisanych więcej niż nasz Remigiusz...

Nie ma wyjścia, wiąże go umowa z Paramountem, która wygasa w 2028 i wtedy przechodzi do Comcasta. Więc cisną go do oporu, bo Sheridan to jedyne, co trzyma Paramount+ przy życiu - na 7 seriali dramatycznych z potwierdzonymi kolejnymi sezonami, aż 4 są autorstwa Sheridana. A zaraz wlatują dwa kolejne z uniwersum Yellowstone i spin-off Tulsa King.

Update: na marginesie, umowa Sheridana z Comcastem jest warta... 1 mld dolarów! A jedną z przyczyn, dlaczego nie zdecydował się na kontynuowanie współpracy z Paramountem było to, że blokowali mu produkcje filmowe.

https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-news/taylor-sheridan-nbcuniversal-paramount-deal-inside-1236412201/

Edytowane przez Lypton
Opublikowano

2 godziny temu, Lypton napisał(a):

ięc cisną go do oporu, bo Sheridan to jedyne, co trzyma Paramount+ przy życiu

dużo w tym prawdy..

Sama umowa " filmowa " z NBCUniversal wchodzi w zycie już w tym miesiącu

ale kontrakt telewizyjny rozpocznie się w 2028 roku, do tego czasu musi nadzorowac wszystko co robi Paramount. 

Chociaz dla mnie osobiście Tulsa King to padło, tylko pierwszy sezon był fajny...

a Madison nie wiem czy czytaliście

Produkcja jest opisywana jako „szczere studium żałoby i ludzkich więzi”.

Opublikowano

z tego co czytałem to madison nie ma nic wspolnego z uniwersum yellowstone (podobno w poczatkowej fazie koncepcyjnej był planowany jako czesc uniwersum ale zrezygnowano z tego pomysłu) , nie wiem czy bede oglądał chyba raczej nie (z trailera to raczej nie do końca moje klimaty)

Opublikowano

Podobno robią nowy "Słoneczny patrol" a ja bym z chęcią sobie przypomniał jego parodię "Son of the Beach". Pamiętam, że ten serial był dość "specyficzny" i w dzisiejszych czasach raczej nikt go nie wrzuci na żadną platformę streamingową.