Oldman 579 Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja The Boroughs (2026) https://www.filmweb.pl/serial/The+Boroughs-2026-10034676 ...w skrócie Emeryci na tropie Obcych. zacząłem oglądać te nowość bo zaciekawiła mnie koncepcja, motyw obcych i pensjonariuszy domu starców widzielismy już dawno temu w znanym filmie COCOON (1985) z tą różnicą że tam obcy byli raczej dobrzy a tutaj raczej nie. Serial ma ciekawe momenty, ale ma też wg mnie sporo słabszych stron, przede wszystkim odnosi sie wrażenie że "teoretycznie główny" motyw fabularny jest raczej wątkiem pobocznym a sam serial skupia sie na lękach i problemach ludzi w podeszłym wieku (zajmuje to sporą częsc czasu antenowego co bywa męczące i nużące), dodatkowo w necie pojawiają sie opinie że nie każdy dał rade obejrzeć do końca, moje uczucia są na razie mieszane (jestem na 3 odcinku), wiec nie traktujcie tego wpisu jako polecajkę, nie moge też powiedzieć ze to złe kino (tylko specyficzna tematyka skupiona na starości, lękach, przemijaniu itp wielu osobom może po prostu nie podejść) 1
j4z 1 873 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja (edytowane) A to ktoś oglądał? Oceny ma rewelacyjne. Dzisiaj może zacznę. https://www.filmweb.pl/serial/Gwiezdne+wojny%3A+Maul+Mistrz+Cienia-2026-10085494 Jeśli chodzi o SW, byłem w kinie na 1, 2, 3 i bawiłem się świetnie, ale reszta meh... Pierwszymi docinkami Mandaloriana mocno się podjarałem, ale im dalej, tym gorzej dla mnie. Drugiego sezonu już chyba nie dokończyłem. Edytowane 26 Maja przez j4z
bourne2008 1 817 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja (edytowane) W dniu 25.05.2026 o 16:30, Oldman napisał(a): The Boroughs (2026) https://www.filmweb.pl/serial/The+Boroughs-2026-10034676 ...w skrócie Emeryci na tropie Obcych. zacząłem oglądać te nowość bo zaciekawiła mnie koncepcja, motyw obcych i pensjonariuszy domu starców widzielismy już dawno temu w znanym filmie COCOON (1985) z tą różnicą że tam obcy byli raczej dobrzy a tutaj raczej nie. Serial ma ciekawe momenty, ale ma też wg mnie sporo słabszych stron, przede wszystkim odnosi sie wrażenie że "teoretycznie główny" motyw fabularny jest raczej wątkiem pobocznym a sam serial skupia sie na lękach i problemach ludzi w podeszłym wieku (zajmuje to sporą częsc czasu antenowego co bywa męczące i nużące), dodatkowo w necie pojawiają sie opinie że nie każdy dał rade obejrzeć do końca, moje uczucia są na razie mieszane (jestem na 3 odcinku), wiec nie traktujcie tego wpisu jako polecajkę, nie moge też powiedzieć ze to złe kino (tylko specyficzna tematyka skupiona na starości, lękach, przemijaniu itp wielu osobom może po prostu nie podejść) To jest Cocoon 2 i to dosłownie bo podobieństw jest mnóstwo. Chciało by się rzec "To nie jest film dla młodych ludzi". I to zdecydowanie. Starczego pierdololo jest tu 3/4 czasu antenowego. W ostatnich odcinkach co prawda tempo rośnie ale "rozwiązanie" zagadki jest totalnie naiwne i rozczarowujące. Szkoda, można było to bardziej wypośrodkować i wtedy byłoby to fajne kino familijne a nie geriatryczne. Spoiler I nie... tu nie ma "złych" kosmitów. Edytowane 26 Maja przez bourne2008 1
miro 1 244 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja (edytowane) W dniu 22.05.2026 o 12:48, ODIN85 napisał(a): Finał Marshala w poniedziałek męczę to, ale faktycznie poziom dramaturgii i gry aktorskiej jak w "Strażniku Teksasu" to jest serial do polsatu a nie Sheridan, FF>> cały czas Edytowane 26 Maja przez miro
ODIN85 4 926 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Fajne laski są i to by było na tyle. Pełno głupotek. Zmarnowany potencjał.
Oldman 579 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja 5 godzin temu, miro napisał(a): męczę to, ale faktycznie poziom dramaturgii i gry aktorskiej jak w "Strażniku Teksasu" to jest serial do polsatu a nie Sheridan, FF>> cały czas ja odpadłem nie dałem rady, zbyt niski poziom w sumie wszystkiego , porównanie do straznika teksasu dosyc trafne (w negatywnym tego słowa znaczeniu).
j4z 1 873 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Ja tego nawet nie ruszam, choć jestem wielkim fanem Trójcy z Yellowstone.
Pentium D 2 003 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) W dniu 21.05.2026 o 12:16, ODIN85 napisał(a): Dobry finał. Nie było tragedii jak pisałeś. Nie leży mi ten sezon kompletnie. Ta baza na Marsie sztuczna w uj. Poprzednie uwielbiałem. Jak dzisiaj odpaliłem 2 odcinek tak do 9 poleciałem Nie ma takiej akcji jak w poprzednich, ale jakoś się to trzyma kupy. Akcja idzie średnim tempem, ale to nie problem. Czekam na ostatni odcinek. Chciałem zacząć tego Spider-Mana z Cagem, ale że jest w dwóch wersjach - kolor i czarno biały więc postanowiłem, że poczekam na jakieś opinie którą obejrzeć. Obejrzałem trailer w obu wersjach i w sumie oba fajne. Można zrobić też tak, że na zmianę oglądać, raz kolor a raz cz-b. Jeszcze się zastanowię. Tymczasem odpaliłem sobie Jacka Ryana sezon 3 bo w czasie premiery jakoś ta mocna Rosja w serialu i ich 3 dniowa operacja specjalna trwająca od prawie roku jakiś zgrzyt powodowała Edytowane 29 Maja przez Pentium D
ODIN85 4 926 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Nawet nie wiedziałem że są dwie wersje kolorystyczne. Niby prawilna ta czarna.
Akuki 85 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Nie sądziłem że kiedyś to napiszę ale oglądam serial fantasy! A nie znoszę fantasy i raczej unikam seriali. Ale spokojnie, to animacja, wariacja przefiltrowanego anime przez zachodnią kulturę i jest to więcej niż dobre. Pewnie niektórzy uśmiechną się pod wąsem co ja tu za starocie polecam ale co poradzę, że jestem w chronicznym niedoczasie? Wciągam hurtem drugi sezon zastanawiając się czemu? Może przez bardzo solidną animację? Interesującą nadspodziewanie dużą drużynę? Czy może mimo sztampowego schwarzcharaktera scenarzyści unikają jednak sprytnie nudzie? 1
miro 1 244 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 2 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Nawet nie wiedziałem że są dwie wersje kolorystyczne. Nikuś całe życie marzył żeby zagrać Supermana ( zagrał we Flashu ) a zagrał Spider-mana noir, heh
Kadajo 9 968 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Czarno biała, dawać mnie czarno białą. Widziałem trailer kolorowy w kinie i klimat noir był słabszy.
miro 1 244 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 12 minut temu, Kadajo napisał(a): Czarno biała, dawać mnie czarno białą. no to masz do wyboru na amazonie, klikasz i rób co chcesz obejrzałem 10min pierwszego odcinka w kolorze, potem to samo w BW.. tak, wiem że prawilny jest noir, ale oglądam dalej w kolorze 1
Kadajo 9 968 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Ale lipa. Na moim TV nie mam możliwości wyboru wersji. Jest tylko kolor...
Kadajo 9 968 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Albo ustawić kolor w TV na 0 Wiem, wiem... To nie to samo. Serial fajny. Jest klimat. 1
j4z 1 873 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 8 minut temu, Kadajo napisał(a): Albo ustawić kolor w TV na 0 Na to nie wpadłem. 1
ODIN85 4 926 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 15 godzin temu, miro napisał(a): no to masz do wyboru na amazonie, klikasz i rób co chcesz obejrzałem 10min pierwszego odcinka w kolorze, potem to samo w BW.. tak, wiem że prawilny jest noir, ale oglądam dalej w kolorze Lepiej noir bo mniej widać niedoróbki efektów i charakteryzacji Od połowy nawet mi się podoba bo początek taki sobie... 1
Kadajo 9 968 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja Ja obejrzałem jeden w kolorze, drugi zrobiłem B&W i trzeci znowu kolor i zostanę przy kolorze. Prawilna Wersja B&W to pewnie inna postprodukcja wiec poczekam jak bedzie okazja obejrzec orginalna wersje BW Sam serial spoko, obejrzałem 3 odcinki i najbardziej mi się podobał pierwszy.
miro 1 244 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja ja nie mam jakoś weny do tego póki co żeby zmazać niesmak po strażniku teksasu vel marshals, którego wywaliłem, wziąłem się za Madison, obejrzałem od kopa 4 odcinki, dla mnie bomba tu widać rękę Sheridana, muzyka, zdjęcia, Montana, dobrze napisane postacie, klei się to..
Kadajo 9 968 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Doczytałem właśnie ze Spider-Noir domyślanie jest widowiskiem Czarno Białym. Kolor został dodany aby się "nowsza" widownia odnalazła. Tym bardziej nie rozumiem czemu nie dali do wyboru normalnie dwóch wersji tylko jakiś niezrozumiały dla mnie sposób który nie działa na starszym sprzęcie ... Edit Widzę ze to jest jakiś glitch i wiele osób ma problem z wyborem wersji.
ODIN85 4 926 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja (edytowane) Pewnie jest wymagana nowsza wersja apki i tyle. Czas na zmianę a nie płacz Ps4Pro wspiera jeszcze Player Tvn ale nawet hd tam nie ma do wyboru Edytowane 29 Maja przez ODIN85
Kadajo 9 968 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Ta i pewnie dlatego u ludzi z najnowszym sprzętem tez nie działa. Czasem coś najpierw poczytaj, zanim napiszesz Szczególnie jak masz pod samym nosem link.
miro 1 244 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 2 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Pewnie jest wymagana nowsza wersja apki i tyle. kupa ludzi ma problem, niekoniecznie na TV, na PC z przeglądarki też... mi wszędzie pisało że na amazonie są dostępne dwie wersje, ni cholery nie mogłem znależć BW, tylko kolor wyczytałem że jak się wpisze w wyszukiwarkę to pokazują się obie, u mnie ni hu hu co ciekawe "prawie inteligencja" odpowiedziała trafnie , że mam nową wersję i mam po prostu wcisnąć play przy odcinku, a wtedy pokazuje się to :
Rekomendowane odpowiedzi