Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Oldman napisał(a):

wszedł niedawno 2 sezon LIONESS (na razie 3 odcinki które obejrzałem), 1 sezon mi sie nawet podobał , jak ktoś lubi wojskowe klimaty, umiesnionych gosci na tle amerykanskiej flagi vs zli terrorysci to ten serial moze mu podejsc, jest troche szpiegowski troche akcyjniak (proporcje zależne od odcinka)

Też oglądam. Iście gwiazdorska obsada tam. Musieli ładnie im zapłacić.

Opublikowano

Obejrzałem w 2 dni 3 sezon "Legendy Vox Machiny" i bawiłem się świetnie. Miałem co prawda wrażenie, że 2 odcinki (ostatnie) jakby doklejone nieco na siłę ale ogólne wrażenie jest bardzo dobre. Miałem sobie zrobić przerwę techniczną od seriali celem pogrania w Space Marine 2 no ale rozpocząłem wczoraj najnowszy sezon "Zbrodni po sąsiedzku".

Opublikowano

Eksploruję różne dziedziny, głównie staram się nadrabiać "dzieła wielkie" (seriali nigdy tak naprawdę nie oglądałem...).

Z ostatniego okresu:

Pacyfik - miniserial

The Mandalorian - 1 sezon

House of Cards - 3 sezon

Królestwo (Riget) - 1 sezon - rewelacja!

Kontra - 1 sezon

Czarne lustro - 2 sezon - rewelacja!

Mare z Easttown - miniserial

Gra o Tron - 4 sezon

Glina - 1 sezon

Stranger Things - 2 sezon

Teraz oglądam:

Sześć stóp pod ziemią - 3 sezon

Opublikowano

@Gret

Wszystko pewnie zależeć będzie od oglądalności. Już wielokrotnie początkowe założenia ulegały zmianom gdy coś okazywało się hitem. Przykład?

Wielkie kłamstewka - coś przebąkują o kolejnym sezonie

1670 - początkowo miał być miniserial

Mare z Easttown - już widzę pomysły na kontynuacje

Także kto wie czy przy Pingwinie nie będzie podobnie.

Opublikowano

8 godzin temu, Send1N napisał(a):

https://www.filmweb.pl/serial/Stamtąd-2022-10004652 nikt z was nie oglądal serio? :P jeden z lepszych seriali ostatniego czasu jak dla mnie, klimat miazga.

Ja też oglądam "From", ogólnie wciąga niemiłosiernie, widać, że robili to twóry "Lost". Tutaj jest bardzo podobne założenie, nikt nic nie wie, coś się dzieje, ludzie starają się rozwiązywać zagadkę po zagadce, a to wszystko się co raz bardziej komplikuje. Sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie i ile jeszcze sezonów nakręcą :P 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A mi się wydaje że ten 3 jest ostatni (oby nie) pamiętaj że twórcy lost sami się pogubili w pewnym momencie w tym co robią i zakończenie też nie było oczywiste, tutaj może być podobnie :E Nie lubię zakończeń tego typu jak sam sobie musisz go ułożyć bo wtedy opinie są sprzeczne a po pijaku przez lata wracasz do tematu "jak to się skończyło" a może jednak o co innego chodziło :smiech:

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
Opublikowano

To prawda, myślę, że cała intryga w "Lost" była już tak zamgatwana i nieczytelna, że oni sami nie wiedzieli jak to dalej pociągnąć i pozamykać wątki, dlatego też wyszło to co wyszło. Oby w przypadku "From" było inaczej, bo jak zrobią tak samo to chyba 3 serialu od nich już nie obejrzę :E 

• Haha 1