ODIN85 4 866 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca 2 godziny temu, Pentium D napisał(a): To chyba dalej w 4 sezonie musiało być. Ja skończyłem na S04E02 i już raczej wywalone jajca w ten serial. Trzeba było czytać co pisałem
Pentium D 1 951 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca @ODIN85 widziałem, ale chciałem sam sprawdzić.
ODIN85 4 866 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Czekam na całość. Teraz na tapecie Tracker potem From,Avatar i Ranczo.
j4z 1 816 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) 8 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Czekam na całość Wiadomka, same here. Ranczo za 12 dni ma finał, więc trochę poczekam jeszcze. Na razie nakradłem trochę filmów i na Sky oglądam Brooklyn 99. A, i to jeszcze sprawdzę https://www.filmweb.pl/serial/Zagładnicy-2026-10126195 Edytowane 28 Czerwca przez j4z
Oldman 571 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca (edytowane) 9 godzin temu, ODIN85 napisał(a): No w końcu wiadomo o co chodzi w From nie oglądam już od dłuższego czasu tego durnego zamulacza , i zgadzam się z poniższym (konkretnie rozpisane dlaczego ten serial to gówno) Edytowane 1 Lipca przez Oldman
Sidr 264 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca (edytowane) House of the Dragon - Season 3. Właśnie obejrzałem 02 i coś tu się bardzo psuje. Z pewnymi wyjątkami (ostatnie dwa sezony GoT :), ale w zasadzie wszystkie filmy, a wlaściwie seriale w tym uniwersum, bardzo sobie cenię. Genialna, na najwyższym poziomie scenografia, praca kamery, kadry i oświetlenie w tych filmach to artyzm w czystej formie. Pod pewnymi względami jest to poziom trylogii WP, czy nowej Diuny, a to "tylko" serial. Uniwersum bardz ociekawe, świetni aktorzy, kreacja postaci oraz dobre prowadzenie historii. I tak też oceniam HotD. Tylko, że od końca II sezonu coś się p..suje. Najwyraźniej Ryan J. Condal i Miguel Sapochnik do serca sobie wzieli niepisana regułe wyjętą z du.., że jest oczekwianei i jest w dobrym tonie uśmiercanie w tym uniwersum bohaterów serialu. I tak na przestrzseni 3 odcinkow mamy karuzele smierci 2 i 3-cio planowych bohateró serialu - jeden z nich w 1 sezonie był postacia 1 planowa. I mi nawet nie chodzi o to, że jest to złe samo w sobie. Ponieważ o ile jest dobrze wpisane w scenariusz i wytłumaczone, to zawsze jest to jakaś wartość dodatnia, wpływająca pozytywnie na całośc. Nie zawsze, ale załózmy, że czasami. Tu jednak przyczyny usuwania tych postaci z serialu są wręcz absurdalne i nic się nie klei. Ma się takie deja-vu z Prometeusza i tą kobietą uciekającą przed "rogalem". btw. ta grafika dobrze oddaje ducha tego serialu. Edytowane 2 Lipca przez Sidr 1
Dimazz 754 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca @Sidrw książce też tak jest. Taniec smoków oznacza rzeź smoków i jeźdźców.
Sidr 264 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca (edytowane) 57 minut temu, Dimazz napisał(a): @Sidrw książce też tak jest. Taniec smoków oznacza rzeź smoków i jeźdźców. Nie mam problemu z faktem, że giną, a jedynie w jak głupi i konsekwnetnie nielogiczny sposób śmierć tych postaci sie tłumaczy i pokazuje. Spoiler - Otto Hoghtower - jedna znajlepiej napisanych postaci obok Vaserysa, Daemona i Cola wraz z jego przemiana psychologiczną o 180 stopni. Świetnie zagrany Otto, niestety, postać drugoplanowa od pewnego momentu, to jednak nadal dodawał temu serialo dużo głębi. I ok, może wypełnił już swoją role, ale zabicie go umotywowane jest wręcz absurdalnie i po prostu nie ma w tym żadnego sensu. Wyniszczony i więziony od miesięcy jak nie lat w ciemnym lochu (przez chyba Aegona), zostaje z niego uwolniony przez Daemona po odbiciu zamku i zaciągnirty chwilę później przed Tron Mieczy na ktorym własnie ma zasiąść Rhaenyra. Nawet zakladając, że nie ejst wieziony, to nie ma od dawna na nic wpływu, pozbawiony tytułu namiestnika i praktycznie wygnany. Nie uosabia nic zwiazanego z władzą - szczególnie dla ludu. Wyciągniety z lochu, zostaje zaciągniety do sali tronowej i ściety przez Rhaenire. Nie ma ku temu żadnego powodu, a wszystko co się wcześniej wydarzyło, wręcz przeczy takiemu rozwojowi wydarzeń. Co więcej, wcześniejsze wydarzenia skłaniają ku temu, by go własnie uratować. Jego córka dopuszca się jawnej zdrady i własnie pomaga bezkrwawo Rhaenyrze odzyskac władze. Więc co robi scenarzysta? Pisze dla Daemona tekst wyjasniajacy widzowi ten absurd: "Rhaenyro, musisz to zrobic, dopiero wtedy będziesz królową" - i wszystko jasne.! Po co wysilać się na takie wyzyny głupoty? Chyba tylko po to, by skonfrointować sekunde póxniej Alicent z Rhanyra w tle z jej zdekapitowanym ojcem. Wiecie, dramatyzm, emocje... - Rhaenys Velaryon. Nie będę sie już rozpisywał. Fakty. Wraca na pole bitwy i postanawia najwyraźniej popełnić samobójstwo i zabić przy okazji swojego smoka atakując Daemona na Vhagarze, gdy po tym jak po pierwszym spotkaniu odleciała w żaden sposób nie zagrozona przez Daemona i mając swiadomość zerowej szansy na wygraną, czy pomoc walczącym. - Jacaerys Velaryon. Absurdalna scena jak młody książe przekonuje lojalnego, osobistego gwardziste królowej by ten uwięziezil ja w komnacie na wiele godzin i pozwala by jej ostatni przy życiu syn (drugi niedawno zostałzabity) udał sie samotnie na wielką bitwe, nie znajać co do niej żadnych szcegółow. - Aemond - chodź tu pewnie się okaże, że wbrew logice przeżyje. Uśmiercenie tej postaci byłoby całkowicie irracjonalne. Tak jak zresztą pomysł jego ataku na zamek, który był punktem zbiorczym armii i otoczony tysiącami żołnierzy, a potem wylądowanie smokiem i solo, tylko zmieczem w ręku, samobójcza eskapada przez jego komnaty, więc niewiadomo - Do tego śmierć bliźniaków Cargullów i kolejnych bliźniaków Lannister. Edytowane 2 Lipca przez Sidr
j4z 1 816 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Szczerze mówiąc mnie w ogóle nie wciągał. Walki smoków tylko były kozackie. Nie wiem, czy będę się zabierać za ten sezon.
Pentium D 1 951 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Skończyłem 4400. Szkoda, że serial nie jest dokończony, ale to co pokazali na końcu zakończyło dużo wątków z 4 sezonu więc można polecić do obejrzenia.
PaVLo 1 274 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Wymęczyłem czwarty sezon FROM ... litości ... przecież to jakaś kpina z widza, aby klepać dalej fabułę przegrywów. Przecież tam jest tyle osób, że już dawno znaleźli by 1000 sposobów na mielone z potworków, a tak tylko chowają się i giną, a czasem pogrzebią w ziemi ... żenada .... 4/10 max Nie wiem czemu, ale zacząłem kibicować tym złym bohaterom, bo zaczęło mi się podobać jak szmacą i niszczą tą zgraję poprawnie politycznie miękkich ci* Aha, niedawno skończyłem oglądać The 100 i gdyby nie wciśnięte LPG to może bym dał dobrą opinię, a tak takiej 6/10 zwłaszcza po finałowym odcinku z "kosmitami" Teraz wracam do Farmy Clarksona, a potem może Spider-Noir lub Yellowstone, bo skończyłem na 3 sezonie 1
Katystopej 2 012 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca 15 godzin temu, PaVLo napisał(a): Wymęczyłem czwarty sezon FROM ... litości ... przecież to jakaś kpina z widza, aby klepać dalej fabułę przegrywów. Przecież tam jest tyle osób, że już dawno znaleźli by 1000 sposobów na mielone z potworków, a tak tylko chowają się i giną, a czasem pogrzebią w ziemi ... żenada .... 4/10 max Za from odpowiada spora część osób odpowiedzialna za posrane do kwadratu Lost, więc nie ma się co dziwić
j4z 1 816 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca (edytowane) Jeśli pamięć mnie nie myli, za 4 dni finał sezonu Rancza. Na dniach można zaczynać. Wczoraj wpadłem na takie coś: https://www.filmweb.pl/serial/Mad+Men-2007-436999 Sezonów nasrane, ale każdy jeden jest wysoko oceniany. Dodałem na listę. Edytowane 5 Lipca przez j4z 1
miro 1 217 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca 8 minut temu, j4z napisał(a): Jeśli pamięć mnie nie myli, za 4 dni finał sezonu Rancza. generalnie to już był... chyba że ktoś czeka na lektora, ok 9 minut temu, j4z napisał(a): Na dniach można zaczynać. jeden z tych " wielkich " który mi totalnie nie podszedł...
ODIN85 4 866 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca Godzinę temu, j4z napisał(a): Jeśli pamięć mnie nie myli, za 4 dni finał sezonu Rancza. Na dniach można zaczynać. Wczoraj wpadłem na takie coś: https://www.filmweb.pl/serial/Mad+Men-2007-436999 Sezonów nasrane, ale każdy jeden jest wysoko oceniany. Dodałem na listę. Star City też już można odpalać.
ChudyXp 54 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca Ostatnio na Flixie (NetFlix) wyskoczyło mi "Dam ci lekcje " z ciekawości obejrzałem jeden odcinek a dalej poszło samo w jeden wieczór obejrzałem całość . 1
miro 1 217 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca 11 minut temu, ChudyXp napisał(a): wyskoczyło mi "Dam ci lekcje " też mi ktoś polecił, żer tak dobre jak "weak hero" , ale litości, to obok tego majstersztyku nawet nie stało faktycznie pierwszy odcinek obejrzałem z zaciekawieniem, ale drugi to samo, takie infantylne to, zarzuciłem na czwartym.. oczywiście to moje zdanie na NF zaczął się też inny koreański serial "Reaktywacja agenta Kima " co dziwne jak na NF to puszczają jeden odcinek co kilka dni, u nas nie będzie popularny bo nie ma lektora
ChudyXp 54 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca 42 minuty temu, miro napisał(a): u nas nie będzie popularny bo nie ma lektora Tak samo jak wszystkie inne azjatyckie seriale bez lektora dziś widać czytanie sprawia problemy Teraz nadrabiam "Girl from Nowhere" ale jakoś po dwóch odcinkach schemat widzę każdego jest podobny
PaVLo 1 274 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca 8 godzin temu, Katystopej napisał(a): Za from odpowiada spora część osób odpowiedzialna za posrane do kwadratu Lost, więc nie ma się co dziwić Czyli to samo co tam, najpierw stworzyli soczystą opowieść, a z sezonu na sezon coraz mniej kupy to się trzymało. Na szczęście Spider Noir po trzech odcinkach mnie zaciekawił i oby Nicolas dalej tak grał i opowiadał, a będzie dobry serial
tgolik 720 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca (edytowane) 6 godzin temu, ChudyXp napisał(a): ....seriale bez lektora dziś widać czytanie sprawia problemy Nie dzisiaj, tylko jak masz rodzinę. Pełen dom ludzi i nie dasz rady bez lektora. Edytowane 5 Lipca przez tgolik
j4z 1 816 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca 11 godzin temu, tgolik napisał(a): Nie dzisiaj, tylko jak masz rodzinę. Pełen dom ludzi i nie dasz rady bez lektora. Olej. Ludzie za pomocą tekstów, jaki zacytowałeś, próbują się dowartościować. A Ty @ODIN85, życia innym nie układaj. Lektor jest dobry, bo nie trzeba cały czas patrzeć na ekran i ma siłę przebicia przez szum dnia codziennego. Dubbingu za to nienawidzę. :p 1
Rekomendowane odpowiedzi